To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

cabaniarz - 09-01-2011, 14:41

zgodzę się z jacem, mi też ostatnio wariowały, ale spowodowane to było resztkami śniegu,lodu i błota. Przeczyścić i powinno być po temacie :lol:
gringo66 - 09-01-2011, 17:32

To już praktykowałem bez efektu pozytywnego.
cabaniarz - 09-01-2011, 17:50

GringoXX napisał/a:
To już praktykowałem bez efektu pozytywnego.

w takim razie serwis :(

jac - 09-01-2011, 18:50

GringoXX, jezeli masz czas, warunki i ochote to pod samochodem przesledz gdzie wchodza przewody z sensorow (zderzaczek zabudowany nie jest wiec jak sie polozysz to znajdziesz), jak zobaczysz gdzie wchodza w bagaznik, to tam znajdziesz centralke ktora powinna byc schowana w okolicy bagaznika (na 99% w samym bagazniku), a jak juz ja odnajdziesz to zrob cos takiego: rozlacz wszystko i polacz raz jeszcze. Jak pomoze to ok - znaczy centralka sie podwiesila, a jak nie pomoze to odlacz tylko kabelek zasilania i podklej w okolicy zeby chlopaki z serwisu nie szukali. Kabelki zakonczone sa koncowkami podobnymi do RJ-tek wiec nim trzeba byc fachowcem zeby to porozlanczac.

ps.
na marginesie wiedza lokalizacji centralki Ci sie przyda na przyszlosc jak bedzie po gwarancji a znow zacznie wariowac

Izold - 11-01-2011, 23:16

Kruca bomba! :evil:

Dzisiaj spojrzałem na swój samochód z przodu (dawno tego nie robiłem, bo i w domu i w pracy podchodzę do niego od strony bagażnika) i zobaczyłem taki brzydki beżowy zaciek (jakby smugę), wychodzący spod dolnej krawędzi chromowanej ramki wokół grilla - na dolną część zderzaka. Tak mniej więcej w tym miejscu, w którym na tym zdjęciu jest widoczny cień (przy czym ta smuga jest węższa):

Gdy się schyliłem, żeby zobaczyć co to jest i wyczyścić to wyglądało mi na to, że to jest po najwyraźniej ... zaciek z rdzy (tak jak gdyby ta ramka korodowała gdzieś od środka - bo przecież reszta w tym miejscu to plastik). :evil:

No ludzie! Ja rozumiem, że sól na drodze i tak dalej, no ale bez jaj! W pół-rocznym samochodzie????

Luk - 11-01-2011, 23:31

Izold, mam tak samo, a nawet gorzej, bo symetrycznie :D Pojawilo sie po pierwszej zimie (teraz trzecia leci) i nie powieksza sie :) Ale widac tylko po umyciu.
Izold - 11-01-2011, 23:34

Luk napisał/a:
Izold, mam tak samo, a nawet gorzej, bo symetrycznie :D Pojawilo sie po pierwszej zimie (teraz trzecia leci) i nie powieksza sie :) Ale widac tylko po umyciu.

No ja pierniczę, po prostu szok :evil:

Luk - 12-01-2011, 09:16

Izold, jakoś mi to nie przeszkadza :) Zwłaszcza, że ten spoilerek i tak przeważnie brudny jest... Podejrzewam, że tam pod spodem jest jakieś łączenie i pewnie rdzewieją jakieś śruby, czy blaszki :) Nawet nie sprawdzałem, czy to się da zmyć...
jac - 12-01-2011, 20:35

Izold, dzieci masz? jak tak to powinienes wiedziec ze pol-roczniakom czesto sie ulewa przy jedzeniu a jak nie masz to juz wiesz :mrgreen:

a tak na powaznie jezeli to ramka to ok, gorzej jesli to cos innego, chociaz coz innego to moze byc, przeciez zderzak jest z laminatu. Ciekawe co na to "gwarancja" i serwisowe chlopaki :?

berladi - 17-01-2011, 15:24

Witam.Na początku zimy,a właściwie większych mrozów coś zaczęło delikatnie stukać(skrzypieć) w drzwiach kierowcy.Teraz mamy mały odwilż,więc myślałem że te objawy ustąpią,a tu nic.Wydaje mi się że dźwięk jest mocniejszy.Słyszę to szczególnie przy ruszaniu i hamowaniu oraz na małych nierównościach :twisted: .
Dźwięk dochodzi jakby z okolic słupka lub zamka. :evil: Strasznie mnie to wnerwia.

lichy - 17-01-2011, 22:48

berladi napisał/a:
...zaczęło delikatnie stukać(skrzypieć)... z okolic słupka lub zamka...

Sprawdź, czy w czasie jazdy z odpiętym pasem też to słychać. Jeżeli nie, to może oznaczać, że "zwijacz" pasa tak stuka (jest w słupku) - kiedyś tak miałem, ale nie w Mitsubishi :mrgreen:

berladi - 18-01-2011, 14:55

Dzięki lichy, sprawdzę przy najbliższej okazji.
racer1972 - 20-01-2011, 23:10

Ja mam od nowości "kornika" gdzieś z tyłu i już dałem sobie spokój... :doubt: Generalnie czasem coś zgrzytnie to tu to tam...
Anonymous - 25-01-2011, 11:05

faktycznie zdarzają się dziwne dźwięki, szczególnie z zawieszenia, ale chyba ten typ tak ma.............
berladi - 30-01-2011, 20:46

Witam.Jestem po przeglądzie rocznym.Parę pytań do serwisu się uzbierało.Jakiś czas temu pisałem o dziwnych stukach z kolumny kierowniczej oraz odgłosach z zawieszenia.Dowiedziałem się że zawieszenie jest zdrowe,delikatny stuk z kolumny też jest prawidłowy,więc muszę przyjąć że ten typ tak ma.Po tym zapewnieniu jakby mniej mi to wszystko przeszkadza :biggrin: .
Rozebrano także drzwi oraz słupek w "poszukiwaniu zaginionego w akcji świerszcza",z marnym skutkiem(może w wyższych temperaturach dźwięki ustaną,w lecie ich nie było).
Natomiast na własnej skórze(a właściwie mojego miśka)odczułem jakość materiałów z jakich jest wykonany.
Po pierwsze podając żonie torebkę z tylnego siedzenia delikatnie musnąłem podsufitkę oczywiście zostawiając ślad nie do usunięcia :cry: ,po drugie myjąc auto na myjni bezdotykowej zrobiłem "dotyk" lancą myjki zostawiając ślad na lakierze :cry: ,po trzecie czyszcząc szybę przednią od wewnątrz delikatnie musnąłem zegarkiem szkło zostawiając oczywiście ślad(delikatną kreseczkę) :cry: .
Nie liczę objawów radości rodaków z tego że mogą parkować obok mojego miśka( w dowód wdzięczności zostawiając próbki lakierów na moich drzwiach) :twisted: .
Zmierzam do tego że poprzednie auto też zdarzało mi się zawadzić,obić,musnąć(do mycia szyby nigdy nie ściągałem zegarka,a po podsufitce szurałem boazerią i czasami jakimś niegramotnym przedmiotem) i po ośmiu latach lepiej to wygląda niż w miśku po roku(chociaż chucham i dmucham na razie).
Nadal jednak z uśmiechem siadam za kierownicą i z radością przemierzam kolejne kilometry :mrgreen: .