To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi

irekmiecz - 02-08-2014, 09:25

Bizi78 masz rację, to tam udała się moja siostra.
krzychu - 02-08-2014, 09:35

Teraz jeszcze prześledziłem jakiś wątek. Jakoś umknęło mi zdanie w piśmie:

"W przypadku braku akceptacji zmian Umowy, przysługuje Państwu prawo do jej rozwiązania w trybie i na warunkach w niej określonych. Wypowiedzenia umowy można dokonać do dnia wejścia wskazanych zmian w życie (tj. 1 września 2014 r.). W przypadku wypowiedzenia umowy z powodu braku akceptacji zmian Operatorowi nie przysługuje roszczenie o zapłatę kary umownej."

Więc ogólnie to rzecznik praw konsumenta nie jest mi do niczego potrzebny. Bo to co się odbywa jest zgodne z prawem przecież... To tylko albo aż chamstwo po prostu.

Wczoraj jeszcze prześledziłem ofertę i Jump kosztuje 40zł (bez telefonu) tylko tam jest jakieś 500zł na zakupy tylko trzeba zamówić jakieś usługi bankowe t-mobile w aliorze... A można nie zamawiać? :P

irekmiecz - mam jeden numer w Nju Mobile, ale na nim tylko są rozmowy więc spoko 29zł. A te numery to 29zł + jakieś SMS + trochę internetu to nie jest 30zł czy 35zł.... Tylko wkurzające jest to, że Nju Mobile głupie wyłączenie PIN to droga prze mękę (jakieś oświadczenie telefoniczne lub pisemne do tego miesiąc czasu). A w T-Mobile? Wchodzisz w telefonie i cyk wyłączone...

A no i ogólnie to mi przysłali pismo chyba jakieś 1,5 miesiąca po przedłużeniu na 15 miesięcy (z pamięci napisałem)... Super są.

Marcin-Krak - 06-08-2014, 12:59

A ja nawet się pisma nie doczekałem...przynajmniej na razie.
Gorzej, bo nie wiem co dalej zrobić.
Najchętniej rzuciłbym t-mobile dla zasady, tym bardziej, że kibicuę BVB a nie bayernowi :-P

gulgulq - 06-08-2014, 15:01

krzychu napisał/a:

Tylko pytanie gdzie. Potrzebuję nielimitowane rozmowy między sobą i jakiś pakiet do innych najlepiej wymienne na SMS-y, trochę internetu. Ktoś coś podpowie?

krzychu

zaglądnij tutaj:
http://www.play.pl/oferta...ay-abonament%2F

to coś nowego w ofercie Play: pakiet 4+ dla Ciebie powinien być w sam raz:
115 zł za 3 SIM = 38.3 zł za numer
nielimitowane minuty do sieci PLAY
nielimitowane minuty do innych sieci komĂłrkowych
nielimitowane SMS-y / MMS-y
pakiet internetu domowego 25 GB
darmowa karta SIM do internetu
6 miesięcy abonament za 0 zł

krzychu - 06-08-2014, 15:21

gulgulq - widziałem, myślę nad tym. Szkoda, że w tej cenie nie ma tych stacjonarnych bo czasem trzeba zadzwonić opinkolić jakiegoś konsultanta jak nie od NC+ to od internetu... Mam coraz większe wrażenie, wszyscy maja mnie w :butthead: Rachunki przestały przychodzić na maila (oczywiście moja wina i od razu odsetki, zgłosiłem następny miesiąc znowu nie ma), coś nie działa, tutaj podnoszą abonament... Tylko załatwię sprawy z przeprowadzką i będę robił "porządki" na infoliniach. Do tego tematu też siądę za jakiś tydzień na poważniej, pierwsze pomyślę czy aż tak chce się mi dokopać im za chamstwo (bo 40zł to wygląda nie jest wygórowana oferta).

[ Dodano: 06-08-2014, 15:26 ]
Marcin-Krak napisał/a:
A ja nawet się pisma nie doczekałem...przynajmniej na razie.

Masz ofertę z telefonem czy bez? Bo listy są dla tych co wzięli ofertę bez telefonu. Po prostu przy rozwiązaniu operator nie traci okresu "spłacania telefonu", a jak ktoś jest po "spłaceniu" to i tak abonament ma stosunkowo drogi. Cfaniaki jedne.

mjsystem - 06-08-2014, 17:42

gulgulq napisał/a:
to coś nowego w ofercie Play:

Taaa, Baba Jaga też kusiła słodkim domkiem...

gulgulq - 06-08-2014, 19:27

mjsystem napisał/a:

Taaa, Baba Jaga też kusiła słodkim domkiem...

dla mnie nowego bo jak kilka miesięcy temu przedłużałem to nie było pakietu rodzinnego w ofercie

Juiceman - 06-08-2014, 19:32

A ja nie polecam Play jeśli ktoś często rozmawia podczas jazdy - nie spisuje się to cholerstwo ; /
DJ Fazi - 06-08-2014, 21:15

Juiceman napisał/a:
A ja nie polecam Play jeśli ktoś często rozmawia podczas jazdy - nie spisuje się to cholerstwo ; /

Przeciez Play ma roaming z wszystkimi sieciami w PL. Mi czesto sie loguje w T-M. Moze Twoj phone jest cos nie tak ?

gulgulq - 07-08-2014, 06:10

ja mam na siłę roaming wrzucony do Plusa (ręczny wybór sieci)
krzychu - 07-08-2014, 06:48

A czy ktoś miał T-Mobile i przeszedł do Play może się pochwalić doświadczeniami z zasięgiem? Bo przyznam, że z wielu źródeł słyszałem negatywne opinie...
mjsystem - 07-08-2014, 09:44

krzychu napisał/a:
A czy ktoś miał T-Mobile i przeszedł do Play może się pochwalić doświadczeniami z zasięgiem? Bo przyznam, że z wielu źródeł słyszałem negatywne opinie...

Zgadzam się.
Pomimo, że zasięg powinien być wielosieciowy, to rzeczywistość wygląda marnie. Opinie od znajomych głównie negatywne. Sam stosuję Play w systemach stacjonarnych GPRS/GSM tylko dlatego, że jako jedyni oferują prepaida z doładowaniem na rok.

Tomek - 07-08-2014, 10:12

ja mam bardzo złe doświadczenia z zasięgiem Play
RalfPi - 07-08-2014, 13:12

tomek84 napisał/a:
ja mam bardzo złe doświadczenia z zasięgiem Play

Ja mam 2 telefony w Play - w mojej opinii są tani i w miarę dobrzy.
Grunt, to nie brać niczego więcej jak aktualna potrzeba, bo zedrą z klienta.. o czym raz się przekonałem.
Teraz mam 2 abonamenty na firmę - ja mam za 55 brutto, do wszysktich w Polsce za darmo, Żona za 25 do Play i stacjonarki za darmo, do innych sieci 150min/50sms'ów.

Aha - ja dobierałem umowę z telefonem - LG Swift 9 L2 (coś takiego).
Ogólnie na zasięg w Play nie mogę narzekać- w Szczecinie jest dobry. Na trasie też łapie. Tylko z netem miałem zazwyczaj kłopoty... W podmiejskich miejscowościach też zawsze łapie - w lesie już jest gorzej - zamiast Fona z 997 lepiej mieć szybkie nogi lub mocną pięść...
Aha - a w tym roku z plaży nad morzem spokojnie dzwoniłem - z domków też. Ale Net już zasięgu nie miał.
Myślę, ze Play wykorzystuje infrastrukturę innych sieci.
Do tej pory miałem umowę za 30zł brutto (300min/sms'y i chyba do Play i na stacjonarki za free). Ale podkreślam - nic więcej (co sami dają) od Nich nie brać !!.

gulgulq - 07-08-2014, 13:48

RalfPi napisał/a:

Teraz mam 2 abonamenty na firmę - ja mam za 55 brutto, do wszysktich w Polsce za darmo, Żona za 25 do Play i stacjonarki za darmo, do innych sieci 150min/50sms'ów.

Ja mam niecałe 50 zł bruto - bez limitu do wszystkich rozmowy, sms i mms, pakiet 1 Gb netu

RalfPi napisał/a:

Aha - a w tym roku z plaży nad morzem spokojnie dzwoniłem - z domków też. Ale Net już zasięgu nie miał.
Myślę, ze Play wykorzystuje infrastrukturę innych sieci.

Przez to podkreślam - ustawić wymuszony wybór operatora na Plusa i ma się jego zasięg: rozmowy i net chodzą bez ograniczeń (mimo ze pokazuje roaming).