To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

killerek41 - 11-10-2023, 12:37

Bzyk_R1, To chcąc wymienić pompę paliwa, tez trzeba demontować zbiornik? tzn most wydech sanki? myślałem ze od góry gdzieś się wchodzi pod kanapa, jak w większości samochodów, to odrazu profilaktycznie wymiana pompy na dw200?
Rafik83 - 11-10-2023, 12:48

killerek41 napisał/a:
Bzyk_R1, To chcąc wymienić pompę paliwa, tez trzeba demontować zbiornik? tzn most wydech sanki? myślałem ze od góry gdzieś się wchodzi pod kanapa, jak w większości samochodów, to odrazu profilaktycznie wymiana pompy na dw200?

Nie do pompy dojdziesz od góry z pod kanapy jak pisał Bzyk_R1

Bzyk_R1 - 11-10-2023, 12:49

Pytałeś jak się dobrać do zbiornika bo się leje. Pompę paliwa zmienisz od góry z kabiny samochodu bez demontażu zbiornika. Odsyłam Cię do działu technicznego Outlandera 1 generacji, tam wszystko jest dokładnie opisane wystarczy poczytać.
tościk - 12-10-2023, 10:57

Bzyk_R1 napisał/a:
pod kanapą masz dwie blachy którymi można obejrzeć zbiornik od góry. Jest też fajnie widoczne jak tam wpuścisz kamerkę.

Niekoniecznie. Jak u mnie się tak lało przy zalaniu do pełna, to się okazało, że dziura była na baku przy samym wlewie, czyli bardziej od tyłu zbiornika. Z klapek rewizyjnych się tego nie zobaczy.

killerek41, kupić bak, kupić rurę wlewu, zdjąć wszytko, wymienić. Nie sądzę, żeby wyszło z tego co innego.

Bzyk_R1 - 05-11-2023, 21:14

Z okazji pięknej jesieni oraz 112 strony:

Tiamat - 08-11-2023, 11:07

Spójny ten samochód, kompletny, taki zwyczajnie ładny.
Pobrałem sobie foto :wink:

MitsuGo - 08-11-2023, 17:46

Świeżo umyty to i ładny :wink:
Fakt, bryła tego Mitsubishi, mimo wieku auta też mnie leży :)

Hugo - 09-11-2023, 07:32

Tylko ta tablica rejestracyjna za wysoko przykręcona i wygląda jakby miał wąsa :wink: Daj ją na bok zderzaka, jak w Lancerze Evo.
Bzyk_R1 - 09-11-2023, 08:48

Dzięki Panowie :) co do przesuwania tablicy w tym aucie to jest nie najlepszy pomysł. Na środku zostają dziury, zderzak jest mocno zaokrąglony i blacha nie leży, evo ma specjalną podstawkę dopasowaną do zderzaka i wtedy to jeszcze jakoś wygląda. Sami oceńcie czy to by pasowało do tego auta...

Tiamat - 09-11-2023, 09:48

Chyba jednak do twarzy Mu z wąsem :P
Krzyzak - 09-11-2023, 11:01

nie znam auta z większym wąsem Janusza niż to poniżej

Uwex - 09-11-2023, 13:36

Krzyzak - ale to jest wąs na du.ie :lol:
Marcino - 10-11-2023, 09:55

Krzyzak napisał/a:
nie znam auta z większym wąsem Janusza niż to poniżej

Mi sie podoba.
Bzyk_R1 napisał/a:
Na środku zostają dziury, zderzak jest mocno zaokrąglony i blacha nie leży, evo ma specjalną podstawkę dopasowaną do zderzaka i wtedy to jeszcze jakoś wygląda. Sami oceńcie czy to by pasowało do tego auta...

Trza by tam jakaś ładną kratkę dać np czarną aby ta chłodnica była tylko dyskretnie schowana i by było.

Bzyk_R1 - 18-12-2023, 00:18

Chciałbym napisać, że 8 lat użytkowania Outlandera w celu załatwiania codziennych spraw i obowiązków, wychowywanie z jego pomocą dwójki szkrabów, użytkowanie go w celach firmowych do holowania przyczepek, wykorzystywanie go do celów rekreacyjnych jak i rozrywkowych, tuningi, modyfikacje i przeróbki, odcisnęły na nim spore piętno. Spoglądam na niego ze smutkiem bo wiem że zasługuje na porządna kurację odmładzającą. Z drugiej strony efekt jaki chciałbym osiągnąć generuje kolejne wydatki w kwocie jakiej nie mogę zaakceptować. I tak oto mój najlepszy przyjaciel wiernie służy mi każdego dnia powoli gasnąc :cry:
jacek11 - 18-12-2023, 16:13

Ja też mam w nocy podobne myśli :P
Prawda jest taka, że za długo jeździmy tymi autami. Wkrada się nuda, i zaczynasz myśleć, co tutaj zmienić.
No chyba że masz Galanta, to wtedy jest stałe zajęcie, czyli szukanie przyczyn stukania zawieszenia przedniego :mrgreen: