To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

robertdg - 29-08-2013, 20:10

fj_mike napisał/a:
Nieprawidłowy montaż :mrgreen: Coś przecież musi być.
Było im odesłać streszczenie z manuala :P
ALEX-77 - 01-09-2013, 15:44

A co polecacie na przód z Eibachami ? zastanawiam się nad :
KYB Ultra SR ,Bilstein B-4 ,lub Sachs Super Touring obecnie mam amortyzatory Daichi i totalna porażka .

komarsnk - 01-09-2013, 22:46

ALEX-77 napisał/a:
A co polecacie na przód z Eibachami ?

No ja miałem zwykłe KYB Excel G made in Japan i byłem zadowolony.

5eba - 02-09-2013, 09:26

komarsnk napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:

Duzo kilometrow na tym zrobiles??

krzychuzzz - 02-09-2013, 09:41

ALEX-77 napisał/a:
KYB Ultra SR

Ja jeżdzę na takich z Eibachem i jest super.
Samochód zrobił się fajne sprężysty a przy tym pozostał komfortowy.
Sporo zależy też od tego jakie masz opony
I jak zmieniasz to od razu najlepiej komplet.
Ja zrobiłem tak że najpierw zmieniłem tył i a przód został stary.
Skutkowało to tym że przód był "ciastowaty" a tył "sprężysty" czyli bez sensu i szybko na przód też wleciały Kayaby

Pawlacz - 02-09-2013, 11:44

Co do Kayaby zwróć uwagę gdzie robione. Ja kupiłem 4 sztuki. Przód dostałem made in Japan a na tył made in Czech. Myślałem, że nie ma to znaczenia, w końcu ten sam producent. Po 50 000 km wymieniam tył bo w ogóle nie trzyma, zalały się całe olejem.
ALEX-77 - 02-09-2013, 12:58

krzychuzzz napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:
KYB Ultra SR

Ja jeżdzę na takich z Eibachem i jest super.
Samochód zrobił się fajne sprężysty a przy tym pozostał komfortowy.
Sporo zależy też od tego jakie masz opony
I jak zmieniasz to od razu najlepiej komplet.
Ja zrobiłem tak że najpierw zmieniłem tył i a przód został stary.
Skutkowało to tym że przód był "ciastowaty" a tył "sprężysty" czyli bez sensu i szybko na przód też wleciały Kayaby

No właśnie ja na tyłach mam też KYB Ultra SR a na przodzie wcześniej kupiłem te Daichi i to był straszny błąd ,chyba faktycznie zdecyduje się na te Ultra SR .

komarsnk - 02-09-2013, 12:58

5eba napisał/a:
komarsnk napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:

Coś koło 25kkm ale połowa tego po Krakowie więc ten przebieg liczyłbym x2 :twisted:

krzychuzzz - 02-09-2013, 13:20

ALEX-77 napisał/a:
No właśnie ja na tyłach mam też KYB Ultra SR a na przodzie wcześniej kupiłem te Daichi i to był straszny błąd ,chyba faktycznie zdecyduje się na te Ultra SR .

Uwierz mi że różnica jest kolosalna.
Skoro masz na tyle Kayaby to nie pchałbym się w nic innego.
Komplet to komplet. Przynajmniej masz pewnosć że charakterystyka pracy będzie podobna

5eba - 02-09-2013, 17:18

komarsnk napisał/a:
5eba napisał/a:
komarsnk napisał/a:
ALEX-77 napisał/a:

Coś koło 25kkm ale połowa tego po Krakowie więc ten przebieg liczyłbym x2 :twisted:

To juz cos tam wytrzymaly, bo wlasnie sie obawialem ,ze przy nizszej sprezynie zywotnosc ich diametralnie spadnie.

ALEX-77 - 08-09-2013, 00:31

Dzisiaj tzn.już wczoraj ,wywaliłem te Daichi i założyłem KYB Ultra SR i powiem wam że jest po prostu bajka :D
Owczar - 22-09-2013, 19:01

Pawlacz napisał/a:
Co do Kayaby zwróć uwagę gdzie robione. Ja kupiłem 4 sztuki. Przód dostałem made in Japan a na tył made in Czech. Myślałem, że nie ma to znaczenia, w końcu ten sam producent. Po 50 000 km wymieniam tył bo w ogóle nie trzyma, zalały się całe olejem.

Ja dostałem 5 lat temu jeszcze lepiej, jeden na tył made i JP, a drugi made i Czechy. Ten z Czech jest już totalnie zalany. Ale ten z JP też robi się mokry, tył zaczął uciekać na dziurach i szukam amorków na jakieś 2 lata. Czy ktoś używał Monroe?

Pawlacz - 22-09-2013, 20:33

Owczar napisał/a:
Ja dostałem 5 lat temu jeszcze lepiej, jeden na tył made i JP, a drugi made i Czechy. Ten z Czech jest już totalnie zalany. Ale ten z JP też robi się mokry, tył zaczął uciekać na dziurach i szukam amorków na jakieś 2 lata. Czy ktoś używał Monroe?

Właśnie założyłem Monroe seria reflex na tył. Są może delikatnie twardsze niż kayaba (a może kończą mi się te na przodzie i dlategi mi się tak wydaje:). Jeśli szukasz sportowych amorków odradzam, ale jeśli coś zbliżonego do seryjnych to jak najbardziej polecam. Co do trwałości oczywiście się nie wypowiem. Mam je od tygodnia.

Owczar - 22-09-2013, 20:42

Nie szukam sportowych amorków, tylko takie jak seryjne. Uważam, że KYB to przereklamowany produkt. 5 lat temu mogłem kupić bilsteiny, ale że producent dawał KYB to się skusiłem. Jednak to już nie ta jakość.

Monroe reflex to olejowo gazowe czy olejowe?

Pawlacz - 22-09-2013, 20:50

Owczar napisał/a:
Monroe reflex to olejowo gazowe czy olejowe?

olejowo gazowe