Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc
Hugo - 13-12-2011, 22:22
Zielu175 napisał/a: | uczciwy i tego samego konsekwentnie oczekuję od innych | Dokładnie tak jak ja, ale dobrze Ci radzę, musimy to zmienić, bo zginiemy na tym świecie... Wszyc napisał/a: | tak samo jak rok temu nie ruszył się o milimetr tylko trochę bardziej zapyział nawet na satelitarnym w google masz go w tym samym miejscu co jest teraz | Nie mogę
Wszyc - 13-12-2011, 22:37
No taka prawa aż strach ruszać bo może to zachwiać osiedlowym ekosystemem wszystkie pająki z okolicy stracą dom normalnie zaburzę biorytm lokalnego środowiska na poziomie bezkręgowców
macie żeby nie było że nie ma fotek fota ze środka myślę gdzie upchać ECU wciąż bo generalnie mało miejsca a średnio jest kazać pasażerowi trzymać je na kolanach ECU z E3 jest znacznie grubsze niż fabryczne ECU E5 i nie wchodzi tam gdzie być powinno
A to nowa fotka z serii " Dziura tygodnia"
Wybór był zróżnicowany i ciężki inne dziury w przyszłych tygodniach
owy dyfuzor wytworzył się w bagażniku klasycznie po stronie wydechu już wiem gdzie mi ginęły klucze w bagażniku
a tak to stara bida
Fotka jak sobie stoi
Ciężko powiedzieć mi czy aktualna bo stoi już kawał czasu w tym miejscu i wszystkie fotki generalnie są takie same ale nie powinna być starsza niż 4miechy bo chyba we wrześniu sąsiad kupił BMW
Hugo - 13-12-2011, 23:14
Wszyc napisał/a: | No taka prawa aż strach ruszać bo może to zachwiać osiedlowym ekosystemem wszystkie pająki z okolicy stracą dom normalnie zaburzę biorytm lokalnego środowiska na poziomie bezkręgowców | Masz poczucie humoru. Wszyc napisał/a: | A to nowa fotka z serii " Dziura tygodnia" | Nie no faktycznie, blacharsko jest tragedia, ale dasz radę.
rosomak1983 - 14-12-2011, 02:54
No ta kiernia na duzzzzy plus bo seryjna w tym galu jest tragiczna...
marycjusz - 14-12-2011, 11:05
Wszyc napisał/a: | marycjusz nikt Ci nie powie nic w tej kwestii bo sprawy kosztów napraw blacharskich to jak płacenie za obraz taka cena jaką rzuci "artysta" |
...no właśnie...takich "Artystów" nie brakuje, którzy hasłem "Paaaanie, będzie Pan zadowolony!" jakoś mnie nie przekonują
U mnie nie ma tragedii na szczęście, ale z obu stron przy tylnych nadkolach końcówki progów wraz z podłogą przy nich, trza na duch zrobić....a jeszcze rok temu nic nie było widać Kurde, takie piękne auta, a tak spartolić robotę przy konstrukcji - doborze materiałów czy już nie wiem jak to nawet nazwać.
Z tego co się orientuję to chyba każdy Galant ma te same problemy - w tych samych miejscach bezczelna ruda. Brat mój mechanik, mówi że ostatnio przyjeżdża do niego koleś z Galem z 98 roku i mówi że to samo co u mnie dokładnie te same miejsca rudą przyatakowane, ehhh
A może by tak podłogę betonem zalać ? Widziałem kiedyś takiego Malucha
wilk88 - 14-12-2011, 11:23
Wszyc napisał/a: | No taka prawa aż strach ruszać bo może to zachwiać osiedlowym ekosystemem wszystkie pająki z okolicy stracą dom normalnie zaburzę biorytm lokalnego środowiska na poziomie bezkręgowców |
Fakt że niezłe Poczucie humoru i cierpliwość to Ty masz
Zielu - 14-12-2011, 14:53
Hugo, cóż poradzić...taki los
Wszycu, fajna pasuje ta kiera, wgl. ten model Gala bardzo mi się podoba, kształty, linia. Jedynie ten wielki miech na drążek zmiany biegów doprowadza do szału...Jak w jakimś..czinkoczento?
Musisz zacząć działać powoli z blachą
btw. nie dało by rady zrobić na tym parkingu jakiegoś zadaszenia niewielkiego? Szkoda żeby auto znikało w oczach
Wszyc - 14-12-2011, 16:02
marycjusz wiesz nie chciałbym nic mówić ale u mnie też lekko z tyłu rdzewiały progi a jak się zaczeło wchodzić głębiej w temat to wyszło że musiałem wymienić próg cały aż przednie koła z jednej i drugiej strony + 20 cm podłogi z każdej strony
Czy poczucie humoru mam heh a bliscy znajomi mi mówią że jestem aspołeczny jestem pesymistą, wredny zamulam i z niczego się nie potrafię cieszyć i totalnie nie mam cierpliwości
A co do mieszków skrzyni biegów a ja nie lubie skórzanych bo strasznie się syfią piasek się zbiera w nich itp po za tym nie lubię nie symetrycznych pogiętych rzeczy jak mieszki z różnych materiałów
areksz121 - 14-12-2011, 19:45
Wszyc napisał/a: |
A co do mieszków skrzyni biegów a ja nie lubie skórzanych bo strasznie się syfią piasek się zbiera w nich itp po za tym nie lubię nie symetrycznych pogiętych rzeczy jak mieszki z różnych materiałów |
Gałka obszyta skórą - owszem ale oryginalny mieszek mi się bardzo podoba i również nie mam zamiaru zmieniać
PS. Ten błotnik z tyłu to podobnie niestety miałem, ale troszkę mniej Już zrobione, nie specjalnie na wygląd, bo nikt pod Gala się nie kładzie, ale szczelne i zabezpieczone
Saqu - 14-12-2011, 22:04
Wszyc napisał/a: | Fotka jak sobie stoi |
ale nie ma to tam to. Stoi sobie ładnie
Wszyc - 18-12-2011, 16:43
Zastanawiam się czy w tym roku swapować wszystkie piasty i montować hamulce od EVO + felgi z EVO czy kupić jakiś zestaw big brake kit od jakiejś aftermarketowej firmy bo nie powiem chciałbym z hamulcami zejść poniżej tych 5tyś zł a na razie mi ciężko jak liczę ( liczę wszystkei inne rzeczy też jakie muszę wymienić w związku z montażem takich hamulców dużych
Przy Brembo trzeba liczyć wszystkie 4 piasty + heble + klocki + tarcze + felgi 17stki + opony
zestawy aftermarketowe to zestaw + felgi i opony
Generalnie Brembo wychodzą nie znacznie taniej chyba
do lata chciałbym by jeździł i miał nowe heble na zimę zawieszenie i blachy i tyle na 2012
Jak ktoś lepiej w temacie to niech doradzi jak nie w temacie to dziękuje gadanie czy mi to potrzebne czy nie odpada
Saqu - 18-12-2011, 17:53
a nie w temacie, to interesowałeś się, żeby przypasować od czegoś innego niż evo?
Wszyc - 18-12-2011, 20:23
generalnie chciałbym 4 tłoczkowe ze względu na świetną modulacje (jak jeszcze zadbam o przewody odpowiednie) prędkość reakcji i większą kontrole nad dawkowaniem docisku niektórzy myślą że to więcej tłoczków daje większą moc hamowania a to nie jest prawda
Większa tarcza daje większą moc hamowania tym bardziej oddalony zacisk od osi obrotu tarczy będzie miał łatwiej by ją zatrzymać Dwu tłoczkowe heble dają wrażenie lepszego hamowania od jedno tłoczkowego właśnie dla tego iż mają znacznie szybszą reakcje na pedał
Siła hamowania może się nieznacznie poprawić jeżeli poprzedni zacisk jednotłoczkowy do napełnienia cylindra za tłoczkiem wymagał więcej płynu hamulcowego niż w przypadku dwóch mniejszych tłoczków Płyn ma jakąś tam swoją ściśliwość trochę się ściśnie zanim wytworzy odpowiednie ciśnienie do wypchnięcia tłoczka więc tym więcej płynu w układzie tym gorzej bo trzeba sprężyć więcej płynu do wymaganego ciśnienia roboczego hamulca
Dlatego chce 4 tłoczki z przodu
rosomak1983 - 18-12-2011, 20:41
Wszyc napisał/a: | Dwu tłoczkowe heble dają wrażenie lepszego hamowania od jedno tłoczkowego właśnie dla tego iż mają znacznie szybszą reakcje na pedał |
to dwutłoczkowe nie maja wiekszej tarczy (od jednotłoczkowych )???
Zielu - 18-12-2011, 20:50
1 tłoczkowe wystarczą, na co Ci lepsze blabla..żartuję
Brałbym zestaw brembo z Evo plus jakieś tłuste przewody w stalowym oplocie, jest to chyba najtańsza i najlepsza opcja, do tego komplet kółeczek z oponami Będziesz też musiał chyba zmienić servo..?
|
|
|