[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Kiedy następca Lancera X?
pancure - 08-09-2014, 16:37
Mazda widzę, że potrafi z 2.0 zrobić 165 koni BEZ turbo Honda ma V-TEC'a ;]
Mam nadzieję, że nowy model Lancera nie pozostanie w tyle i pojawią się też silniki benzynowe, które będą miały minimum 150 koni w manualu i będzie można kupić tutaj w Polsce ;]
lobuzek - 08-09-2014, 19:27
Mitsu ma Mivec, więc od Hondy nie odstaje. Mazda wyciąga te konie z wtrysku bezpośredniego, którego akurat nie jestem fanem, zresztą inżynierowie Mitsu od czasów GDI chyba też nie...
Jako jeden z niewielu producentów nie poddał się głupiej modzie na downsizing, turbo i wtrysk bezpośredni i chwała mu za to.
sla - 08-09-2014, 19:45
Nie wiem czy jest to moda , czy zapóźnienie technologiczne. Po prostu ustąpili pola konkurencji. Jeszcze niedawno musieli cudze diesle wstawiać tacy byli konserwatywni i nie poddający się modzie.
Lucas123w - 08-09-2014, 20:31
sla, 1.8 DID jest typowo produktem Mitsu, 2.0 były od VW
mjsystem - 08-09-2014, 20:34
Trik napisał/a: | A Outlander nie dostał kiedyś pyska po Lancerze? Teraz może być odwrotnie, mimo że niekoniecznie. Coś z tej stylistyki może się prześlizgnąć na Lancera. Kto wie? |
To fakt...
blayders - 08-09-2014, 21:35
Honda tez nie używa bezpośredniego wtrysku w silnikach benzynowych i wyciąga niezłe moce . Nawet vw stwierdził ze wtrysk bezpośredni nie jest taki dobry dla benzyny i wypuszcza nowe silniki które maja wtrysk pośredni i bezpośredni jednocześnie .
Silniki benzynowe mitsubishi są naprawdę nowoczesne i bez awaryjne . Ciężko już naprawdę wykrzesać cos więcej z silnika benzynowego z wtryskiem pośrednim ponieważ technologia jest bardzo dopracowana . Jedynie zostało pole manewru w kwestii zapłonu mieszanki .
Ford swego czasu pracował nad zapłonem mieszanki po przed wiązkę lasera , pierwsze próby były obiecujące bo pozwalały na zmniejszenie spalania nawet o 30% !!!
sla - 08-09-2014, 21:38
Lucas123w napisał/a: | sla, 1.8 DID jest typowo produktem Mitsu, 2.0 były od VW |
Napisałem, przecież jeszcze niedawno, nie zapominaj o 2,2 od Peugeota w O2 i 1,9 w SS od Ranault
Gulliver13 - 09-09-2014, 13:11 Temat postu: Kiedy wyjdzie Lancer nowej generacji? Cześć! Mam takie pytanie- kiedy wyjdzie nowy Lancer? Obecna generacja jest produkowana już 7 lat i mimo że wygląda wciąż dobrze to jednak warto byłoby go odświeżyć chociażby fabrycznymi LEDami. Nieuchronnie zbliża się konieczność zmiany auta a Lancer wygląda na sensowną propozycję, szczególnie że zaraz będzie wyprzedaż rocznika. Będę śledził także rynek wtórny, może jakiś nieoszukany się trafi
mjsystem - 09-09-2014, 13:23
Gulliver13, zapoznaj się z regulaminem. Kontynuuj istniejące tematy zamiast zakładać duble....
Gulliver13 - 09-09-2014, 14:28
Oj najmocniej przepraszam, musiałem przeoczyć. Dziękuję za naprowadzenie!
blayders - 15-09-2014, 09:14
Nowa generacja Lancer'a będzie dostępna w sprzedaży w salonach dopiero w listopad/grudzień 2015 . Będzie produkowana we współpracy z Renault . Będzie to Lancer/Megane . Ponoć tez Laguna ma być grzebana przez Mitsubishi .
PS.:Oby to był wytwór mitsubishi tak jak to ma miejsce przy ASX - C4 aircross .
[ Dodano: 15-09-2014, 09:20 ]
Fabryczne led'y sa już dostępne od 2 lat . Jest to taki sam patent jaki używa renault w lagunie czyli halogeny+DRL .
lobuzek - 15-09-2014, 11:42
sla napisał/a: | Nie wiem czy jest to moda , czy zapóźnienie technologiczne. Po prostu ustąpili pola konkurencji. Jeszcze niedawno musieli cudze diesle wstawiać tacy byli konserwatywni i nie poddający się modzie. |
Nie oceniałbym producenta tylko dlatego że nie stosuje wtrysku bezpośredniego. VW poszedł na całego w downsizing i te silniki sypią się jak choinki na Trzech Króli. A Mitsu? No właśnie.
Kupiłem ten samochód m. in. dlatego, że jest pozbawiony pseudonowoczesnych rozwiązań znacznie obniżających ogólną trwałość. Niestety coraz mniej takich samochodów na rynku. Nie chodzi o to, że nie potrafią zrobić silnika z wtryskiem bezpośrednim, tylko zapewne z przyczyn o których powyżej nie mają zamiaru. Honda pewnie tak samo podchodzi do sprawy, bo raczej nikt jej nie zarzuci konserwatyzmu i zapóźnienia technologicznego.
No i tak naprawdę nie brakuje takim silnikom niczego. To jakiś owczy pęd zrobił się, że bez turbo nie da się jechać. Dopracowany silnik wolnossący poradzi sobie bez problemów, a trwałością pobije na głowę wyżyłowane kosiarki o pojemności zbliżającej się do standardowo spożywanej na imprezach
irq - 15-09-2014, 11:52
Myślałem że za trzy lata oddam salonowi mojego obecnego nowego Lancera w zamian za kolejnego nowego Lancera. W tej sytuacji jednak trzeba chyba będzie zajeździć obecnego do oporu.
cefaloid - 16-09-2014, 18:21
lobuzek napisał/a: | Kupiłem ten samochód m. in. dlatego, że jest pozbawiony pseudonowoczesnych rozwiązań znacznie obniżających ogólną trwałość. Niestety coraz mniej takich samochodów na rynku. |
No tak, tylko to trochę przypomina reklamę Łady:
- nie ma ABS
- nie ma poduszek
- nie ma ESP
- nie ma elektrysznych szyb
- nie ma wielowahacza
- nie ma co się psuć
A swoją drogą jak tak dalej pójdzie to Lancer będzie najdłużej produkowaną wersją samochodu ostatnich czasów. Chociaż na razie jescze nie jest. Do Audi A3 II jeszcze trochę brakuje (produkowali je 10 lat).
blayders - 19-09-2014, 09:59
Nie tylko mitsubishi stosuje taktykę długiej produkcji danego modelu ale wszyscy , różnica jest taka ze inni producenci robią w miedzy czasie dwa liftingi a mitsubishi nic bo ciężko poprawić cos co wygląda naprawę nieźle i jest bez awaryjne .
Fakty spalanie w kosiarkach jest lepsze ale jak przypomnę sobie ze mój sąsiad wymieniał w swojej kosiarce rozrząd 2 razy wciągu 40 tysięcy km to od razu jestem zadowolony z mojego sedan'a 1,8 .
|
|
|