Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition
clone081 - 20-12-2013, 14:35
Zaraz haniebny proceder.. Po nowym roku może tysz zagoszczę w damelu, zobaczymy jak wyjdzie z licencjami
Kolejny srebrny gal, tym razem starszy
Nie wiem tylko jak to będzie wyglądać, dziewczyna jest teraz u Was dyspozytorką
inq - 20-12-2013, 14:38
No jak? Będziesz na cenzurowanym i nie będziesz mógł jeździć jak ona będzie sama na centrali. Tak poza tym to zapraszamy
inq - 31-03-2014, 14:55
Taka sytuacja Misiek oficjalnie nie jeździ już na taxi. Nadszedł więc czas przywrócić go do stanu używalności. Oczywiście normalnie jeździ, ale jest kilka rzeczy do zrobienia.
1. Im cieplej tym częściej i mocniej śmierdzi mi benzyna, oczywiście za tym idzie zwiększone jej zużycie - 10 litrów/ 400-500km. Smrodek dochodzi z okolic wlewu. Jakieś sugestie poza oglądaniem z pozycji kanałowej? Śmierdzi tylko w czasie pracującego silnika i na zewnątrz i w środku.
2. Na zimnym silniku (po nocnym postoju) na początku przyspiesza pulsacyjnie. Wymienione są palec, kopułka i świece. Ktoś chyba walczył z takimi objawami?
3. Stuka mi coś w lewym kole, ale tylko przy dość mocno skręconej kierownicy i w czasie wjazdu na jakąś poprzeczną nierówność, np. krawężnik. Na przeglądzie byłem niedawno i mówiłem o tym, ale nic nie znaleźli.
4. Po zdjęciu magnesowych naklejek z drzwi postanowiłem dziada umyć na karczerach. Efektem tych prac są liczne bąbelki na drzwiach kierowcy (na pewno wcześniej malowane). Takie małe i miękkie kropeczki w kilku miejsach. Reszta drzwi nienaruszona.
Poza tym muszę zrobić nadkola z tyłu, ale tragedii wielkiej nie ma, do prostowania jest jedna 17ka po zeszłorocznej przygodzie (niestety nie wygrałem walki z TU, a nie mam kasy na sądy) i trzeba będzie kupić oponę do niej. Do załatania mam też dziurę na łączeniu tłumika, olej przydałoby by się wymienić i OC zapłacić. Za jakieś 5-10kkm szykuje się rozrząd. Teraz misiek będzie się zużywał zdecydowanie wolniej i będę chciał go powoli odszykować. Jak się odkuję finansowo jest plan na sprzedaż Miśka, ale to myślę najwcześniej na jesieni
inq - 10-04-2014, 12:24
Usterka nr. 1 usunięta. Wymieniony filtr paliwa i przy okazji rura wlewu która pokruszyła się w rękach. Jednak co dokładnie było przyczyną nie wiem
sveno - 10-04-2014, 15:10
inq napisał/a: | Jednak co dokładnie było przyczyną nie wiem | myślę, że korniki. Tak to na pewno były korniki
inq - 10-04-2014, 15:36
Hehehe Niewegetariańskie
Nie w tym sensie Nie wiem czy to na filtrze gdzieś przepuszczało czy na wlewie Wyjmowany był zbiornik i wszystko przejrzane, a nic nie było widać. Ważne, że działa
inq - 23-07-2014, 14:39
Misiek idzie do sprzedania Niestety żona musi go coraz częściej używać i nie wyrabia na parkingach. Chyba, że w czwartek wygram w Lotto to kupie jej coś mniejszego, a Galant zostanie do końca swych dni
mientobisi - 24-07-2014, 11:54
inq napisał/a: | Chyba, że w czwartek wygram w Lotto to kupie jej coś mniejszego, a Galant zostanie do końca swych dni |
jak wygrasz to stawiasz każdemu z forum po galancie
inq - 27-07-2014, 11:19
Hej ho. Powiedzcie mi dobrzy ludzie czy korek wlewu paliwa w ASO kosztuje sensowne pieniądze? Jakoś wydaje mi się, że gdzieś ktoś o tym pisał na forum
promatti - 27-07-2014, 11:46
Będę w środę w ASO po odbiór spinek do grilla wiec jak chcesz mogę zapytać
inq - 27-07-2014, 11:50
Nie, spoko ja sobie jutro zadzwonię jak nikt nie potwierdzi Mój nie trzyma już nic ciśnienia i wali benzyną jak ciepło jest.
inq - 28-07-2014, 14:11
117 zł cena w ASO Lublin Szukamy dalej.
Tomek - 28-07-2014, 14:15
Cytat: |
Hej ho. Powiedzcie mi dobrzy ludzie czy korek wlewu paliwa w ASO kosztuje sensowne pieniądze? Jakoś wydaje mi się, że gdzieś ktoś o tym pisał na forum |
ja mam chyba jakiś na strychu
jak chcesz to napisz na PW
inq - 15-08-2014, 12:54
Galant sprzedany - temat do zamknięcia
|
|
|