To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3

michu_872 - 30-03-2009, 16:14

Kofi napisał/a:
o tym samym pomyślałem. Do takiego katowania to już chyba lepiej stara bemke lub 200sx.

to zależy co rozumiesz przez starą bemke lub 200sx :wink:
co do nissana to S12 jest równie unikalny co Starion :mrgreen:
a zadbany rekinek tak z końca lat 70 też jest już klasykiem... podobnie jak e30m3 w oryginale 8)

Większość rozsądnych drifterów zaczyna od E30, E36, E34, S13 bądź sierry, S14 jak ktoś ma więcej $$$
znam kogoś kto zaczynał od PF'a i objeżdżał M-ki w zeszłym sezonie wsiadł na s13 i musiał się na nowo uczyć jeździć :P
Fakt, że zaraził mnie możliwościami fiata i sobie (niestety) też sprawiłem fiacika :roll:

TommiCrazy - 31-03-2009, 15:30

nie mialem okazji z nim pogadac , bo raz ze bylo tloczno, kazdy zawracal Bartowi glowe, wiec ja zajolem ie glownie kamerowaniem i fotografowaniem, w kwestii driftu potrenowal bym wiecej gdyby nie te dziury, generalnie planowalem zeby juz w tym roku autko dostalo nowy lakier, poprawe blacharki i totalnie odnowienie felg.... wiec wtedy juz mowy nie bedzie o szalentwach w innym miejcu niz duzy plac.
TommiCrazy - 05-04-2009, 22:23

Kilka foteczek z ostatniego urlopu

w autku widac nowa kierownice MOMO DRIFTING, oraz z pod maski wylecialy kabelki NGK ktore przy nowych K1 PERFORMANCE(10mm) wygladaly jak sznurowki

Ciekawe jest to ze po zmianie korka w chlodnicy na 13 PSI rozwalilo mi juz dwa razy starego weza od wody, jedyny waz jeszcze ktorego nie zdazylem zmienic na silikonowy, prawdodpodobnie odpowiedzialny za ogrzewanie przepustnicy.

obiecany filmik testu stariona
http://www.youtube.com/wa...re=channel_page

TommiCrazy - 07-04-2009, 09:36

trening driftu w wyrazoie, kilka wstepnych ujec, starion robil na torze jako statyw na kamere , w przyszlosci zloze jeszcze kilka innych filmikow bo ujec mam bardzo duzo

http://www.youtube.com/wa...re=channel_page

Anonymous - 08-04-2009, 12:50

TommiCrazy napisał/a:
Kilka foteczek z ostatniego urlopu

Tommi do konkursu go :) mój głos już masz :)

TommiCrazy - 10-08-2009, 00:22

bylem dzis wybierac kolor do stariona, mialem na oku 3warstwowy candy apple red i wybralem , za miesiac autko idzie do malowania a wczesniej do blacharza(po zlocie MM), udalo mi sie kupic rarytasowa maske z wlotami od stariona ale jest ona dosc pozjadana przez zab czasu , poniewaz nie jestem u siebie nie moge teraz pokazac fotek, ale moze ktos zna ceny i warsztaty jakis zakladow z malopolski ktore potrafia cynowac/odnawiac zabytkowe elementy karoseii ak zeby mucha nie siadala?

mam kolejny problem bo probuje kupic zapasowe felgi do stariona zeby dac oryginaly do pelnej odnowy, to jet cos niesamowitego bo tylna felga ma et pomiedzy 0 a minus 10 a przednia felga ma et plus 18 , nie idzie nic znalesc, myslalem moze o jakis mangelsach albo czyms w ten desen, gdyby ktos cos gdzies wizial prosil bym o link.

Matejko - 10-08-2009, 17:34

TommiCrazy napisał/a:
to jet cos niesamowitego bo tylna felga ma et pomiedzy 0 a minus 10 a przednia felga ma et plus 18 , nie idzie nic znalesc, myslalem moze o jakis mangelsach albo czyms w ten desen, gdyby ktos cos gdzies wizial prosil bym o link.

Tomek - ciezko bedzie bo nawet do beemek na szeroki rant maja min ET 5-10 jedynie co to dystanse, albo postawic na ceglach :roll:

TommiCrazy - 26-08-2009, 20:20

przylecialem dzis do polski, mam chyba nieduzy problem z starionem z ktorym mam nadzieje sie szybko uporam.....
starion stal dosc dlugo podczas mojej nieobecnosci i na swiecach byl powazny nalot i brud.... wyczyscilem swiece i iskra jest..paliwo czuc ze smierdzi po kreceniu ale nie zapala auto choc ma momenty ze cos go drgnie..... czy to moze byc wina ze paliwo zwietrzalo?
pompy paliwa nie slysze ale niepamietam juz czy w starionie bylo ja slychac czy nie..paliwem smierdzialo prawie w calym domu jak rozeszlo sie z przed garazu.

Matejko - 26-08-2009, 20:58

pompe na krotko to sprawdzisz :)
jak iskra jest i paliwo jest, to moze ta iskra jest w zlym momencie - szlag kable trafil, ew. te swiece na smietnik ?

TommiCrazy - 27-08-2009, 17:16

jeszcze niemam nowych swiec ale okazalo sie ze byly zaloozne zle , bo z szczelina 1,1 a powinna byc 0,8

odpielismy przewod od paliwa zwrotnego przy wtryskiwaczach i paliwo tam jest, przy kreceniu stacyjka wyplowa z tamtad paliwo bardzo zwawo... pompa musi byc sprawna, swiece bede mial dzis wieczorem wiec ostateczny test.... mam nadzieje ze wina jest tego ze swiece zdechly.
jeszcze sprobujemy z szczykawka podac swieze paliwo

TommiCrazy - 28-08-2009, 00:06

starion odpalony...swiece byly kompletnie zdechniete..... zmartwilo mnie jednak ze kontrolka od ladowania akumulatora sie swiecila...mam nadzieje ze to nic powaznego, za ciemno jest zeby przy tym grzebac ...jak wszystko zagra to jade na zlot
TommiCrazy - 29-08-2009, 13:30

no to ja mam po zlocie, bylem pod zywcem dwa razy, raz renaultem 5gt turbo, spotkalem bartka pod osrodkiem fregata, jednak zdecydowalem sie ze szybko odwiozle renowke koledze bo elektryk zadzwonil ze naprawil mi stariona, odebralem auto ruszylem w trase na zlot z rana w deszczu i zauwazylem juz pod samym zywcem ze ladowanie jest strasznie marne i leci w dol caly czas... niestety zawrocilem jadac juz z wylaczonymi swiatlami ale dostalem sie w korki w miesie i auto mi zdechlo, nieobeszo sie bez kupna akumulatora na szybko ( na wesele trzeba dotrzec) dejechalem spowrotem do domu...auto poszlo do elektryka a dlamnei zlot sie juz skonczyl... cholerna szkoda.....
Jogurt - 31-08-2009, 18:25

kurcze Tommi, a myślałem że się wkońcu spotkamy :( mogłeś wpaść choćby bez auta jak Browar
Krzyzak - 31-08-2009, 20:02

coz - ja tez mialem nadzieje na spotkanie...
gdyby nie fakt, ze widzielismy sie w Gdansku, czy w Grudziadzu w 2005, to nasze ostatnie spotkanie byloby na I Zlocie :(
ale mam nadzieje Tomku, ze w tym tygodniu zawitamy do Skawiny :)

TommiCrazy - 06-09-2009, 15:30

no niestety nie dane mi bylo poraz kolejny pokazac stariona , ale to moze i dobrze, bo wsumie bedzie okazaj pokazac go przy najblizszej okazji z nowym kolorem :)
dzis oddany zostal w rece blacharz i lakiernika, przy nastepnym powrocie do polski starion bedzie mial barwe CANDY APPLE RED

cos takiego