To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Granat z beżem w wydaniu V6

Bartekkita - 26-11-2015, 21:16

Jeżeli chodzi o książkę serwisową to przy 304930 został zmieniony olej na Mobil Peak One 5w50 oraz filtr Mann.

W ostatnią sobotę zmieniłem w końcu opony na zimowe i był to strzał w 10, ponieważ w niedziele były pierwsze przymrozki w centrum Wrocławia. A z racji tego, że komplet letni leży nieużywany to zastanawiam się na malowaniem zrobiłem takie "wizualizacje" w realu chciałbym je pomalować na Satin White Pearl z nowych Subarynek. A teraz pytanie do was co sądzicie o takim połączeniu:

booohal - 27-11-2015, 16:58

Ja to mam fioła na punkcie białych felg do ciemnej budy także jak najbardziej jestem za :)
Tylko połóż sobie na nie po malowaniu Sonaxa PNS lub coś dedykowanego do zabezpieczenia felg. Oszczędzi Ci to dużo zdrowia ;)

Bartekkita - 28-11-2015, 20:05

booohal, dzięki za opinię i info o środku :D Mógłbyś powiedzieć o nim coś więcej? Wyczytałem też, że można to zastosować również na lakier. Jak się to ma do wosku?
promatti - 29-11-2015, 13:11

Bartek nie cackaj sie dawaj kremowe jak wnętrze :P
booohal - 29-11-2015, 17:26

Bartekkita napisał/a:
Jak się to ma do wosku?

Jak wrzucisz teraz na lakier to spokojnie zimę wytrzyma. Ma świetne właściwości samooczyszczające.
Wosk w inny sposób podbija lakier, ale dla normalnego człowieka, w stopniu pomijalnym.
Tylko koniecznie kup wersję profesional, taka w czarno-szarym opakowaniu. Jakby co to PW ;)

Bartekkita - 30-11-2015, 17:28

Mati, rozumiem, że biały Ci nie bardzo podchodzi :P

booohal, jak już się sam zgłosiłeś to Cie trochę pomęczę na PW ;)

booohal - 01-12-2015, 14:05

Bartekkita napisał/a:
booohal, jak już się sam zgłosiłeś to Cie trochę pomęczę na PW ;)

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Bartekkita - 15-12-2015, 19:49

No to trafił się pierwszy duży serwis Gala za moich czasów. Przy przebiegu 306500 zrobione zostały:
Łączniki stabilizatora tył - 32 zł szt
Tuleje zwrotnicy tylnej - 25 zł szt
Wymiana oleju w ASB wraz filtrem - olej Castrol Transmax Z 27zł/l filtr oryginał Hyundai 80 zł
Uszczelniacz półosi lewej - 30zł OEM Mitsubishi
Klocki hamulcowe + tarcze tył - nie pamiętam ceny klocków natomiast tarcze 65 zł sztuka Blue Print
Wahacz lewy prosty - CTR 214 zł - tą część już wymieniałem zastosowany wtedy wahacz SH wytrzymał 30tys. tym razem coś lepszego, bo denerwują mnie tak częste wymiany.
Wahacz lewy banan SH - 102 zł kupiony jeszcze przed odkryciem, że lewy prosty się wysypał :|
Dodatkowo korzystając z okazji, że auto stało trochę w Mitsubishi Auto SPA by Deejay, udało mi się wyczyścić i pomalować zaciski tylne.
Kilka fotek dokumentujących naprawę:

Zaciski :D

Hugo - 15-12-2015, 20:48

Uszczelniacz półosi narobił bałaganu...
Bartekkita - 16-12-2015, 09:02

Hugo, chodzi Ci o ślady wycieku?
Hugo - 16-12-2015, 13:06

Tak.
Bartekkita - 16-12-2015, 15:13

Hugo, no jeżeli chodzi o ślady dookoła otworu na pół oś to jego sprawka. Była to jedna z pierwszych wymian jakie przeprowadziłem i niestety nowy uszczelniacz zaczął puszczać już po tygodniu... Reszta jest sprawką wycieku z okolic filtra, który odziedziczyłem po poprzednich wlascicielach. Skrzynia była już 2 razy naprawiana raz w Szwajcarii i raz w Polsce, podczas, którejś z tych naprawach został zainstalowany jakiś dodatkowy filtr i to z niego ciekło. Bałem się to ruszać, ale jak po tygodniu stania Misiek zaczął znaczyć teren to w końcu zebrałem się w sobie. Auto zostało odstawione ponownie do warsztatu, który naprawiał skrzynie w Polsce. Pan ponoć filtra nie zakładał. Dodatkową instalacja została usunięta. Póki co jest sucho :D
Bartekkita - 05-01-2016, 00:27

Stało się wybiło moje 40k z Miśkiem. Na umowę wpisałem przewrotnie 266666, ale tym razem nie udało się ustrzelić :P

Dodatkowo przed świętami nawoskowałem Misia Collinitem 476.

Wymieniłem też wycieraczki na zimę na jakieś nowe tanie padło na Valeo First nie hybrydowe.

Bartekkita - 06-01-2016, 15:36

Słuchajcie potrzebuję waszej pomocy ;) Jestem zdecydowany na rozpórkę kielichów firmy Staffa zastanawiam się jednak jaki kolor wybrać :scratch: Teoretycznie powinienem wziąć czerwoną, bo jest taka uniwersalna do granatowego nadwozia, natomiast wolałbym pomalować ją na kolor niebieski - mniej więcej taki jak zaciski(parę fot wyżej). Czy jest to aż taki zły pomysł? Czekam na wasze szczere opinie :mrgreen:
Hugo - 06-01-2016, 16:45

Czerwona.