Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
deejay - 20-01-2012, 00:28
| Hugo napisał/a: | | Albo przywalę na Patex Total Fix i po sprawie |
Troche nieestetycznie moim zdaniem , ja w swoim na nic nie mocowałem tylko dwa wkręty od krawędzi nadkola te fabryczne i od dołu dwa wkrety reszta przyleda bardzo ładnie
Hugo - 20-01-2012, 07:52
| deejay napisał/a: | | Troche nieestetycznie moim zdaniem | Przeciez kleju nie będzie widać. | deejay napisał/a: | | dwa wkręty od krawędzi nadkola te fabryczne i od dołu dwa wkrety reszta przyleda bardzo ładnie | I tak pewnie zrobię.
robertdg - 20-01-2012, 07:55
Tasma obustronnie lepna oryginalnie idzie wzdłuż górnej krawędzi - tak jak fabrycznie nakładki progowe są montowane, czy to będzie dobre rozwiązanie w tym miejscu, nie mam bladego pojęcia
Hugo - 20-01-2012, 09:48
Chyba najlepiej zrobić sposobem deejay'a tzn. na same wkręty. Dzięki.
Torp12 - 24-01-2012, 21:19
Jakas relacja z montazu zegarow HC??
Hugo - 24-01-2012, 22:21
Wczoraj do 1.00 w nocy przerabiane i dzisiaj rano zamontowane. Nieoceniona była pomoc sveno (w kilku postach od niego zrozumiałem co potrzebuję i co muszę zrobić). Efekt jest niesamowity, nawet nie myślałem, że tak to może wyglądać na żywo. Przed chwilą byłem jeszcze raz włączyć zapłon
Fotki będą, ale razem z soczewkami, bo jutro planuję ich montaż. Niestety dzisiaj montowałem również siłowniki maski i mam problem z nimi (maska odstaje do góry), bo główka siłownika i jego tuba zapierają się o błotnik. Nie mam pojęcia dlaczego... Jutro muszę z tym dojść do ładu i nie wiem czy ogarnę soczewki, a na czwartek rano auto musi być do jazdy.
sveno - 24-01-2012, 23:01
| Hugo napisał/a: | | Nieoceniona była pomoc sveno | no problemo i bez przesady liczę na rewanż przy mojej batalii z hamulcami
Hugo - 26-01-2012, 00:20
Soczewki zamontowane. Cały dzień zszedł. Obyło się bez większych niespodzianek. Padam z nóg. Fotki soczewek i zegarów w weekend lub w następnym tygodniu...
yaro1976 - 26-01-2012, 19:20
| Hugo napisał/a: | | Fotki soczewek i zegarów w weekend lub w następnym tygodniu... |
nie noooo.... 2 dni mamy czekać?! c`mon!
deejay - 26-01-2012, 19:50
| Hugo napisał/a: | | Cały dzień zszedł. Obyło się bez większych niespodzianek. Padam z nóg |
No nie Hugo, dla mnie montaż soczewek to sama przyjemnośc , a dla ciebie to mordęga ? nie może byc , przeciez tam nic trudnego nie ma
Hugo - 27-01-2012, 15:21
| deejay napisał/a: | | No nie Hugo, dla mnie montaż soczewek to sama przyjemnośc , a dla ciebie to mordęga ? | Robiac to pierwszy raz można się zniechęcić. | deejay napisał/a: | | nie może byc , przeciez tam nic trudnego nie ma | Nie napisałem, ze było cokolwiek trudnego do wykonania.
Hugo - 29-01-2012, 11:58
Nowy licznik:
http://imageshack.us/phot...596800x600.jpg/
http://imageshack.us/phot...597800x600.jpg/
Co ciekawe mam teraz taki przebieg jaki miałem jak kupiłem Gala 2,5 roku temu w Berlinie, czyli ok. 204 000 km Tym samym ubyło mi 80 000 km przebiegu (od razu lepiej się jeździ )
I foto soczewki (poglądowe, bo auto brudne), jak go umyję porobię dokładne fotki i w dzień:
http://imageshack.us/phot...592800x600.jpg/
http://imageshack.us/phot...590800x600.jpg/
sveno - 29-01-2012, 12:06
| Hugo napisał/a: | | Nowy licznik: | najs przeszło już chodzenie do auta o północy celem przekręcenia kluczyka w stacyjce? | Hugo napisał/a: | | jak go umyję porobię dokładne fotki i w dzień: | koniecznie, na tych niewiele widać.
bbandi - 29-01-2012, 12:11
| Hugo napisał/a: | Co ciekawe mam teraz taki przebieg jaki miałem jak kupiłem Gala 2,5 roku temu w Berlinie, czyli ok. 204 000 km Tym samym ubyło mi 80 000 km przebiegu (od razu lepiej się jeździ ) |
I teraz będzie podczas sprzedaży... "Panie, to je oryginalny przebieg "
Hugo - tylko te soczewki w pełnej krasie zaprezentuj, oczywiście włączone.
Hugo - 29-01-2012, 12:36
| sveno napisał/a: | | przeszło już chodzenie do auta o północy celem przekręcenia kluczyka w stacyjce? | Przeszło | bbandi napisał/a: | | I teraz będzie podczas sprzedaży... "Panie, to je oryginalny przebieg " | Mylisz się. | bbandi napisał/a: | | Hugo - tylko te soczewki w pełnej krasie zaprezentuj, oczywiście włączone | Tak zrobię, ale wsadziłem tam na razie stare żarówki H1 z Hyundai'a jeszcze i świecą na żółto. Zamówiłem już Tungsram Sportliht BLUish i czekam na przesyłkę. Jak je zamontuję to porobię dokładne fotki. Jeszcze została kosmetyka przy lampach, tj. min. dopasowanie zaślepek na żarówki itd. ale to pryszcz. Poza tym trzeba będzie zamontować gdzieś światła postojowe. Przy okazji gdzie je montowaliście?
O kurcze widzę, że foto w avatarze już nieaktualne
|
|
|