Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT
Yoshiko - 28-12-2011, 10:22
| volve napisał/a: | | inaczej skończysz jak ja podjeżdżając na chwilę pod Żabkę |
e tam myślę że pawlos przebił was o głowę z rozładowującym się aku
stary alfer - 28-12-2011, 10:22
| volve napisał/a: | | Tylko ciekawe, czy córka też dała Ci urlop... |
Od rana usłużnie wykonuję polecania
| volve napisał/a: | | Polecam....bo inaczej skończysz jak ja podjeżdżając na chwilę pod Żabkę, niestety bez możliwości późniejszego odpalenia auta... |
U mnie objawy zużytej baterii występowały w zeszłym roku przy - 10 stopniach. Teraz kompletnie nic się nie dzieje. Niestety nie wiem ile lat ma mój akumulator, więc postanowiłem kupić nowy. Muszę się jednak spieszyć, bo już 2 tygodnie jeździ w bagażniku i za jakiś czas okaże się, że nadaje się do ładowania
Jeśli nie jest już rozładowany
volve - 28-12-2011, 10:27
| Yoshiko napisał/a: | | e tam myślę że pawlos przebił was o głowę z rozładowującym się aku |
a kupił w końcu nowy ? Czy dalej wozi ze sobą kable
| stary alfer napisał/a: | | Muszę się jednak spieszyć, bo już 2 tygodnie jeździ w bagażniku i za jakiś czas okaże się, że nadaje się do ładowania |
Montaż akumulatora - jakieś 3 minuty No nie powiem, lenia to masz niezłego jak od 2 tygodni Ci się nie chce podłączyć nowego
stary alfer - 28-12-2011, 10:34
| volve napisał/a: | | Montaż akumulatora - jakieś 3 minuty No nie powiem, lenia to masz niezłego jak od 2 tygodni Ci się nie chce podłączyć nowego |
Nie tak cy, nie tak cy
A policz sobie jeszcze naukę ECU, a zabawę ze śrubami mocującymi aku
30 min jak w mordę. I oczywiście chcialem to zrobić po jasności, a ostatnio nie miałem ku temu okazji.
Własnie wtarłem sobie pieprz w oko, nie polecam
volve - 28-12-2011, 10:44
| stary alfer napisał/a: | | A policz sobie jeszcze naukę ECU |
A w Galach ECU samo się nie uczy ? Ale fakt, u mnie nauka obrotów to 30 minut
| stary alfer napisał/a: | | a zabawę ze śrubami mocującymi aku |
?? Kurcze mi to w Cari zajeło dwie minuty....nie wiem co Wy macie tam w Galach, ale nie sądzę żeby to był aż taki problem
| stary alfer napisał/a: | | I oczywiście chcialem to zrobić po jasności, a ostatnio nie miałem ku temu okazji. |
a choćby święta ? Wstajesz sobie raniutko, schodzisz do auta i zmieniasz aku
stary alfer - 28-12-2011, 10:48
| volve napisał/a: | | A w Galach ECU samo się nie uczy ? Ale fakt, u mnie nauka obrotów to 30 minut |
Choćby tak było, wolę go pouczyć
| volve napisał/a: | | ? Kurcze mi to w Cari zajeło dwie minuty....nie wiem co Wy macie tam w Galach, ale nie sądzę żeby to był aż taki problem |
Syndrom niezgrabnej ręki
| volve napisał/a: | | a choćby święta ? Wstajesz sobie raniutko, schodzisz do auta i zmieniasz aku |
Praca w święta może się odwrócić przeciwko mnie, a jestem przesądny
volve - 28-12-2011, 10:52
| stary alfer napisał/a: | | Praca w święta może się odwrócić przeciwko mnie, a jestem przesądny |
Oj to w drugim tygodniu stycznia, w piątek pewnie nawet z łóżka nie wyjdziesz ?
Yoshiko - 28-12-2011, 11:52
| stary alfer napisał/a: | Własnie wtarłem sobie pieprz w oko, nie polecam |
e tam Marcin leć szybko zmieniać aku póki masz ostre widzenie
volve - 28-12-2011, 12:21
http://forum.mitsumaniaki...p=986205#986205
Jedno piwko mniej, a kolejny Mitsumaniak(tym razem od rodaków z Lubelszczyzny) zdobędzie nagrodę
stary alfer - 28-12-2011, 14:27
Wymieniłem
volve - 28-12-2011, 15:04
| stary alfer napisał/a: | | Wysłany: Dzisiaj 10:48 |
| Cytat: | | Wysłany: Dzisiaj 14:27 |
| stary alfer napisał/a: | | Wymieniłem |
4h ? Biłeś jakiś rekord najdłuższej wymiany aku ?
stary alfer - 28-12-2011, 15:19
| volve napisał/a: | | 4h ? Biłeś jakiś rekord najdłuższej wymiany aku ? |
Nie, nie. Było lepiej
W zeszłym roku przy -10 stopniach z lekka ręce zgrabiały i chwile się motałem, ale dzisiaj było jak w serwisie
Troszkę po pierwszym wzlocie po odpaleniu obroty spadają zbyt nisko (650-700) pomimo nauki na włączonym pierwszym stopniu dmuchawy, ale myślę, że pojeżdżę i wszystko wróci do normy
volve - 28-12-2011, 17:14
| stary alfer napisał/a: | | W zeszłym roku przy -10 stopniach z lekka ręce zgrabiały i chwile się motałem, ale dzisiaj było jak w serwisie |
Prawie zawsze w zimę mam w aucie rekawiczki Pomyśl sobie, że w takich warunkach musisz podłączać kabelki do rozdzielnicy, co zajmuje gdzieś tak z 6 godzin, wtedy akumulator to pikuś
| stary alfer napisał/a: | | Troszkę po pierwszym wzlocie po odpaleniu obroty spadają zbyt nisko (650-700) pomimo nauki na włączonym pierwszym stopniu dmuchawy, ale myślę, że pojeżdżę i wszystko wróci do normy |
to u Was 650-700 to nisko ? Kurcze, w GDI to właśnie takie mniej więcej powinny być.
eddisson - 28-12-2011, 20:46
A ja bym stare aku podłączył kablami do rozruchu awaryjnego skoro i tak je wozisz by ECU nie dostał amnezji i wtedy podpiął nowy. W tym czasie to nic wy się im nie stało, najwyżej ten rozładowany by się nieco naładował
stary alfer - 28-12-2011, 21:30
| eddisson napisał/a: | | A ja bym stare aku podłączył kablami do rozruchu awaryjnego skoro i tak je wozisz by ECU nie dostał amnezji i wtedy podpiął nowy. W tym czasie to nic wy się im nie stało, najwyżej ten rozładowany by się nieco naładował |
Gut ajdija
Człowiek uczy się całe życie
|
|
|