To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Galant - limited TAXI Edition

clone081 - 20-12-2013, 14:35

Zaraz haniebny proceder.. Po nowym roku może tysz zagoszczę w damelu, zobaczymy jak wyjdzie z licencjami :D
Kolejny srebrny gal, tym razem starszy ;)
Nie wiem tylko jak to będzie wyglądać, dziewczyna jest teraz u Was dyspozytorką ;)

inq - 20-12-2013, 14:38

No jak? Będziesz na cenzurowanym i nie będziesz mógł jeździć jak ona będzie sama na centrali. Tak poza tym to zapraszamy :D
inq - 31-03-2014, 14:55

Taka sytuacja :) Misiek oficjalnie nie jeździ już na taxi. Nadszedł więc czas przywrócić go do stanu używalności. Oczywiście normalnie jeździ, ale jest kilka rzeczy do zrobienia.

1. Im cieplej tym częściej i mocniej śmierdzi mi benzyna, oczywiście za tym idzie zwiększone jej zużycie - 10 litrów/ 400-500km. Smrodek dochodzi z okolic wlewu. Jakieś sugestie poza oglądaniem z pozycji kanałowej? Śmierdzi tylko w czasie pracującego silnika i na zewnątrz i w środku.

2. Na zimnym silniku (po nocnym postoju) na początku przyspiesza pulsacyjnie. Wymienione są palec, kopułka i świece. Ktoś chyba walczył z takimi objawami? :roll:

3. Stuka mi coś w lewym kole, ale tylko przy dość mocno skręconej kierownicy i w czasie wjazdu na jakąś poprzeczną nierówność, np. krawężnik. Na przeglądzie byłem niedawno i mówiłem o tym, ale nic nie znaleźli.

4. Po zdjęciu magnesowych naklejek z drzwi postanowiłem dziada umyć na karczerach. Efektem tych prac są liczne bąbelki na drzwiach kierowcy (na pewno wcześniej malowane). Takie małe i miękkie kropeczki w kilku miejsach. Reszta drzwi nienaruszona.

Poza tym muszę zrobić nadkola z tyłu, ale tragedii wielkiej nie ma, do prostowania jest jedna 17ka po zeszłorocznej przygodzie (niestety nie wygrałem walki z TU, a nie mam kasy na sądy) i trzeba będzie kupić oponę do niej. Do załatania mam też dziurę na łączeniu tłumika, olej przydałoby by się wymienić i OC zapłacić. Za jakieś 5-10kkm szykuje się rozrząd. Teraz misiek będzie się zużywał zdecydowanie wolniej i będę chciał go powoli odszykować. Jak się odkuję finansowo jest plan na sprzedaż Miśka, ale to myślę najwcześniej na jesieni :)

inq - 10-04-2014, 12:24

Usterka nr. 1 usunięta. Wymieniony filtr paliwa i przy okazji rura wlewu która pokruszyła się w rękach. Jednak co dokładnie było przyczyną nie wiem :D
sveno - 10-04-2014, 15:10

inq napisał/a:
Jednak co dokładnie było przyczyną nie wiem :D
myślę, że korniki. Tak to na pewno były korniki :)
inq - 10-04-2014, 15:36

Hehehe Niewegetariańskie :)

Nie w tym sensie :) Nie wiem czy to na filtrze gdzieś przepuszczało czy na wlewie :) Wyjmowany był zbiornik i wszystko przejrzane, a nic nie było widać. Ważne, że działa :)

inq - 23-07-2014, 14:39

Misiek idzie do sprzedania :) Niestety żona musi go coraz częściej używać i nie wyrabia na parkingach. Chyba, że w czwartek wygram w Lotto to kupie jej coś mniejszego, a Galant zostanie do końca swych dni ;)
mientobisi - 24-07-2014, 11:54

inq napisał/a:
Chyba, że w czwartek wygram w Lotto to kupie jej coś mniejszego, a Galant zostanie do końca swych dni ;)

jak wygrasz to stawiasz każdemu z forum po galancie :D

inq - 27-07-2014, 11:19

Hej ho. Powiedzcie mi dobrzy ludzie czy korek wlewu paliwa w ASO kosztuje sensowne pieniądze? Jakoś wydaje mi się, że gdzieś ktoś o tym pisał na forum :roll:
promatti - 27-07-2014, 11:46

Będę w środę w ASO po odbiór spinek do grilla wiec jak chcesz mogę zapytać :)
inq - 27-07-2014, 11:50

Nie, spoko ja sobie jutro zadzwonię jak nikt nie potwierdzi ;) Mój nie trzyma już nic ciśnienia i wali benzyną jak ciepło jest.
inq - 28-07-2014, 14:11

117 zł cena w ASO Lublin :? Szukamy dalej.
Tomek - 28-07-2014, 14:15

Cytat:

Hej ho. Powiedzcie mi dobrzy ludzie czy korek wlewu paliwa w ASO kosztuje sensowne pieniądze? Jakoś wydaje mi się, że gdzieś ktoś o tym pisał na forum :roll:

ja mam chyba jakiś na strychu
jak chcesz to napisz na PW

inq - 15-08-2014, 12:54

Galant sprzedany - temat do zamknięcia :(