[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Komputer pokładowy
Tomasz87 - 04-10-2013, 01:21
sveno napisał/a: |
ALEX-77 napisał/a: | i gdzie najlepiej umieścić czujnik temperatury wewnętrznej ? | wiem gdzie nie umieszczać: przy podłodze przy tunelu środkowym, pokazuje bzdury jak się wydech nagrzeje. |
I na pewno nie pod plastikami osłaniającymi napinacze pasów bezpieczeństwa - w ciepłe dni nieźle się to miejsce nagrzewa...
[ Dodano: 04-10-2013, 01:24 ]
Sedinix napisał/a: | ktoś może podesłać post w którym jest opisane podłączenie i konfiguracja lpg ? z benzyną dałem radę ale po zamontowaniu lpg nie wiem co gdzie podpiąć i jak poustawiać. Z góry dziekuję za pomoc. |
Podciągnij +12V z elektrozaworu butli lub reduktora(o ile to standardowa instalacja).
Konfiguracja LPG to ustalenie stałej do pomiaru zużycia tego paliwa...
Sedinix - 04-10-2013, 09:11
instalacja to stag 300 zakładana we wrocławiu z polecenia. Nie wiem gdzie szukać i jak wygląda taki zawór lub reduktor
Juiceman - 04-10-2013, 10:04
Czyli w Supralu ;> ? Zapytaj się Deejay'a jak on ma to u siebie rozwiązane
sveno - 04-10-2013, 10:23
Sedinix, znajdź reduktor, taka puszka do której wpływa płynny gaz i wypływa faza lotna. Na nim powinien być elektrozawór, do którego idą dwa kable, znajdź plus i podepnij się pod niego. Potem z poziomu programu ustaw Pb+LPG i kalibruj.
Sedinix - 04-10-2013, 14:55
dokładnie supra teraz chyba sobie poradzę dzięki panowie
Tomasz87 - 05-10-2013, 01:23
Sedinix napisał/a: | instalacja to stag 300 zakładana we wrocławiu z polecenia. Nie wiem gdzie szukać i jak wygląda taki zawór lub reduktor |
Sedinix, tak wygląda reduktor z eklektrozaworem(ten niebieski):
W sanie spoczynku(zakmnięty) na zaworku jest tylko masa.
Do otwarcia dostaje +12V(pojawia się na jednym z pinów) - do sprawdzenia miernikiem który pin.
ALEX-77 - 06-10-2013, 22:43
Mam pytanie ,otóż wczoraj pojezdziłem i średnie spalanie pokazało 13,2 litra ,dzisiaj jak włączyłem zapłon to wyświetlacz wyświetlił 0.0 litra a przejechane kilometry zostały ,nic nie resetowałem wczoraj ,następnie po dzisiejszej przejażdzce średnie wyszło 9.8 litra !! a jak wyłączyłem i ponownie włączyłem zapłon to pokazało się 13,3 litra !! o co chodzi ? miał ktoś podobny przypadek ?
sveno - 06-10-2013, 22:58
ja też mam podobne problemy, u mnie przy wyłączeniu zapłonu resetuje się wszystko....
ALEX-77 - 06-10-2013, 23:40
sveno napisał/a: | ja też mam podobne problemy, u mnie przy wyłączeniu zapłonu resetuje się wszystko.... |
Kurcze to nie dobrze ciekawe dlaczego tak się dzieje ,wina softu ? jak tak ma się co chwila robić to ten komputerek będzie na dłuższą metę bezużyteczny może ktoś jeszcze się wypowie ? jak to u was działa ? po dłuższym przestoju około 8 godz. mam skasowane średnie spalanie i przejechany dystans .
WreX - 07-10-2013, 12:52
sveno napisał/a: | ja też mam podobne problemy, u mnie przy wyłączeniu zapłonu resetuje się wszystko.... |
a Ty przypadkiem nie masz odłączonego stałego zasilania od UKP żeby aku nie zjadało jak auto stoi ?
sveno - 07-10-2013, 13:25
WreX, tak, ale po aktualizacji softu do 2.0.6 powinienem tracić tylko date i godzinę, a tracę: trip, stałą wtrysku LPG, spalanie średnie i ilośc paliwa pozostałego w zbiorniku.
WreX - 07-10-2013, 13:44
sveno napisał/a: | WreX, tak, ale po aktualizacji softu do 2.0.6 powinienem tracić tylko date i godzinę, a tracę: trip, stałą wtrysku LPG, spalanie średnie i ilośc paliwa pozostałego w zbiorniku. |
Brzmi jak twardy reset, a pytałeś stwórce z Telwis czy to nie wina softu ? Z poziomu klawiatury UKP idzie zresetować tylko średnie spalanie, dopiero podpinając do kompa można przywrócić domyślnie, a ekran powitalny też zostaje domyślnie ustawiony czy ten co Ty wprowadziłeś ?
sveno - 07-10-2013, 13:53
WreX napisał/a: | Brzmi jak twardy reset, | właśnie nie, bo zostają wartości sprzed aktualizacji: stałe wtrysku, VSS, ilości paliwa i spalanie średnie.
Powitanie zostaje to co ja ustawiłęm, ale nie mogę wgrać loga, został tylko tekst.
Jakoś nie wiem czemu nie skontaktowałem się z Arturem znajde chwilę to do niego napisze.
WreX - 07-10-2013, 14:06
sveno napisał/a: | ale nie mogę wgrać loga, został tylko tekst. |
A wgrywasz w dobrej rozdzielczości i formacie ? Bo pamiętam dość specyficznie trzeba było je stworzyć. (format .bmp 122x32 pix, 1 bitowa głebia)
sveno napisał/a: | właśnie nie, bo zostają wartości sprzed aktualizacji: stałe wtrysku, VSS, ilości paliwa i spalanie średnie. |
Czyli wartości sprzed updeatu zostają a te pod znikają ? no to ewidentnie wina softu. Zadzwoń najlepiej do niego na pewno Ci powie co i jak.
promatti - 25-10-2013, 02:18
Panowiem mam kilka pytań bo juz 3 raz przerabiam temat, a chciałbym się dobrze przygotować i mam jeszcze kilka niejasności, pomożecie?
A jak to jest z podpinaniem się pod wtryskiwacze na UKP jest to pin 10 a w ECU jest ich sześć 1,9,24,2,10,25, musze z wszystkich 6 zrobić szybkozłączke w jeden pin UKP czy wystarczy tylko jeden ?
przeczytałem cały temat i nie jestem pewien której rozpiski ECU użyć, czy ta z supplement>2001>Fuel>13A-185 bedzie dobra, mój gal jest po 2 lifcie.
lub taka
od swinks_UK
czy tą ze strony 33 tego tematu od mar111cin
no i nie czaje jak to z tą sondą lambdą jest :/ według tej rozpiski jest ona pod PINem 60 a jak to jest naprawde ?
jak to ogarne to będę się czuł jakbym wygrał mistrzostwa świata w piłce nożnej z Naszą Reprezentacją. masakra, czyli głupi ma zawsze szczęście
|
|
|