To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Hugo - 14-01-2012, 14:04

http://allegro.pl/mitsubi...2036449580.html
A gdybym kupił taki licznik to z niego płytka obrotomierza nadawałaby się do przeróbki moich HC? Może warto?

sveno - 14-01-2012, 19:17

Hugo, nie. obrotomierz w zegarach analogowych jest zupełnie inny niż w HC, po pierwsze jest obrócony o 90 stopni a po drugie w tym z HC jest specjalna wstęga do zasilenia diody we wskazówce, czego nie ma w analogowych. To byłoby za proste :)
sveno - 14-01-2012, 19:24

aaaa dobra teraz zczaiłem :) Hugo, pewnie że by się nadawała, ale u siebie masz taką samą, więc po co Ci druga?
Hugo - 14-01-2012, 22:41

sveno napisał/a:
Hugo, pewnie że by się nadawała, ale u siebie masz taką samą, więc po co Ci druga?
Myślę o kupnie drugiego licznika (29 zł to nie majątek biorąc pod uwagę za ile kupiłem HC) i dać komuś do przerobienia. A ja mógłbym w tym czasie jeździć. Poza tym mógłbym sprzedać swój licznik cały i sprawny, tymbardziej, że ma alu ramki, które kosztują obecnie :shock: http://www.didotuning.pl/...ath=170_178_180 90 zł.. powinny być za to ukarani! 2 lata temu kupowałem je za 60 albo 70 zł. 4 badziewne krążki aluminiowe za tyle pieniedzy :?
Hugo - 18-01-2012, 22:14

Po tygodniu użytkowania mogę napisać, że paski osprzętu firmy Gates można sobie nawinąć jedynie na pewną część ciała, którą posiadają osobniki płci męskiej :wink: Wtedy może nie będą piszczeć. Porażka totalna! Naciągałem 2 dni po montażu i dalej piszczy! Daje mu jeszcze jedną szansę (jedno naciągniecie) i jak nie przestanie to do kosza i wleci pasek alternatora Bando.

Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś kto ma zderzak tylny od Avance sedan zmierzyć szerokość wnęki na końcówkę tłumika? Wydaje mi się szersza niż w zwykłym zderzaku, więc może nie będę musiał go dopracowywać. I druga sprawa, jak wygląda montaż dokładek zderzaka, bo przymierzałem i nie za bardzo chciały leżeć przy błotniku.

robertdg - 18-01-2012, 22:24

Hugo napisał/a:
Mam prośbę, czy mógłby mi ktoś kto ma zderzak tylny od Avance sedan zmierzyć szerokość wnęki na końcówkę tłumika?
Owal około 150mm, u mnie siedzi końcówka 2x60mm, mozesz sprawdzić w moim wątku

Hugo napisał/a:
I druga sprawa, jak wygląda montaż dokładek zderzaka, bo przymierzałem i nie za bardzo chciały leżeć przy błotniku.
2 wkręty od strony koła (zamiast oryginalnego listka nadkolowego), jeden albo 2 wkręty od spodu błotnika, no i w oryginale 2 spinki na powierzchni błotnika, do zderzaka dokładka jest mocowana na styk płaszczyną z której wystają 2 bolce centrujące/ustalające
Matejko - 19-01-2012, 00:03

Hugo napisał/a:
Po tygodniu użytkowania mogę napisać, że paski osprzętu firmy Gates

w moim mam oryginaly gatesa, przejechane od wymiany 7tys km i piszcza kwicza i w ogole blee, ale najpierw sprobuje moze sie naciagna, wymienic zdaze :)

Krzyzak - 19-01-2012, 06:35

Hugo napisał/a:
wleci pasek alternatora Bando
bardzo spoko - mam zdaje się w obu rekinach
a drugi Mitsuboshi od japaneze - też bardzo spoko

Andrew - 19-01-2012, 07:27

Hugo napisał/a:
Po tygodniu użytkowania mogę napisać, że paski osprzętu firmy Gates można sobie nawinąć jedynie na pewną część ciała, którą posiadają osobniki płci męskiej :wink: Wtedy może nie będą piszczeć. Porażka totalna! Naciągałem 2 dni po montażu i dalej piszczy! Daje mu jeszcze jedną szansę (jedno naciągniecie) i jak nie przestanie to do kosza i wleci pasek alternatora Bando.

Ja kupiłem też jakieś inne, założyłem je, ale po 2 dniach wleciał z powrotem stary Bando :mrgreen:

Hugo - 19-01-2012, 08:15

robertdg napisał/a:
Owal około 150mm
Kurde 20 mm za mało. Trzeba będzie powiększyć.
robertdg napisał/a:
no i w oryginale 2 spinki na powierzchni błotnika
No właśnie mocowałeś tam? Wierciłeś otwory z boku błotnika? Czy jakoś inaczej?
Torp12 - 19-01-2012, 09:43

Hugo napisał/a:
robertdg napisał/a:
Owal około 150mm
Kurde 20 mm za mało. Trzeba będzie powiększyć.

Hugo pokaż co Ty masz za wydech/końcówke!
Poza tym nie wiem jak u Ciebie wisi tlumik ale ja mam spora rure i ona nie siedzi idealnie w tej dziurze tylko troche niżej, a zderzak od avanca niższy nie jest wiec raczej problemu nie powinno byc...

sveno - 19-01-2012, 12:07

Torp12 napisał/a:
a zderzak od avanca niższy nie jest wiec raczej problemu
jest niższy o jakieś 2-3cm
Hugo napisał/a:
po co? Wywal te spinki, 4 śruby w zupełności wystarczą, po co błotnik dziurawić? Mało Ci rudej?
Hugo napisał/a:
Kurde 20 mm za mało

To co ty chcesz założyć tam? Rynnę?
Hugo napisał/a:
Trzeba będzie powiększyć.
Nie taka prosta sprawa, i bez lakiernika raczej się nie obędzie.
Hugo - 19-01-2012, 14:51

Torp12 napisał/a:
Hugo pokaż co Ty masz za wydech/końcówke!
na fotkach w temacie znajdziesz. Dwururka okrągła o szerokości łącznej 17 cm.
Torp12 napisał/a:
Poza tym nie wiem jak u Ciebie wisi tlumik ale ja mam spora rure i ona nie siedzi idealnie w tej dziurze tylko troche niżej,
Oryginalna była nieco w dół skierowana, a nowa przyspawałem idealnie w poziomie.
sveno napisał/a:
Wywal te spinki, 4 śruby w zupełności wystarczą, po co błotnik dziurawić?
Tak myślałem właśnie.
sveno napisał/a:
Mało Ci rudej?
:mrgreen:
sveno napisał/a:
Nie taka prosta sprawa, i bez lakiernika raczej się nie obędzie.
Zderzak będzie lakierowany tak czy inaczej, bo ma wgniotkę i na 99% inny odcień srebrnego.
robertdg - 19-01-2012, 16:32

Hugo napisał/a:
Tak na mase klejącą poliuretanową.
Hugo - 19-01-2012, 16:35

robertdg napisał/a:
Tak na mase klejącą poliuretanową.
A taśma dwustronna da radę? Albo przywalę na Patex Total Fix i po sprawie :wink: