To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe

Marcinchojnacki - 11-12-2011, 18:08

Żebyśmy się dobrze zrozumieli, hamulce w galu są ale do 3-4 ostrzejszego hamowania. Za pierwszym i drugim razem jest poprawnie natomiast za 3-4 robi się coraz gorzej , czuć jakby klocek nie chciał skleić się z tarczą tylko odskakiwał. Najdziwniejsze w tym wszytskim jest to że mam gala po lifcie a heble na j :shock: ednym tłoczku
komarsnk - 11-12-2011, 18:10

Marcinchojnacki napisał/a:
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, hamulce w galu są ale do 3-4 ostrzejszego hamowania. Za pierwszym i drugim razem jest poprawnie natomiast za 3-4 robi się coraz gorzej , czuć jakby klocek nie chciał skleić się z tarczą tylko odskakiwał. Najdziwniejsze w tym wszytskim jest to że mam gala po lifcie a heble na j :shock: ednym tłoczku

Może masz stary zawilgocony płyn i go gotuje?

Marcinchojnacki - 11-12-2011, 18:12

Płynu jeszcze nie wymieniałem, ale jak tłumaczyć jeden tłoczek:)>
komarsnk - 11-12-2011, 18:22

Płynu jeszcze nie wymieniałem, ale jak tłumaczyć jeden tłoczek:)>

To normalne dla niektórych roczników ale nie mam w głowie "od-do" żeby Ci powiedzieć :)
Możliwe, że po pierwszym lifcie był jeden na 276mm a po drugim dwa ale niech się wypowie ktoś obeznany... Nigdy się tym specjalnie nie interesowałem bo mam czysty 100% przedlift ;p

[ Dodano: 11-12-2011, 18:23 ]
Chociaż widzę, że masz Gala 2002r więc już chyba powinny być dwa... Nie wiem ;)

Anonymous - 11-12-2011, 18:39

Marcinchojnacki, masz jeden duży tłoczek, i dużą tarczę o grubości 26mm. wszystko tak jak powinno być w aucie po 2 lifcie.
Marcinchojnacki - 11-12-2011, 18:51

Derpin, wszystko się zgadza ale szału nie ma. Gdyby nie fakt ze już kupiłem i felgi i opony na przyszły sezon zaczął bym kombinować z czymś większym
Kalitus - 12-12-2011, 16:51

Ponieważ Mitsubishi (z tego co wiem) eksperymentowało z tymi tłoczkami jeden/dwa, ja mam model EA2A, ale zaciski jednotłoczkowe, tarcze 256mm (od skutera się chowają), na hamulce nigdy nie narzekałem, ale jak niedawno pisałem mam nowy zestaw ferodo na speedmax, które przy normalnej jeździe i niskich pędkościach hamują bardzo dobrze, to przy ostrzejszym potraktowaniu można im "pocisnąć" spokojnie od 150-170 (wyżej na razie nie testowałem) do zera i nic się niedobrego nie dzieje, a hamują rewelacyjnie, dopiero w takich sytuacja pokazują na co je stać. Zobaczymy jak będzie z wytrzymałością, ale jestem dobrej myśli. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej zadowolony.

Hugo - 12-12-2011, 17:05

Kalitus napisał/a:
mam model EA2A, ale zaciski jednotłoczkowe, tarcze 156mm
tarcze od skutera?
Juiceman - 12-12-2011, 17:54

Hugo lubisz dogryzać :mrgreen:
komarsnk - 12-12-2011, 18:22

Juiceman napisał/a:
Hugo lubisz dogryzać :mrgreen:

Jeszcze trafi kosa na kamień :p :P

Marcinchojnacki - 12-12-2011, 19:35

Ja mam zestaw TRW&trw i jest do baniii
Hugo - 13-12-2011, 08:09

Juiceman napisał/a:
Hugo lubisz dogryzać
Żartuję przecież...
A ja mam tarcze Mountain i klocki Mintex i jest nieźle, a za godzinę odbieram klocki Ferodo i zobaczymy.
Tomek - 13-12-2011, 08:14

co Ci sie z nim dzieje? i ile na nim zrobiłeś
bo widze, że auto masz po 2 lifcie, jak ja
mam ten sam zestaw, ale poza okropnym piszczeniem przez jakies 5 tys km, to jestem b. zadowolony

Hugo - 13-12-2011, 16:37

Zaraz mnie chyba szlag trafi, odebrałem ze sklepu przednie klocki FERODO i nie mają tego "shimmy". Powinny mieć?
polaff - 13-12-2011, 17:35

Hugo napisał/a:
shimmy
co to jest?