[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
sla - 29-12-2010, 18:17
Kup Valeo. W/g mnie są ok.
waldinio - 31-12-2010, 18:59
RalfPi napisał/a: | Witam, zapytam krótko..(przepraszam, że zawaraca głowę przed Świętami, ale wybieram się w podróż wiec mi zależy dość mocno..) Czy Kolega wybrał się już do serwisu w sprawie dziwnego dźwięku dochodzącego spod maski przy obrotach 2000-2500?
Jeśli tak, to napisz, proszę, co zdiagnozowali/poprawili?
Pozdrawiam i spokojnych Świąt życzę.
Rafał P.
waldinio, |
byłem, pytałem, odpowiedzieli, ze ten typ tak ma ze to MIVEC i tak jest w sumie w każdym ale o dziwo, po przeglądzie tego dźwięku nie słysze
Lindinho - 02-01-2011, 19:10
sla napisał/a: | Kup Valeo. W/g mnie są ok. |
Zastanawiam się nad Valeo 632001 lub 632000. Ten drugi zestaw jest bez wyświetlacza (tylko beeper). Pomijając fakt, że chcę kupić prosty, acz skuteczny zestaw, to zadam głupie pytanie: czy mój stary wyświetlacz Eura nie przyda się przy montażu nowych czujników?
sla - 02-01-2011, 19:22
Nie kombinuj, a to czy z wyświetlaczem ,czy bez nie ma znaczenia, przynajmniej dla mnie. I tak najważniejszy jest beeper.
RalfPi - 02-01-2011, 19:50
Dzięki Waldinio. Szczerz mówiąc ja poradziłem sobie z problemem brzęczenia z okolic silnika w ten sposób, że unikam hamowania silnikiem przy obrotach 2500-3000. Zawsze najpierw hamulec, a potem dopiero redukcja.
Wszystkiego dobrego w nowym roku dla Wszystkich Forumowiczów. Oby Lancerki się sprawowały i śmigały jak się patrzy bezawaryjnie i bezwypadkowo!
jaca71 - 02-01-2011, 19:52
RalfPi napisał/a: | Szczerz mówiąc ja poradziłem sobie z problemem brzęczenia z okolic silnika w ten sposób, że unikam hamowania silnikiem przy obrotach 2500-3000. |
Zamiatanie pod dywan nie jest najlepszym sposobem sprzątania, tak samo tuszowanie problemu go nie rozwiążę. U mnie nic przy tych obrotach żadnych dziwnych dźwięków nie wydaje. Czyli opisany przez was objaw nie jest normalnym objawem i nie dajcie sie zbyc słowami TTTM
Beny_s - 02-01-2011, 21:04
Beny_s napisał/a: | alfiq napisał/a: | Ha. Wreszcie mam pierwszy problem z moim nowym Lancerem Żartuje, były drobne pierdołki ale żadna mnie nie irytowała.
Dziś rano, przy -18 st. Celsiusza stwierdziłem zamarnięcie mechanizmu zamka prawych tylnych drzwi (najmniej używanych - prawie wcale). Ręcznie od środka da się je otworzyć i zamknąć ale centralny zamek nie rusza mechanizmem w żadną stronę. Ktoś tak miał ? Przejdzie to jak się temperatury podniosą czy walić do serwisu ? |
Qurcze coś mi się kojarzy, że gdzieś na forum już o tym było, na szybko nie znalazłem.
Na pocieszenie odosobniony przypadek to nie jest, wczoraj mi się to przytrafiło - lewe tylne drzwi.. na środę już termin umówiony.
Jak coś się wcześniej wyjaśni daj znać.
i znalazłem
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#631181 |
Mi też się rozwiązało samoistnie jeszcze przed wizytą w serwisie, ale skoro i tak byłem to wspomniałem - przyłapuje niby siłownik na wysokości zamka, nic nie pomoże, smarowanie jeszcze pogarsza sprawę..
Jakby komuś coś poradzili lepszego niech da znać!
RalfPi - 05-01-2011, 18:07
jaca71 napisał/a: | RalfPi napisał/a: | Szczerz mówiąc ja poradziłem sobie z problemem brzęczenia z okolic silnika w ten sposób, że unikam hamowania silnikiem przy obrotach 2500-3000. |
Zamiatanie pod dywan nie jest najlepszym sposobem sprzątania, tak samo tuszowanie problemu go nie rozwiążę. U mnie nic przy tych obrotach żadnych dziwnych dźwięków nie wydaje. Czyli opisany przez was objaw nie jest normalnym objawem i nie dajcie sie zbyc słowami TTTM |
Co prawda, to prawda..
Macie może jakieś propozycje, co może drgać (bo zakładam, że to drga jakiś element pod maską) i powodować taki hałas? (metaliczne bzyczenie, dźwięk delikatny, aczkolwiek uciążliwy...)
Dziś zajrzałem i widziałem tam jedną blaszkę z przodu maski z jakimiś oznaczeniami, oraz blaszkę, chyba, termiczną chroniącą przewody.. Może któraś z nich?
Pozdrawiam
cabaniarz - 05-01-2011, 19:31
RalfPi napisał/a: | Macie może jakieś propozycje, co może drgać (bo zakładam, że to drga jakiś element pod maską) i powodować taki hałas? (metaliczne bzyczenie, dźwięk delikatny, aczkolwiek uciążliwy...)
Dziś zajrzałem i widziałem tam jedną blaszkę z przodu maski z jakimiś oznaczeniami, oraz blaszkę, chyba, termiczną chroniącą przewody.. Może któraś z nich?
|
unieruchom blaszkę/i lub coś podłóż i sprawdź czy jeszcze coś słychać
ps. kurczę jak się pisze podłóż?
RalfPi - 05-01-2011, 21:12
No właśnie pod jedną z tych blaszek (tą małą) podłożyłem (no to chyba o na ó się wymienia:) )
kawałek papierka i zobaczę jutro czy pomogło..
Mam nadzieję, że pomoże, choć jak zajrzałem pod maskę to się aż przeraziłem.. Tyle elementów które mogą drgać..
No nic jutro zobaczę co i jak.
[ Dodano: 06-01-2011, 09:51 ]
No i jest.. na trójce jak ręką odjął:):) Miło usłyszeć ponownie wspaniały dźwięk silnika 1.8:):)
Czyli to chyba ta blaszka.. Proponuję, żeby osoby, które miały ten sam objaw też coś podłożyły-a jak da efekt, żeby podzieliły się spostrzeżeniami(blaszka z przodu maski, obok "zaczepu" zamykającego maskę, wielkości może z 5 na 3 cm)
Pozdrawiam
gringo66 - 07-01-2011, 18:15
Witam.
Co jakiś czas mam problem z odpaleniem miśka.Zmieniłem stacje paliw ( Bp, Shell )ale i to nie pomogło.W pierwszym roku nie miałem tego typu problemów nawet w te mrozy.Nie wiem czy to może elektryka ,chociaż żadna kontrolka się nie zapala.Może mieliście podobne kłopoty z odpaleniem?
[ Dodano: 07-01-2011, 18:18 ]
Zapomniałem dodać ,że już dwa razy miałem wymienione radio więc więc j/w napiasłem może elektryka.Pozdrawiam
roobku - 07-01-2011, 19:45
mi dzisiaj Misiek nie odpalił, auto zajechało na lawecie do serwisu, okazało się że jakieś styki czy łącze było zawilgnięte i przy próbie odpalenia jakaś przepustnica się nie otwarła i zalało świece (jakoś tak tłumaczył mi mechanik )
Taps - 07-01-2011, 21:20
Witam wszystkich maniaków 3 diamentów i pozdrawiam.
gringo66 - 09-01-2011, 13:42
Czy może mi podpowiecie jak wyłączyć czujniki cofania.Przy wstecznym wyje mi te tałatajstwo a do ASO dopiero w przyszłym tygodniu pojadę.Pozdrawiam
jac - 09-01-2011, 14:09
zanim wylaczysz to sprawdz banalna rzecz, a mianowicie czy sensory nie sa zabrudzone (nawet delikatnie), ewentualnie przetrzyj je wilgotna szmatka. czesto pomaga.
|
|
|