Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
michu300 - 09-03-2011, 09:05
Grzesq napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: |
poprostu się zawiesił. |
A jakiś pomysł jak go odwiesić ? Rof twierdzi , że brakuje mu oporu elektrycznego i trzeba go dodać do modułu GPS - tak mi napisali |
Możesz napisać co dokładnie napisali w oryginale?
Grzesq - 09-03-2011, 09:08
13zbyszek13 napisał/a: | djpeyoo napisał/a: | Ja maiłem podobnie,wgrałem nowszą wersje IGO8 i śmiga |
Program nawigacyjny nic nie ma tu do rzeczy zawiesił się sam rof |
Dokładnie tak jest jak pisze Zbyszek.T en screen, który zamieściłem wyświetlany jest przez system stacji multimedialnej a nie programu nawigacyjnego. Możesz wyjąć kartę z programem, a i tak po próbie wejścia w sekcję NAVI - wywali ten komunikat i później błąd.
[ Dodano: 09-03-2011, 09:16 ]
michu300 napisał/a: |
Możesz napisać co dokładnie napisali w oryginale? |
Nie ma teraz dostępu do skrzynki pocztowej, ale jeżeli dobrze pamiętam to napisali :
"your gps module need add electrical resistance"
całość wrzucę wieczorem.
michu300 - 09-03-2011, 09:20
Antena od GPS jest dołączana na jakimś przewodzie, czy jest wbudowana gdzieś w moduł?
Grzesq - 09-03-2011, 09:22
michu300 napisał/a: | Antena od GPS jest dołączana na jakimś przewodzie, czy jest wbudowana gdzieś w moduł? |
Antena jest na przewodzie, przykręcona końcówką do wejścia w stacji multimedialnej.
michu300 - 09-03-2011, 09:29
Grzesq napisał/a: | Antena jest na przewodzie, przykręcona końcówką do wejścia w stacji multimedialnej. |
Spróbuj zatem wymienić antenę/ sprawdzić przewód itp. Jedyny opór elektryczny, który mi przychodzi na myśl tak na szybko w module GPS to antena.
Grzesq - 10-03-2011, 13:03
michu300 napisał/a: |
Spróbuj zatem wymienić antenę/ sprawdzić przewód itp. Jedyny opór elektryczny, który mi przychodzi na myśl tak na szybko w module GPS to antena. |
Sprawdzę, ale jakoś nie nastawiam się, że to pomoże, bo wcześniej były inne objawy np. praogramy nawigacyjne nie widziały modułu GPS, a nie miały problem z brakiem sygnału GPS.
Anonymous - 13-03-2011, 23:58
Grzesq napisał/a: | No to w moim padniętym GPSie zmiana, nie wiem czy na lepsze
po próbie wejścia w NAVI, pokazuje się poniższy obrazek, dochodzi do 100% stoi i po paru minutach wywala jakiś chiński błąd.
(...)
Miał ktoś taki ekran ? |
U mnie już piąty tydzień wisi na 100%
Całkowite odłączenie od zasilania, kilkudziesięciokrotne włączanie, itp. nic nie daje.
Przyzwyczaiłem się, że nie mam już nawigacji...
13zbyszek13 napisał/a: |
Testowałem przez jakiś miesiąc i powróciłem do starego .
Dla mnie OLD jest o niebo lepszy jak NEW. |
Ciekawe...
Co Cię tak wkurzyło w nowym ROF, poza mikrofonem...?
mitsu00 - 14-03-2011, 17:12
Z racji faktu że zakupiłem stacje multimedialna Pioneer AVIC F920BT, potrzebuję ramke do zamontowania w desce rozdzielczej. Dlatego udałem sie do najbliższego ASO celem zamówienia ramki do MMCS:a. Cena? Tylko 1620 zł za kawałek plastiku
Podziękowałem uprzejmie miłemu Panu z działu części i oznajmiłem że postaram się znaleźć takową na szrocie....
rezon - 14-03-2011, 17:57
mitsu00 napisał/a: | Tylko 1620 zł za kawałek plastiku | Kupując nowego Outka i sprzedając go od razu na części można by zrobić interes życia . ramka + koło dwumasowe + sprzęgło i już wychodzi 10kzł, a gdzie jeszcze silnik, koła, itd... ciekawe ile kosztuje w ASO np. chłodnica, albo sprężarka klimy. Zaiste diamentowe autka mamy
mitsu00 - 14-03-2011, 18:20
rezon napisał/a: | Kupując nowego Outka i sprzedając go od razu na części można by zrobić interes życia . ramka + koło dwumasowe + sprzęgło i już wychodzi 10kzł, a gdzie jeszcze silnik, koła, itd... ciekawe ile kosztuje w ASO np. chłodnica, albo sprężarka klimy. Zaiste diamentowe autka mamy | No właśnie.... Jak złodzieje zorientuja się ile części kosztują w ASO, to Outlandery teoretycznie mogą niedługo przejąć prym wśród aut najczęściej kradzionych zaraz za Paskami i Golfami
pwbrandt - 15-03-2011, 09:36
jako ciekawostkę podaje że stan mojego urządzenia jak na zdjęciach powyżej (taki sympatyczny globusik) bez zmian ale już dwa razy odezwał się sygnał ostrzegawczy o przekroczeniu prędkości przy fotoradarze czyli nawigacja chodzi ale bez wizji (głos lektora miałem wyłączony więc nie wiem co z nim ) sygnał ostrzegawczy nie chodzi stale wczoraj na nieczynnym fotoradarze którego widziała mapa I GO nie buczał a dwa dni wcześniej w tym samym miejscu tak
CO ZTYM ZROBIĆ //////?????????
apikus - 15-03-2011, 12:15
pwbrandt napisał/a: | głos lektora miałem wyłączony więc nie wiem co z nim ) |
Spróbuj zmienić ustawienia na innej nawigacji i zobaczysz, czy działa.
pwbrandt - 15-03-2011, 15:54
dzięki APIKUSIE .....ale .......w tej sytuacji nie można w żaden sposób wejść do meni głównego nawigacji - ona jest zawieszona
mitsu00 - 19-03-2011, 15:29
MMC może się wypchać ze swoją oryginalną ramką do navigacji 2 DIN za bagatela 1620zł. Znalazłm u ziomali w Chinach ramkę z identyczną fakturą jak reszta deski rozdzielczej, innymi słowy jak ori za 55USD + kilka USD za wysyłkę. Jak dojdzie to wreszcie zamontuję Pioneera AVICA
http://www.chinese-factor...rame-p-382.html
13zbyszek13 - 22-03-2011, 12:20
Pe.te napisał/a: | Co Cię tak wkurzyło w nowym ROF, poza mikrofonem...? |
głównie mikrofon ponieważ dużo rozmawiam a poza tym jakość dźwięku w starym bardziej mi się podobała.
|
|
|