Nasze Miśki - Galant Avance Czarna Perła by komarsnk
Owczar - 29-09-2015, 11:48
Jak wpiszesz na yt Korekty ltft galant 2,5 to będziesz miał odniesienie jak to wyglądało w moim po odpaleniu.
Może być tak, że masz wysokie korekty w cl przez co w ol dzieją się anomalie.
booohal - 29-09-2015, 12:52
No ja Deckermanna wziąłem teraz w promocji na motoneo też jakoś za kilkanaście zł, albo nawet nie
Wygląda normalnie. W środku cudów być nie może
komarsnk - 30-09-2015, 00:58
Owczar TUTAJ są moje logi zaraz po odpaleniu - są dwa bo podczas jazdy zerwało połączenie na chwilę...
Nie udało się zalogować wszystkiego co chciałem - złe PIDy mu podałem ale to co jest potrzebne to chyba jest...
Akurat tak się poskładało, że tym razem nie zamulił przy przyspieszeniu ehh
Czy jesteś w stanie coś z tego odczytać?
Dwa pliki to surówki .csv a dwa to przerobione czymś takim jak Torque Pro Analyzer ale chyba nie działa to do końca dobrze (?).
sampler - 30-09-2015, 08:07
booohal napisał/a: | No ja Deckermanna wziąłem teraz w promocji na motoneo też jakoś za kilkanaście zł, albo nawet nie
Wygląda normalnie. W środku cudów być nie może |
Tez kupiłem kiedyś deckermanna ale różni sie przyłączem. Ma tylko gwint a nie ma w srodku grzybka do uszczelnienia. Zastanawiam się jak to uszczelnic.
sampler - 30-09-2015, 08:22
komarsnk napisał/a: | Owczar TUTAJ są moje logi zaraz po odpaleniu - są dwa bo podczas jazdy zerwało połączenie na chwilę...
Nie udało się zalogować wszystkiego co chciałem - złe PIDy mu podałem ale to co jest potrzebne to chyba jest...
Akurat tak się poskładało, że tym razem nie zamulił przy przyspieszeniu ehh
Czy jesteś w stanie coś z tego odczytać?
Dwa pliki to surówki .csv a dwa to przerobione czymś takim jak Torque Pro Analyzer ale chyba nie działa to do końca dobrze (?). |
jeżeli to pełne logi z torque to bedziesz je mógł odczytać w Google Earth Pro z przebiegami na mapie. Wybierając dany parametr wyświetli go na trasie z ustawionym czasem zrzutu do pamięci (standartowo co 1 s)
Owczar - 30-09-2015, 09:34
Logi zaczynają się od 64 stopni jeśli chodzi o temp silnika. Nie logowales od początku?
komarsnk - 30-09-2015, 09:48
sampler napisał/a: | Tez kupiłem kiedyś deckermanna ale różni sie przyłączem. Ma tylko gwint a nie ma w srodku grzybka do uszczelnienia. Zastanawiam się jak to uszczelnic. |
Czyli jednak nie jest tak kolorowo z tymi taniochami...
sampler napisał/a: | jeżeli to pełne logi z torque to bedziesz je mógł odczytać w Google Earth Pro z przebiegami na mapie. Wybierając dany parametr wyświetli go na trasie z ustawionym czasem zrzutu do pamięci (standartowo co 1 s) |
Dzięki będę próbował - coś mi się tam właśnie obiło o oczy w Torque, że można zapisywać logi w formacie Google Earth ale wtedy nie wiedziałem o co chodzi
Owczar napisał/a: | Logi zaczynają się od 64 stopni jeśli chodzi o temp silnika. Nie logowales od początku? |
Włączyłem logowanie max. 10sek od startu silnika (zapomniałem włączyć od razu byłoby lepiej...) i dokładnie też się nad tym zastanawiałem dlaczego jest taka temp. Może to wskazywać na uszkodzenie czujnika ale później ładnie wskazuje wzrost temperatury...
Na zewnątrz było 11st.C wg. wskazań na climatronicu.
Marcino - 30-09-2015, 10:48
komarsnk napisał/a: | Owczar napisał/a: Logi zaczynają się od 64 stopni jeśli chodzi o temp silnika. Nie logowales od początku?
Włączyłem logowanie max. 10sek od startu silnika (zapomniałem włączyć od razu byłoby lepiej...) i dokładnie też się nad tym zastanawiałem dlaczego jest taka temp. Może to wskazywać na uszkodzenie czujnika ale później ładnie wskazuje wzrost temperatury...
Na zewnątrz było 11st.C wg. wskazań na climatronicu. |
A to nie jest w F zamiast w Celciujszach.... 64F=17.7C....
komarsnk - 30-09-2015, 10:56
Marcino napisał/a: | A to nie jest w F zamiast w Celciujszach.... 64F=17.7C.... |
Zobacz sobie logi - w nagłówku są celcjusze. Poza tym temp. robocza kończy się na na 85st. więc chyba błędny trop
sampler - 30-09-2015, 11:27
komarsnk napisał/a: |
Dzięki będę próbował - coś mi się tam właśnie obiło o oczy w Torque, że można zapisywać logi w formacie Google Earth ale wtedy nie wiedziałem o co chodzi
|
To nie tak. Google Earth Pro potrafi wyświetlić dane z pliku csv/kml wyeksportowanego z Torque.
Pożniej jak pogrzebiesz w opcjach Google to można tam wyświetlić dowolny parametr z pliku csv (prędkość, spalanie, temperatura itd)
W opcjach Torque daj automatyczny zapis parametrów do pliku ( z zadaną częstotliwością) wybierz które PID'y ma zapamiętywać i bedziesz miał zapis już od połączenia z ECU i fix'a z GPS.
Owczar - 30-09-2015, 11:28
Podłącz się zanim odpalisz silnik. 10sek to za mało by osiągnąć taka temp.
komarsnk - 30-09-2015, 12:11
Owczar napisał/a: | Podłącz się zanim odpalisz silnik. 10sek to za mało by osiągnąć taka temp. |
Tak zrobiłem tylko logowanie wystartowałem zaraz po odpaleniu. 60st było od początku.
Zacznę pewnie od wymiany czujnika temperatury. To jest ten dwupinowy tak?
Owczar - 30-09-2015, 12:57
W ciemno co nie zmieniaj. Zerknij jeszcze jaką temp pokazuje przez odpaleniem. Jak okaże się uszkodzony to bralbyn z aso jeśli cena nie będzie zabójcza. Ciężko zrobić czujnik o identycznej charakterystyce.
komarsnk - 30-09-2015, 13:13
Owczar napisał/a: | W ciemno co nie zmieniaj. Zerknij jeszcze jaką temp pokazuje przez odpaleniem. Jak okaże się uszkodzony to bralbyn z aso jeśli cena nie będzie zabójcza. Ciężko zrobić czujnik o identycznej charakterystyce. |
Tak tak posprawdzam jeszcze wg manuala.
Jakby co to jest oryginał Hyundaya za stówkę - powinno być to samo (?).
Bizi78 - 30-09-2015, 13:42
Rok temu kupowałem na allegro czujnik temp. dwupinowy OE MD177572 za 46zł z przesyłką .
|
|
|