[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
robertdg - 29-08-2013, 20:10
fj_mike napisał/a: | Nieprawidłowy montaż Coś przecież musi być. | Było im odesłać streszczenie z manuala
ALEX-77 - 01-09-2013, 15:44
A co polecacie na przód z Eibachami ? zastanawiam się nad :
KYB Ultra SR ,Bilstein B-4 ,lub Sachs Super Touring obecnie mam amortyzatory Daichi i totalna porażka .
komarsnk - 01-09-2013, 22:46
ALEX-77 napisał/a: | A co polecacie na przód z Eibachami ? |
No ja miałem zwykłe KYB Excel G made in Japan i byłem zadowolony.
5eba - 02-09-2013, 09:26
komarsnk napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | A co polecacie na przód z Eibachami ? |
No ja miałem zwykłe KYB Excel G made in Japan i byłem zadowolony. |
Duzo kilometrow na tym zrobiles??
krzychuzzz - 02-09-2013, 09:41
ALEX-77 napisał/a: | KYB Ultra SR |
Ja jeżdzę na takich z Eibachem i jest super.
Samochód zrobił się fajne sprężysty a przy tym pozostał komfortowy.
Sporo zależy też od tego jakie masz opony
I jak zmieniasz to od razu najlepiej komplet.
Ja zrobiłem tak że najpierw zmieniłem tył i a przód został stary.
Skutkowało to tym że przód był "ciastowaty" a tył "sprężysty" czyli bez sensu i szybko na przód też wleciały Kayaby
Pawlacz - 02-09-2013, 11:44
Co do Kayaby zwróć uwagę gdzie robione. Ja kupiłem 4 sztuki. Przód dostałem made in Japan a na tył made in Czech. Myślałem, że nie ma to znaczenia, w końcu ten sam producent. Po 50 000 km wymieniam tył bo w ogóle nie trzyma, zalały się całe olejem.
ALEX-77 - 02-09-2013, 12:58
krzychuzzz napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | KYB Ultra SR |
Ja jeżdzę na takich z Eibachem i jest super.
Samochód zrobił się fajne sprężysty a przy tym pozostał komfortowy.
Sporo zależy też od tego jakie masz opony
I jak zmieniasz to od razu najlepiej komplet.
Ja zrobiłem tak że najpierw zmieniłem tył i a przód został stary.
Skutkowało to tym że przód był "ciastowaty" a tył "sprężysty" czyli bez sensu i szybko na przód też wleciały Kayaby |
No właśnie ja na tyłach mam też KYB Ultra SR a na przodzie wcześniej kupiłem te Daichi i to był straszny błąd ,chyba faktycznie zdecyduje się na te Ultra SR .
komarsnk - 02-09-2013, 12:58
5eba napisał/a: | komarsnk napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | A co polecacie na przód z Eibachami ? |
Duzo kilometrow na tym zrobiles?? |
Coś koło 25kkm ale połowa tego po Krakowie więc ten przebieg liczyłbym x2
krzychuzzz - 02-09-2013, 13:20
ALEX-77 napisał/a: | No właśnie ja na tyłach mam też KYB Ultra SR a na przodzie wcześniej kupiłem te Daichi i to był straszny błąd ,chyba faktycznie zdecyduje się na te Ultra SR . |
Uwierz mi że różnica jest kolosalna.
Skoro masz na tyle Kayaby to nie pchałbym się w nic innego.
Komplet to komplet. Przynajmniej masz pewnosć że charakterystyka pracy będzie podobna
5eba - 02-09-2013, 17:18
komarsnk napisał/a: | 5eba napisał/a: | komarsnk napisał/a: | ALEX-77 napisał/a: | A co polecacie na przód z Eibachami ? |
Duzo kilometrow na tym zrobiles?? |
Coś koło 25kkm ale połowa tego po Krakowie więc ten przebieg liczyłbym x2 |
To juz cos tam wytrzymaly, bo wlasnie sie obawialem ,ze przy nizszej sprezynie zywotnosc ich diametralnie spadnie.
ALEX-77 - 08-09-2013, 00:31
Dzisiaj tzn.już wczoraj ,wywaliłem te Daichi i założyłem KYB Ultra SR i powiem wam że jest po prostu bajka
Owczar - 22-09-2013, 19:01
Pawlacz napisał/a: | Co do Kayaby zwróć uwagę gdzie robione. Ja kupiłem 4 sztuki. Przód dostałem made in Japan a na tył made in Czech. Myślałem, że nie ma to znaczenia, w końcu ten sam producent. Po 50 000 km wymieniam tył bo w ogóle nie trzyma, zalały się całe olejem. |
Ja dostałem 5 lat temu jeszcze lepiej, jeden na tył made i JP, a drugi made i Czechy. Ten z Czech jest już totalnie zalany. Ale ten z JP też robi się mokry, tył zaczął uciekać na dziurach i szukam amorków na jakieś 2 lata. Czy ktoś używał Monroe?
Pawlacz - 22-09-2013, 20:33
Owczar napisał/a: | Ja dostałem 5 lat temu jeszcze lepiej, jeden na tył made i JP, a drugi made i Czechy. Ten z Czech jest już totalnie zalany. Ale ten z JP też robi się mokry, tył zaczął uciekać na dziurach i szukam amorków na jakieś 2 lata. Czy ktoś używał Monroe? |
Właśnie założyłem Monroe seria reflex na tył. Są może delikatnie twardsze niż kayaba (a może kończą mi się te na przodzie i dlategi mi się tak wydaje:). Jeśli szukasz sportowych amorków odradzam, ale jeśli coś zbliżonego do seryjnych to jak najbardziej polecam. Co do trwałości oczywiście się nie wypowiem. Mam je od tygodnia.
Owczar - 22-09-2013, 20:42
Nie szukam sportowych amorków, tylko takie jak seryjne. Uważam, że KYB to przereklamowany produkt. 5 lat temu mogłem kupić bilsteiny, ale że producent dawał KYB to się skusiłem. Jednak to już nie ta jakość.
Monroe reflex to olejowo gazowe czy olejowe?
Pawlacz - 22-09-2013, 20:50
Owczar napisał/a: | Monroe reflex to olejowo gazowe czy olejowe? |
olejowo gazowe
|
|
|