[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Hugo - 14-12-2011, 20:16
booohal napisał/a: | A pasta miedziana to nie jest przypadkiem przeciw zapiekaniu? | Osobiście się przekonałem, że jest dokładnie odwrotnie, to znaczy spowodowała zapieczenie sie prowadnic zacisków.
komarsnk - 14-12-2011, 20:41
Hugo napisał/a: | booohal napisał/a: | A pasta miedziana to nie jest przypadkiem przeciw zapiekaniu? | Osobiście się przekonałem, że jest dokładnie odwrotnie, to znaczy spowodowała zapieczenie sie prowadnic zacisków. |
No to najwidoczniej nie sama pasta bezpośrednio na to wpłynęła bo jak wspomniałem, jeżdżę na tym od wiosny i jeszcze tam nie zaglądałem
Może zależy od samego smaru? Pewnie kupujecie te małe w tubkach... ja mam całą kilogramową puszkę - może to nie to samo? Może jest Pasta miedziana i Smar miedziany?? :doubt:Ja ten smar daję wszędzie gdzie się da
mlun - 14-12-2011, 21:04
To może rozbierz i zobacz.
booohal - 14-12-2011, 21:25
Miałem okazje rozbierać hantle które składałem na smar miedziany 2 lata wcześniej i wszystko było w jak najlepszym porządku. Stosuje się go do połączeń które są narażone na zapiekanie się i już.
komarsnk - 14-12-2011, 21:27
mlun napisał/a: | To może rozbierz i zobacz. |
Ale po co skoro hamulce ani myślą się zapiekać?
Nawet na równym auto mi się chce toczyć, o czym się przekonałem stojąc ostatnio na światłach ;p
Zagapiłem się noo i pocałowałem poprzednika w... zderzak
robertdg - 14-12-2011, 21:27
Cytat: | Ja ten smar daję wszędzie gdzie się da
| Do czasu aż się przekonasz, że nie wszędzie on się nadaje
komarsnk - 14-12-2011, 21:33
robertdg napisał/a: | Cytat: | Ja ten smar daję wszędzie gdzie się da
| Do czasu aż się przekonasz, że nie wszędzie on się nadaje |
No zapewne tak ;p
Wiadomo, że do skrzyni biegów tego nie napcham ;p
OK - nie wszędzie gdzie się da tylko wszędzie gdzie wydaje się być zasadne dać JAKIŚ smar daję właśnie miedziany
Między innymi smaruję nakrętki kół i prowadnice zacisków
m6riano - 15-12-2011, 17:11
komarsnk napisał/a: | prowadnice zacisków |
Hugo napisał/a: | to znaczy spowodowała zapieczenie sie prowadnic zacisków. |
bo to chyba nie jest najlepszy pomysł...jest specjalny smar np. ATE
komarsnk - 15-12-2011, 17:19
m6riano napisał/a: | komarsnk napisał/a: | prowadnice zacisków |
Hugo napisał/a: | to znaczy spowodowała zapieczenie sie prowadnic zacisków. |
bo to chyba nie jest najlepszy pomysł...jest specjalny smar np. ATE |
Ja wiem, że jest specjalny smar ale to nie znaczy, że tylko ten jeden smar da rade
Dla mnie liczy się efekt a nie zawsze to co jest na tubce napisane
dawidoski13 - 15-12-2011, 17:32
Ostatnio zauważyłem u siebie kolejne dziwne objawy hamulcowe, mianowicie po rozgrzaniu, podczas wciskania pedału hamulca nie ma bicia tylko takie dziwne bardzo głośne w środku szuranie, że aż strach wciskać hamulec. Dodam jeszcze,że na poprzednich klockach(ATE) też tak się działo więc stwierdziłem że może coś z nimi nie halo i założyłem TRW i proszę po kilku tysiącach znowu to samo...
Jeszcze jedno spostrzeżenie jest takie,że przykładowo jadąc 140km/h wciskam hamulec i elegancko płynnie schodzi do 80km/h i zaczyna się głośne szuranie,buczenie...
[ Dodano: 15-12-2011, 17:33 ]
Ostatnio zauważyłem u siebie kolejne dziwne objawy hamulcowe, mianowicie po rozgrzaniu, podczas wciskania pedału hamulca nie ma bicia tylko takie dziwne bardzo głośne w środku szuranie, że aż strach wciskać hamulec. Dodam jeszcze,że na poprzednich klockach(ATE) też tak się działo więc stwierdziłem że może coś z nimi nie halo i założyłem TRW i proszę po kilku tysiącach znowu to samo...
Jeszcze jedno spostrzeżenie jest takie,że przykładowo jadąc 140km/h wciskam hamulec i elegancko płynnie schodzi do 80km/h i zaczyna się głośne szuranie,buczenie aż do zatrzymania...
komarsnk - 15-12-2011, 23:20
dawidoski13 napisał/a: | zaczyna się głośne szuranie,buczenie... |
To sprecyzuj czy jest to szuranie (ocieranie) czy buczenie (huczenie)
dawidoski13 - 16-12-2011, 07:13
[b]komarsnk[/b ciężko stwierdzic ale chyba bardziej takie glosne szuranie, hmm jakby sie klocki skończyly. Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje, może tarcze przegrzane,tylko wydaje mi sie,ze gdyby tak bylo to chyba byloby bicie...
polaff - 16-12-2011, 07:19
dawidoski13 napisał/a: | [b]komarsnk[/b ciężko stwierdzic ale chyba bardziej takie glosne szuranie, hmm jakby sie klocki skończyly. Nie mam pojęcia dlaczego tak sie dzieje, może tarcze przegrzane,tylko wydaje mi sie,ze gdyby tak bylo to chyba byloby bicie... |
u mnie okresowo też się pojawia takie szuranie jak by metal tarł o metal, ale jakoś to olałem do tej pory
mackbeth - 16-12-2011, 12:51
Cytat: |
Między innymi smaruję nakrętki kół i prowadnice zacisków |
No nakrętek o ile wiem nie wolno niczym smarować:)
komarsnk - 16-12-2011, 12:54
mackbeth napisał/a: | Cytat: |
Między innymi smaruję nakrętki kół i prowadnice zacisków |
No nakrętek o ile wiem nie wolno niczym smarować:) |
Wiedziałem, że wsadzę kij w mrowisko
O argumenty nie proszę bo to nie jest odpowiedni wątek
|
|
|