To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Twój pierwszy problem z nowym lancerem.

cabaniarz - 09-02-2011, 11:45

Uki_NH napisał/a:
mi też zapala się i gaśnie kontrolka od poduszki

Ale tak ma być, sprawdzany jest obwód poduszki, po włączeniu zapłonu zapala się i jeśli OK to gaśnie. Z pasażera to samo.
No chyba, że w innych okolicznościach :?:

Niebieska R-ka - 09-02-2011, 12:03

cabaniarz napisał/a:
Uki_NH napisał/a:
mi też zapala się i gaśnie kontrolka od poduszki

Ale tak ma być, sprawdzany jest obwód poduszki, po włączeniu zapłonu zapala się i jeśli OK to gaśnie. Z pasażera to samo.
No chyba, że w innych okolicznościach :?:

To ,że tak ma być podczas przekręcenia kluczyka do zapłonu to ja wiem.

Tak jak najbardziej w innych okolicznościach bo podczs jazdybyło to bardzo irytujące.

Uki_NH - 09-02-2011, 16:30

podczas jazdy nagle na cały wyświetlacz wyskoczyła informacja:
SERVICE REQUIRED i wielka kontrolka poduchy

zerknij na ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...p=822429#822429

zagubiek - 11-02-2011, 17:06

tomekrvf napisał/a:
zagubiek napisał/a:
,(odglos jakby czybkie cykanie ) czy to jest normalne??

Tak. Tak pracują wtryskiwcze benzyny. Połóż obie dłonie na metalowej szynie wtryskiwczy i odgłos zniknie.

dzieki za odpowiedz

no to mam jeszcze jedna zagadke ostatnio zauwazylem szum powietrza od strony kierowcy przy lewym slupku, sprawdzielm juz chyba wszystko uszczelki, przylacze kabli przy drzwiach i nie moge znalesc skad sie bierze halas . jestem pewien ze wczesniej tego nie mialem. czy ktos wie co to jeszcze moze byc?

Trik - 11-02-2011, 18:30

zagubiek,
IMHO są 3 możliwości.
1. Bardzo prawdopodobna :mrgreen: zacząłeś szybciej jeździć
2. Prawdopodobna :mrgreen: "zgubiłeś" zaślepkę otworu mont. bagażnika dachowego nad swoimi drzwiami i tego nie zauważyłeś.
3. Minąl okres zauroczenia i zacząłeś zwracać uwagę na inne dźwięki wydawane przez pojazd niż np silnik
A całkiem poważnie, to mi takie rzeczy objawiają sie powyżej "pewnych" prędkości, tak jest wyprofilowane, prawdopodobnie, okno drzwi w górnym rogu, że powietrze opływające w tym miejscu robi "hałas"

gringo66 - 18-02-2011, 10:31

Nie wiem czy dobrze wybrałem temat postu.
Czy zegar w Waszych miśkach przestwaia się? Niby to błachostka ale..Miałem już dwa razy wimieniane radyjko ale nie z powodu zegara, chociaż w tym ostatim też mi się po nocnym postoju opóźnił się o około 40 mim.Teraz w tym równiż po nocce opóźnił mi się ponad godzinę. Czy to mormalne ?Pozdrawiam.

cabaniarz - 18-02-2011, 10:35

GringoXX napisał/a:
Nie wiem czy dobrze wybrałem temat postu.
Czy zegar w Waszych miśkach przestwaia się? Niby to błachostka ale..Miałem już dwa razy wimieniane radyjko ale nie z powodu zegara, chociaż w tym ostatim też mi się po nocnym postoju opóźnił się o około 40 mim.Teraz w tym równiż po nocce opóźnił mi się ponad godzinę. Czy to mormalne ?Pozdrawiam.

wyłącz funkcję CT (synchronizację z RDS), powinno być po problemie.

alfiq - 21-02-2011, 10:49

Witam, wiem że ten temat już był poruszany, i ponoć rozwiązanie było w dziale Outka, ale mimo usilnych starań nic nie znalazłem. A chodzi o ciśnienie w spryskiwaczach. Czy ktoś wie, jak to pieroństwo ustawić, żeby pryskało mocniej ? Ustawiłem dysze wyżej i trochę to pomogło ale w porównaniu ze wszystkimi moimi i nie moimi samochodami, którymi jeździłem, tu jest po prostu fatalnie :cry:
Trik - 21-02-2011, 18:33

Było i owszem. Chodziło o zdjęcie klku trójników itp bedących jednocześnie jakimiś zaworkami i wymiana przewodów na dluższe.
beti - 03-03-2011, 08:38

Dziś niemiłe zdarzenie. Wchodze do garażu a misiek wyje. Alarm nie działa, silnika nie odpalę. Rozładowało akumulator. Wrrrr.. Ładuje go 5A obecnie, może zaskoczy po 30 minutach ładowania. Jak nie to laweta.

Się zastanawiam, zawsze światła mam włączone (wyłączają się jak wyjmuję kluczyk). Może przez to?

shalafi - 03-03-2011, 15:48

nie instalowałeś ostatnio przypadkiem stacji multimedialnej albo jakiś sprzęt car audio?
beti - 03-03-2011, 16:54

nic a nic, po podładowaniu odpalił. Dziwne...
Lindinho - 05-03-2011, 16:11

Panie i Panowie. A mnie dziś zaskoczyło coś takiego: mam przed sobą ostry skręt w prawo, z lewej nic nie jedzie, więc bez ujmowania gazu skręcam...i tak mnie wynosi, że znajduję się na przeciwnym pasie ruchu. ESP pomrugało, a mi odjęło mowę. Pokręciłem jeszcze wiele i zawsze to samo - zakręty musiałem pokonywać wolno (duużo wolniej niż zazwyczaj pozwalał samochód) inaczej zamiast skecać - jechałem prosto... Ktoś ma pomysł co to może być? Pojechałem na stację dopompować koła do 2.4 każde, może za wysoko, może moje zimowe Falkeny już nie trzymają, może to nie kwestia opon? Nawierzchnia sucha, temp. ok. +3. Kurczę, naprawdę nieprzyjemne uczucie...
scoro - 05-03-2011, 19:24

Lindinho, od ciśnienia to raczej nie zależy (jak odbierałem auto z salonu to miało nabite po 3.0 w każdym kapciu). Może właśnie te oponki są z jakiejś miękkiej mieszanki i przy dodatniej temperaturze już tak dobrze nie trzymają.
Luk - 05-03-2011, 19:29

Lindinho napisał/a:
Ktoś ma pomysł co to może być?

Gołoledź?
Lindinho napisał/a:
Pojechałem na stację dopompować koła do 2.4 każde, może za wysoko

Moim zdaniem za wysoko. Wtedy właśnie jest mniejsza powierzchnia styku opony z asfaltem, a co za tym idzie, mniejsza przyczepność...