[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.
jac - 30-01-2011, 21:11
berladi napisał/a: | Rozebrano także drzwi oraz słupek w "poszukiwaniu zaginionego w akcji świerszcza", |
z podobnym "problemem" spotkalem sie w poprzednim samochodzie i gdzies na forum wyczytalem ze wystarczy dokrecic uchwyty zamka na boku drzwi oraz slupka, oraz pozniej delikatnie przesmarowac czesci wystajace z zamka drzwi a kotwiczace sie w slupku - te dokrecone.
Brzmi to niedorzecznie ale w Avensis pomoglo, i pozniej wystarczalo jak raz na pol roku dokrecilem "ucho zamka" na drzwiach i delikatnie potraktowalem tawotem.
nadmienie ze wczesniej rowniez rozebralem slupek i cale drzwi i bez skutku
berladi - 30-01-2011, 21:27
Gdy desperacja sięgnie zenitu spryskam całe drzwi i zamek jakimś olejem.Pomysł z dokręcaniem śrub nie jest niedorzeczny,ale hmm zastanawiający,zamek i to oczko na słupku nie wykazują luzu.
Dzięki jac sprawdzę te śruby.
$iwy - 30-01-2011, 23:39
Też coś mi w dżwiach lub w słupku grzechocze, ale bardziej uciążliwe jest grzechotanie gdzieś z okolic zegarów gdy się jedzie po lekko nierównej drodze. Wie może ktoś co to może być ,bo nie chcę z tego powodu rozbierać połowy samochodu
roobku - 31-01-2011, 09:09
$iwy napisał/a: | Też coś mi w dżwiach lub w słupku grzechocze, ale bardziej uciążliwe jest grzechotanie gdzieś z okolic zegarów gdy się jedzie po lekko nierównej drodze. Wie może ktoś co to może być ,bo nie chcę z tego powodu rozbierać połowy samochodu |
mi w drzwiach grzechotała ta ozdobna listwa pod szybą, nie siedziała dobrze w zatrzasku, co do grzechotania w okolicach zegarów to mam identycznie ale tylko w zimie w lecie jest ok
Niebieska R-ka - 31-01-2011, 13:24
Witam,mój pierwszy problem to zapalenie się kontrolki ,poduszki powietrznej.(zapala się i gaśnie).Pojechałem na serwis po diagnozę:Uszkodzone (przegniłe) czujniki zderzeniowe przód.Brak w serwisie, czekam już ponad dziesięć dni.
cabaniarz - 31-01-2011, 14:04
Niebieska R-ka napisał/a: | Uszkodzone (przegniłe) |
Kurka, to ile(naście) ten lacerek ma lat? Już zaczynam się martwić o swoje czujniki
Niebieska R-ka - 31-01-2011, 14:43
cabaniarz napisał/a: | Niebieska R-ka napisał/a: | Uszkodzone (przegniłe) |
Kurka, to ile(naście) ten lacerek ma lat? Już zaczynam się martwić o swoje czujniki |
Niestety w lipcu będzie miał trzy lata
jac - 31-01-2011, 19:14
berladi napisał/a: | Pomysł z dokręcaniem śrub nie jest niedorzeczny,ale hmm zastanawiający,zamek i to oczko na słupku nie wykazują luzu. |
ja to samo mowilem i tak organoleptycznie u mnie rowniez nie wykazywaly luzu, ale z narzedziem w reku 1/3 obrotu zrobilem. - wiecej sie balem zeby nie ukrecic lba ale ale przesmaruj lekko chwasta
jaca71 - 31-01-2011, 19:29
Niebieska R-ka napisał/a: | Witam,mój pierwszy problem to zapalenie się kontrolki ,poduszki powietrznej.(zapala się i gaśnie).Pojechałem na serwis po diagnozę:Uszkodzone (przegniłe) czujniki zderzeniowe przód.Brak w serwisie, czekam już ponad dziesięć dni. |
W moim były wymieniane w ramach akcji przywoławczej. Akcja z USA, wymiana w Polsce.
zagubiek - 08-02-2011, 09:53
No wiec czas na moj pierwszy problem po okolo 2500 km(sedan 1.5),zauwazylem ze silnik w czasie jazdy zrobil sie o dobre kilkanascie decybeli glosniejszy, tzn ze przy nawet 2tys obrotow jest strasznie glosno w srodku, stalo sie to chyba po ostatnim tankowaniu (auchan modlinska) czy moze to byc wina benzyny czy jechac z tym do serwisu?
olosoft - 08-02-2011, 10:14
zagubiek napisał/a: | No wiec czas na moj pierwszy problem po okolo 2500 km(sedan 1.5),zauwazylem ze silnik w czasie jazdy zrobil sie o dobre kilkanascie decybeli glosniejszy, tzn ze przy nawet 2tys obrotow jest strasznie glosno w srodku, stalo sie to chyba po ostatnim tankowaniu (auchan modlinska) czy moze to byc wina benzyny czy jechac z tym do serwisu? |
Właśnie przez takie akcje wśród znajomych nauczyłem się zawsze tankować na jednej sprawdzonej stacji, pomijając oczywiście trasy i sytuacje awaryjne ale przynajmniej 90% paliwa mam od jednego sprzedawcy.
Lepiej tego nie olewać bo sam odpowiadasz za eksploatację a więc także za to co lejesz do zbiornika i jak potencjalnie zniszczysz silnik to zapomnij o gwarancji, oczywiście możesz dochodzić swoich roszczeń od stacji paliw ale to bardzo trudne.
Ja bym pojechał do ASO w pierwszej kolejności.
zagubiek - 08-02-2011, 21:23
dobra sprawdzilem dzisiaj moj problem z silnikiem dokladnie, i zajrzalem pod maske i slychac caly czas terkotanie silnika,(odglos jakby czybkie cykanie ) czy to jest normalne??
tomekrvf - 09-02-2011, 00:23
zagubiek napisał/a: | ,(odglos jakby czybkie cykanie ) czy to jest normalne?? |
Tak. Tak pracują wtryskiwcze benzyny. Połóż obie dłonie na metalowej szynie wtryskiwczy i odgłos zniknie.
Niebieska R-ka - 09-02-2011, 10:02
jaca71 napisał/a: | Niebieska R-ka napisał/a: | Witam,mój pierwszy problem to zapalenie się kontrolki ,poduszki powietrznej.(zapala się i gaśnie).Pojechałem na serwis po diagnozę:Uszkodzone (przegniłe) czujniki zderzeniowe przód.Brak w serwisie, czekam już ponad dziesięć dni. |
W moim były wymieniane w ramach akcji przywoławczej. Akcja z USA, wymiana w Polsce. |
W moim jak się okazało też wymieniono w ramach ,,AKCJI" ale dowiedziałem się o tym fakcie przez przypadek od faceta z biura serwisu,podczas odbioru auta.Wcześniej nikt o tej akcji nie wspomniał,trochę mnie to dziwi
Uki_NH - 09-02-2011, 11:04
mi też zapala się i gaśnie kontrolka od poduszki, nie mam narazie kiedy się wybrać do serwisu,
ale o akcji serwisowej do wiedziałem się na forum, nigdzie o niej nie pisze
|
|
|