Forum ogólne - Instalacja wodorowa
Myszon - 08-02-2014, 18:47
Nie chodzi o firmę.Wyłapuję informacje mi potrzebne a widzę,że Ty łapiesz to co niepotrzebne.
Informacja zawarta o całym cyklu spalania paliwa(nic poza tym) pokazuje w czym rzecz bardzo dokładnie.
Prawda w tym zawarta jest odwzorowana choćby na silnikach eco boost forda.
Poczytaj i pogadamy.
To miałem na uwadze.
Dobry opis pomaga zrozumieć pewne kwestie.Dlatego taki tekst wrzuciłem,żeby ktoś taki jak Ty mógł łatwiej to zrozumieć.
Nie udało się jednak jak widzę:D.
Pewnie ,że dam znać.To tylko kwestia czasu.Zaproszę Cię nawet na jazdę testową i o rzetelny opis.Zobaczymy jak wtedy będziesz się śmiał.
mkm - 08-02-2014, 18:54
Myszon napisał/a: | Zaproszę Cię nawet na jazdę testową i o rzetelny opis.Zobaczymy jak wtedy będziesz się śmiał. |
szczerze Ci wtedy pogratuluję.
Nie wiem tylko czy Ty nie będziesz mi gratulował pierwszy, ponieważ zacząłem zbierać informacje na temat miniaturyzacji napędu atomowego (jak wiemy technologia tego napędu np. w marynarce jest znana nie od dziś).
Gdyby udało mi się upakować mały reaktorek w miejsce koła zapasowego... Muszę zacząć nad tym pracować, bo to ma sens...
To wstyd, że tak się ulega tym lobbystom od ropy zamiast pójść w stronę atomu...
Myszon - 08-02-2014, 19:02
To co piszesz nic nie wnosi.
Zachowaj zimną krew.Przetestujemy,zobaczymy.
RalfPi - 08-02-2014, 21:16
Myszon - ogarnij się - wrzucasz, co rusz linki do jakiś buraków, którzy bez podania źródeł twierdzą, że HHO oszczędza paliwo o 50%.
Bez podania linków (powołania się na rzetelne źródła) mogę napisać, że UFO lądowało na Ziemi, a jeżeli w to nie wierzysz, to nie wiesz co się dookoła Ciebie dzieje i, że rząd na Tobie zarabia, bo technologia Marsjan jest swobodnie dostępna (wszak Armstrong powiedział, że nie jesteśmy sami!) więc jak nie wierzysz w UFO (a Heniek, Alek i Zdzisiu wierzą - wrzucić linki z YT???) to słabo..
Przecież to jest jakaś farsa!
Wątek ma już rok!
Jest tak dużo materiałów i wiedzy i przeczytałeś już wiele książek...
Gdzie jest Twoja instalacja HHO??
[ Dodano: 08-02-2014, 21:51 ]
mkm napisał/a: | Muszę zacząć nad tym pracować, bo to ma sens... |
Jak połączymy to z technologią Marsjan, to to dopiero będzie hicior - albo sprzedamy patent Mercedesowi za miliony, albo będziemy sprzedawać w Internecie instalację Nuklearno-UFOludkową - proponuję chwytliwą naze NUFO, za 2kzł - jak nie będzie działać, to znaczy, że ktoś źle dostroił marjsański regulator plutonowo-uranowy.
Fantazja i głupota ludzi nie zna granic.
Ja pasuję z merytoryczną dyskusją, bo ona nie ma sensu.
robertdg - 08-02-2014, 21:56
RalfPi, ponoć mamy wolnośc wypowiedzi, więc nie ma co się narzucać, aby było zabawniej:
http://www.usatoday.com/s...e-1889/4941635/
Myszon - 09-02-2014, 01:02
Powiem tak.
Wysłałem ciekawe linki.Od Scypiona po agregat napędzany hho i inne.Wystarczy zadać sobie trochę trudu i odszukać brakujące informacje.
Wszystko skleić i wyciągnąć wnioski.
Macie z tym jakiś problem i nie potraficie normalnie pogadać.
Ja obroniłem się dostatecznie opowiadając się za tym ,że jest możliwość wspomagania spalania paliwa mieszanką hho.
Który z Was wysłał informacje mówiącą o tym ,iż jest inaczej?
Wasze wewnętrzne przekonania mnie nie interesują.
Temat jest po to żeby pisać o nim z głową.
Z Waszej strony tego niestety nie ma.Ręce załamuję kiedy czytam Wasze posty.Nie wszystkich na szczęście się to tyczy.
Mam informacje ,że na stacjach paliw w Usa można kupić generator bez problemu.Podesłałby link do rozgłośni radiowej w Ameryce które zajmuje się tą tematyka i podpowiada jak się za to zabrać.
Ale po co?
Albo nikt nie skuma albo i tak będzie negacja.
Ralpfi??
Ty już spaliłeś się na wejściu głosząc ogromny brak niewiedzy na temat hybryd a ponoć siedzisz w napędach elektrycznych.Skąd takie braki w tej materii?
Czyżbyś był już tak skrzywiony elektrycznością,że nie zwracasz uwagi na nic innego?
Miałem do czynienia z utytułowanymi ludźmi z PŁ i żaden takich głupot nie opowiadał jak Ty.
Dlatego zdziwienie podwójne.
Albo rozmawiamy konkretnie albo idą Wasze przekonania które nic nie wnoszą.
mkm - 09-02-2014, 01:13
Myszon
Przeczytaj jakie jest ciśnienie w zbiorniku i w jakich zakresach temperatur zasilanie daje radę:
http://life.forbes.pl/sty...wodorowy,9467,1
Zapoznaj się też z pracami BMW, który jest mocno zaawansowany w tej dziedzinie.
Zobacz chociażby zawory bezpieczeństwa i pomyśl ile kosztuje "uszczelnienie" choćby pistoletu lub zbiornika, o bezpieczeństwie użytkowania instalacji (dachowanie, zderzenie, pożar) nie wspominając.
To nie chodzi czy sie da tylko czy jest to praktyczne i osiągalne na kieszeń "przeciętnego kierowcy".
Co innego zrobić prototyp, a co innego wejść w produkcje masową.
To co Ty wklejasz to są bajki na dobranoc.
Zrób instalacje i pisz od razu do światowych koncernów. Praca murowana, a może i nagroda Nobla...
Myszon - 09-02-2014, 01:43
Dalej jedziesz nie na temat.(piszemy głównie o hho bo tylko to możemy sobie założyć do auta)
Hho nie jest magazynowane.Powstaje podczas elektrolizy wody i zasysane jest wraz z powietrzem do komory spalania.Za zadanie ma wspomagać niedopalone paliwo.Nic więcej.Ewentualne oszczędności.
Gadka bez sensu.
Czytasz bez zrozumienia.Kompletny brak wiedzy na temat hho a wyjeżdżasz tu z magazynowaniem H2.
Wysłałem Ci linki aut na wodór z politechnik w Polsce.Nie było jakoś problemu.I w Twoim linku też nie ma.Udowodniłeś tym ,że za rok auta te będą dostępne jeśli ktoś zdecyduje się na budowę stacji w co nie wierzę w najbliższym czasie.Zero emisji bardzo mnie przekonuje.
W wypadku wszystko się może zdarzyć niezależnie od rodzaju paliwa.
Tym linkiem nic nowego nie pokazałeś.
Pokaż mi dowody mówiące o tym ,że hho nie ma prawa działać odnosząc się do Twoich poprzednich wypowiedzi.
mkm - 09-02-2014, 01:55
Myszon, bo linkuję Ci konkret, a nie maszynkę do łupienia naiwniaków z jakiejś firmy montującej lpg
Bizi78 - 09-02-2014, 03:42
RalfPi, mkm, nie odpisujcie na posty i będzie po problemie .
Dajcie koledze powiedzmy 6 miechów i tyle.
Niech zrobi, potwierdzi i tyle w temacie.
Robi się jakaś telenowela typu Moda na sukces .
RalfPi - 09-02-2014, 06:24
Myszon napisał/a: |
ie skuma albo i tak będzie negacja.
Ralpfi??
Ty już spaliłeś się na wejściu głosząc ogromny brak niewiedzy na temat hybryd a ponoć siedzisz w napędach elektrycznych.Skąd takie braki w tej materii?
| Jaki brak wiedzy!?! Pozwolę sobie napisać do Moda - gdybym mógł, to sam bym Cię usunął z tego podforum - zachowujesz się jak cham! Zarzucasz specjalistom brak wiedzy... Maskara jakaś.
Twoja działalność tutaj polega na dyskredytowaniu rozmówcy i wklejaniu linków w stylu "co Heniek ma w szopie?". Ja Ciebie odnoszę do czasopisma NAUKOWEGO za 32 pkt., a Ty znowu z Heńkiem..
Na Forum można napisać wszystko - życie zweryfikuje.
Podpinam się jednak do tego co napisałeś już jakiś czas temu Bizi78.
krzychu - 09-02-2014, 09:00
RalfPi napisał/a: | Pozwolę sobie napisać do Moda - gdybym mógł, to sam bym Cię usunął z tego podforum |
No cóż do czasu jak nie łamie regulaminu to nie ma za co go usunąć. Do tego każdy kto to czyta może sobie wyrobić zdanie, a nie tylko Ty masz inne zdanie na ten temat. Proponuję więcej dystansu, a ciśnienie będzie mniej podskakiwało.
Myszon - zrób, zamontuj, pokaż - wtedy wróć i Cie ozłocimy. Chociaż jak ja bym chciał psuć auto to bym zamontował LPG.
i9i - 09-02-2014, 10:57
Myszon napisał/a: | Powstaje podczas elektrolizy wody i zasysane jest wraz z powietrzem do komory spalania. |
Teraz pomyśl dokładnie. Do tej eklektrolizy jest potrzebna energia, energię w aucie bierzemy z alternatora, alternator z silnika, a silnik ze spalania paliwa z powietrzem. Benzyniak ma sprawność 30% Diesel 40% +/- (żebyś mi tu ułamkami procent nie rzucał). Nawet pomijając straty energii silnik-altek-generator to zasada zachowania energii jest nieugięta.
Co do filmików z YT: to ju kiedyś było i nie tylko na Naszym forum, do zasilania generatora można pogotować spirytus w butelce i tez będzie sobie miło śmigał.
Co do innowacji i teorii spiskowych, to kilkadziesiąt lat temu zaczęto wtryskiwać wodę w cylindry dla zwiększenia mocy i na początku podniecali się tym jak Ty hho, dawało to efekt i niektóry stosują to do dziś z zastosowaniem różnych katalizatorów, ale tylko niektórzy bo silniki siadają w zastraszającym tempie.
Dlaczego nikt na tym nie robi biznesu? Bo to ściema. Zauważ, że wystarczy wspomnieć o occie w płynie do smarowania tyłka, i za tydzień wszyscy producenci to dodają. To nie żaden spisek czy zmowa koncernów, tylko zwykły bubel jak super czip tuning iat resistance czy magnetyzery. Też dający efekty ale nie takie jak się zachwala, a też głośno było i nich jak o hho. Tyle z mojej strony o HHO.
Co do hybryd i elektryków (żeby nie było żem stronniczy) to technologia przez najbliższe dziesięciolecia nie pozwoli na powszechny byt tych maszyn to jest może i trendy ale nic po za tym, zasięgi to ma kiepskie na równiku latem a im dalej od niego tym gorzej, ładowanie aku cała noc by pojeździć godzinę mija się z celem a tylko tak akumulatory wytrzymają w miarę długo. Na najbliższe lata z magazynowaniem energii elektrycznej nie widać znaczących postępów.
robertdg - 09-02-2014, 11:29
RalfPi napisał/a: | Jaki brak wiedzy!?! Pozwolę sobie napisać do Moda - gdybym mógł, to sam bym Cię usunął z tego podforum - zachowujesz się jak cham! Zarzucasz specjalistom brak wiedzy... Maskara jakaś. | Przeciez nikt Ci nie kazuje tego czytać a tymbardziej wchodzisz w dalsze dyskusje, sam sobie szkodzisz na zdrowiu, psychice, pozwól userowi Myszon, na wykazanie się, tymczasem się trujecie i trolujecie
Myszon - 09-02-2014, 12:44
Mkm.Przestań już z ta firmą.Przeczytaj tylko tekst o spalaniu mieszanki i powiedz co jest tam nie prawdą?
tutaj masz dla porównania:
http://winntbg.bg.agh.edu...gmenty10411.pdf
Ralpfi no wysłałeś ale co?Nie wiem kim jesteś bo Cie nie znam.
Straty cieplne w silniku diesla 2% i ogromne zmniejszenie szkodliwych spalin?
Ten artykuł mnie zachęca w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Szkoda ,że nie opisali nic jaki silnik?Jakie ilości gazu i co to gaz HRG czy jakoś tak?Wykresy jakieś były ale niedostępne i nie wiem w ogóle czy na temat.
A co z benzyna?Nie ma żadnych publikacji????
Ja na temat silników i napędów elektrycznych się nie wypowiadam bo na tym się nie znam.
Panowie.Tu nie ma się w czym wykazywać i nie chcę się z Wami kłócić.
Swoje przekonania opieram na pewnych faktach i informacjach zebranych w internecie i nie tylko.
Na czym Wy opieracie swoje?
Będzie coś działało to będzie.Nie to nie.Nie mam z tym problemu ale czuje ,że Wy tak.
Ciśniecie swoje przekonania niczym nie poparte.
Czy taka rozmowa ma sens?
Jak poda się do silnika odpowiednie proporcje pary wodnej to na pewno się nic nie stanie.
Silniki wyczynowe wspomagane parą(w max ilościach) lub nie i tak wysiadają po rajdzie.
Pł poddała kiedyś jeden silnik dużego fiata azotowaniu przez co jego żywotność wzrosła znacząco.
Po kilkunastu latach eksploatacji silnik został rozebrany i nie wykazywał najmniejszego zużycia.Operacja prosta i tania.Dlaczego nie stosowana?
Zdecydowałem się ruszyć ten temat wiedząc co będzie.Liczyłem na jakieś wsparcie informacyjne za lub przeciw ale jeszcze się nie doczekałem.
Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam.
Podkreślam ,że jak sprawdzę to wtedy będę na 100% czegoś pewny.Na razie to tylko moje przekonania.Po prostu widzę w tym logikę.Znam dobrze zasadę działania silnika spalinowego.Znam dobrze proces spalania paliwa w cylindrach.Uzupełniłem wiedzę na temat gazu Browna(jego własnościowi chemiczne i fizyczne). Bardzo kaloryczny gaz wzbogacony o tlen który silnie przykleja się do cieczy ma prawo dopalać dużą ilości niespalonego paliwa które tracimy bezpowrotnie.
Kluczową rolę odgrywa tlen którego jest za mało w mieszance stechiometrycznej ustalonej przez koncerny dawno temu(14.7 : 1).
Dlatego też dużo paliwa tracimy z powodu niedotlenionych silników.
Konstruktorzy forda w silnikach eco boost zmienili to ilość powietrza do 17 :1.Dzięki temu więcej paliwa jest spalane.Taki silnik generuje większa moc,mniejsze spalanie oraz emisję.
40 lat do tego dochodzili?
Nie wydaje mnie się.
|
|
|