Sporty Motorowe - Robert Kubica
honor - 03-02-2014, 11:44
Zgadza się.
http://sport.wp.pl/kat,17...l?ticaid=112234
Bartek - 04-02-2014, 10:53
Znalezione w necie wrażenia Groszka :
Z FB Cezary Gutowski, Sokolim Okiem
Autosport umieścił wywiad z Marcusem Gronholmem. Werdykt na temat RK. W skrócie:
"Jest najbardziej utalentowanym kierowcą, obok którego siedziałem. To prawda"
"...może trochę martwi mnie prędkość. Miejscami jest naprawdę szybko. Gdy jechaliśmy myślałem sobie trochę "o cholera..." Ale nie mieliśmy żadnych strasznych momentów. Żadnych problemów"
"Wow - ten facet potrafi jeździć. Nie ma co do tego wątpliwości. On od razu wie, kiedy naciskać gaz, a kiedy hamować
Bum i jest na limicie i od razu robi to prawidłowo. Nie ma obijania się".
"Jedyny problem w tym, że nie ma doświadczenia"
"Może dałoby się jechać trochę spokojniej. To byłoby lepsze w zdobywaniu doświadczenia. Z pewnością może kręcić najlepsze czasy odcinków, ale obecnie niemożliwa jest dla niego walka na szczycie bez znajomości warunków na rajdach. Z pewnością jednak ma ogromny talent. Niesamowity facet. Niesamowity"
"Każdy kierowca będzie miał więcej doświadczenia, niż Robert i tak będzie do końca roku"
JCH - 07-02-2014, 19:30
Rally of Sweden jedzie już od wczoraj
Kubica kręcił się gdzieś w okolicy 10 miejsca ale na OS12 zaczął zwiedzać pobocza (nie tylko on zresztą ) - stracił ok. 10 min. Na OS14 znowu 10 min w plecy....
W sumie po 2-gim dniu Kubica jest na miejscu 30-tym.
Zwiedzanie pobocza http://www.youtube.com/wa...d&v=Ese72keL21o
sampler - 07-02-2014, 20:23
Kubica musi sie jeszcze sporo nauczyc. M.in. ze trzeba miec przygotowana uwiazana line do wyciagania auta z zaspy tak jak mial to Prokop
Prokop darmowy kulig
mjsystem - 10-02-2014, 18:33
...i skończył na 24 miejscu. Skandynawowie górą.
JCH - 10-02-2014, 20:44
mjsystem napisał/a: | Skandynawowie górą. | I Finowie
Krystian99 - 08-03-2014, 21:13
Kolejny rajd i kolejna lipa szkoda ...
mkm - 05-04-2014, 02:55
Chyba jednak powinien pomyśleć o powrocie do wyścigów, bo w rajdach raczej sie nie odnajdzie...
swinks_UK - 05-04-2014, 10:53
Maćku... ćciiiszej, bo fanatycy cię zadziobią
Ale faktycznie, też myślę, że jednak rajdy i Kubica to dwie odrębne bajki.
mkm - 05-04-2014, 16:42
Prędzej dostanę zawału i wrzodów żołądka przez Kubicę
Zadziobaliby jakbym chlapnął jadem na naszych super pilotów (zwłaszcza tego od barierki-do tej pory nie wiem czy miał uskok w opisie).
Baran był zły i niedobry, ale z nim przynajmniej dojeżdżał.
Reszta gwiazdorów, których Kubica ma nieszczęście spotykać na swojej drodze powinna dalej jeżdzić w okręgówkach.
Szkoda... Czekam jeszcze na asfalty, ale Kubica jednak powinien zatsanowić się co dalej, bo może być za późno.
sampler - 05-04-2014, 21:09
Moze za bardzo chce osiagnac dobre miejsce. A w rajdach szutrowych jak portugalia czy meksyk lepsza taktyka jest odpuszczenie. W portugalii odpali poza Kubica Meek, Evans, Tanak, Latvala mial rolke i Super Rally, Neville tez mial problemy. Jadac spokojnie mozna bylo miec na koniec 2 etapu 7 miejsce. Ponoc Kubica jezdzi spokojnie ale jak dla mnie jeszcze za szybko.
Teraz czas na Argentyne kolejny wymagajacy dla sprzetu rajd. Moze wyciagnie wnioski...
[ Dodano: 05-04-2014, 21:26 ]
Szczerze to duzo nie zabraklo. Duzy pech
https://www.youtube.com/watch?v=RsVCb2pJ_rc
Krystian99 - 05-04-2014, 21:56
Szkoda chłopa ciągle coś
JCH - 06-04-2014, 18:52
Poczekajmy na Sardynię
i9i - 07-04-2014, 22:39
mkm napisał/a: | Chyba jednak powinien pomyśleć o powrocie do wyścigów, bo w rajdach raczej sie nie odnajdzie... |
swinks_UK napisał/a: | Ale faktycznie, też myślę, że jednak rajdy i Kubica to dwie odrębne bajki. |
Od pierwszego wypadku tak twierdzę, Kubica jest urodzonym wyścigowcem w sztywnym bolidzie na twardej nawierzchni. Nawyki z gokartów i formuły mu zostały, a te w rajdach się nie sprawdzają. Kręcenie "kółek" to jego żywioł. To wygląda, jakby Kubica wypowiedział wojnę rajdom i za wszelką cenę chciał je poskromić.
mkm napisał/a: | Kubica jednak powinien zatsanowić się co dalej, bo może być za późno. |
Wielu to widzi, ale sam Robert nie.
JCH - 07-04-2014, 23:16
i9i napisał/a: | Wielu to widzi, ale sam Robert nie. | Chyba też widzi, bo coś bąknął, że musi zweryfikować swoje podejście do jazdy
i9i napisał/a: | Kubica jest urodzonym wyścigowcem w sztywnym bolidzie na twardej nawierzchni | Bez przesady aż takim wirtuozem w F1 nie był. Jedno zwycięstwo, nie wiem ile PP ale też niewiele
|
|
|