Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6
Bartekkita - 26-11-2015, 21:16
Jeżeli chodzi o książkę serwisową to przy 304930 został zmieniony olej na Mobil Peak One 5w50 oraz filtr Mann.
W ostatnią sobotę zmieniłem w końcu opony na zimowe i był to strzał w 10, ponieważ w niedziele były pierwsze przymrozki w centrum Wrocławia. A z racji tego, że komplet letni leży nieużywany to zastanawiam się na malowaniem zrobiłem takie "wizualizacje" w realu chciałbym je pomalować na Satin White Pearl z nowych Subarynek. A teraz pytanie do was co sądzicie o takim połączeniu:
booohal - 27-11-2015, 16:58
Ja to mam fioła na punkcie białych felg do ciemnej budy także jak najbardziej jestem za
Tylko połóż sobie na nie po malowaniu Sonaxa PNS lub coś dedykowanego do zabezpieczenia felg. Oszczędzi Ci to dużo zdrowia
Bartekkita - 28-11-2015, 20:05
booohal, dzięki za opinię i info o środku Mógłbyś powiedzieć o nim coś więcej? Wyczytałem też, że można to zastosować również na lakier. Jak się to ma do wosku?
promatti - 29-11-2015, 13:11
Bartek nie cackaj sie dawaj kremowe jak wnętrze
booohal - 29-11-2015, 17:26
Bartekkita napisał/a: | Jak się to ma do wosku? |
Jak wrzucisz teraz na lakier to spokojnie zimę wytrzyma. Ma świetne właściwości samooczyszczające.
Wosk w inny sposób podbija lakier, ale dla normalnego człowieka, w stopniu pomijalnym.
Tylko koniecznie kup wersję profesional, taka w czarno-szarym opakowaniu. Jakby co to PW
Bartekkita - 30-11-2015, 17:28
Mati, rozumiem, że biały Ci nie bardzo podchodzi
booohal, jak już się sam zgłosiłeś to Cie trochę pomęczę na PW
booohal - 01-12-2015, 14:05
Bartekkita napisał/a: | booohal, jak już się sam zgłosiłeś to Cie trochę pomęczę na PW |
Cała przyjemność po mojej stronie
Bartekkita - 15-12-2015, 19:49
No to trafił się pierwszy duży serwis Gala za moich czasów. Przy przebiegu 306500 zrobione zostały:
Łączniki stabilizatora tył - 32 zł szt
Tuleje zwrotnicy tylnej - 25 zł szt
Wymiana oleju w ASB wraz filtrem - olej Castrol Transmax Z 27zł/l filtr oryginał Hyundai 80 zł
Uszczelniacz półosi lewej - 30zł OEM Mitsubishi
Klocki hamulcowe + tarcze tył - nie pamiętam ceny klocków natomiast tarcze 65 zł sztuka Blue Print
Wahacz lewy prosty - CTR 214 zł - tą część już wymieniałem zastosowany wtedy wahacz SH wytrzymał 30tys. tym razem coś lepszego, bo denerwują mnie tak częste wymiany.
Wahacz lewy banan SH - 102 zł kupiony jeszcze przed odkryciem, że lewy prosty się wysypał
Dodatkowo korzystając z okazji, że auto stało trochę w Mitsubishi Auto SPA by Deejay, udało mi się wyczyścić i pomalować zaciski tylne.
Kilka fotek dokumentujących naprawę:
Zaciski
Hugo - 15-12-2015, 20:48
Uszczelniacz półosi narobił bałaganu...
Bartekkita - 16-12-2015, 09:02
Hugo, chodzi Ci o ślady wycieku?
Hugo - 16-12-2015, 13:06
Tak.
Bartekkita - 16-12-2015, 15:13
Hugo, no jeżeli chodzi o ślady dookoła otworu na pół oś to jego sprawka. Była to jedna z pierwszych wymian jakie przeprowadziłem i niestety nowy uszczelniacz zaczął puszczać już po tygodniu... Reszta jest sprawką wycieku z okolic filtra, który odziedziczyłem po poprzednich wlascicielach. Skrzynia była już 2 razy naprawiana raz w Szwajcarii i raz w Polsce, podczas, którejś z tych naprawach został zainstalowany jakiś dodatkowy filtr i to z niego ciekło. Bałem się to ruszać, ale jak po tygodniu stania Misiek zaczął znaczyć teren to w końcu zebrałem się w sobie. Auto zostało odstawione ponownie do warsztatu, który naprawiał skrzynie w Polsce. Pan ponoć filtra nie zakładał. Dodatkową instalacja została usunięta. Póki co jest sucho
Bartekkita - 05-01-2016, 00:27
Stało się wybiło moje 40k z Miśkiem. Na umowę wpisałem przewrotnie 266666, ale tym razem nie udało się ustrzelić
Dodatkowo przed świętami nawoskowałem Misia Collinitem 476.
Wymieniłem też wycieraczki na zimę na jakieś nowe tanie padło na Valeo First nie hybrydowe.
Bartekkita - 06-01-2016, 15:36
Słuchajcie potrzebuję waszej pomocy Jestem zdecydowany na rozpórkę kielichów firmy Staffa zastanawiam się jednak jaki kolor wybrać Teoretycznie powinienem wziąć czerwoną, bo jest taka uniwersalna do granatowego nadwozia, natomiast wolałbym pomalować ją na kolor niebieski - mniej więcej taki jak zaciski(parę fot wyżej). Czy jest to aż taki zły pomysł? Czekam na wasze szczere opinie
Hugo - 06-01-2016, 16:45
Czerwona.
|
|
|