To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT

Yoshiko - 28-12-2011, 10:22

volve napisał/a:
inaczej skończysz jak ja podjeżdżając na chwilę pod Żabkę

e tam myślę że pawlos przebił was o głowę z rozładowującym się aku :)

stary alfer - 28-12-2011, 10:22

volve napisał/a:
Tylko ciekawe, czy córka też dała Ci urlop...

Od rana usłużnie wykonuję polecania :mrgreen:

volve napisał/a:
Polecam....bo inaczej skończysz jak ja podjeżdżając na chwilę pod Żabkę, niestety bez możliwości późniejszego odpalenia auta...

U mnie objawy zużytej baterii występowały w zeszłym roku przy - 10 stopniach. Teraz kompletnie nic się nie dzieje. Niestety nie wiem ile lat ma mój akumulator, więc postanowiłem kupić nowy. Muszę się jednak spieszyć, bo już 2 tygodnie jeździ w bagażniku i za jakiś czas okaże się, że nadaje się do ładowania :P
Jeśli nie jest już rozładowany :P

volve - 28-12-2011, 10:27

Yoshiko napisał/a:
e tam myślę że pawlos przebił was o głowę z rozładowującym się aku

a kupił w końcu nowy ? Czy dalej wozi ze sobą kable :P

stary alfer napisał/a:
Muszę się jednak spieszyć, bo już 2 tygodnie jeździ w bagażniku i za jakiś czas okaże się, że nadaje się do ładowania

Montaż akumulatora - jakieś 3 minuty :P No nie powiem, lenia to masz niezłego jak od 2 tygodni Ci się nie chce podłączyć nowego :P :P

stary alfer - 28-12-2011, 10:34

volve napisał/a:
Montaż akumulatora - jakieś 3 minuty No nie powiem, lenia to masz niezłego jak od 2 tygodni Ci się nie chce podłączyć nowego

Nie tak cy, nie tak cy :P

A policz sobie jeszcze naukę ECU, a zabawę ze śrubami mocującymi aku :P

30 min jak w mordę. I oczywiście chcialem to zrobić po jasności, a ostatnio nie miałem ku temu okazji.

Własnie wtarłem sobie pieprz w oko, nie polecam :evil:

volve - 28-12-2011, 10:44

stary alfer napisał/a:
A policz sobie jeszcze naukę ECU

A w Galach ECU samo się nie uczy ? Ale fakt, u mnie nauka obrotów to 30 minut :(

stary alfer napisał/a:
a zabawę ze śrubami mocującymi aku

?? Kurcze mi to w Cari zajeło dwie minuty....nie wiem co Wy macie tam w Galach, ale nie sądzę żeby to był aż taki problem :P

stary alfer napisał/a:
I oczywiście chcialem to zrobić po jasności, a ostatnio nie miałem ku temu okazji.

a choćby święta ? :P Wstajesz sobie raniutko, schodzisz do auta i zmieniasz aku :P

stary alfer - 28-12-2011, 10:48

volve napisał/a:
A w Galach ECU samo się nie uczy ? Ale fakt, u mnie nauka obrotów to 30 minut

Choćby tak było, wolę go pouczyć ;)

volve napisał/a:
? Kurcze mi to w Cari zajeło dwie minuty....nie wiem co Wy macie tam w Galach, ale nie sądzę żeby to był aż taki problem

Syndrom niezgrabnej ręki :mrgreen:

volve napisał/a:
a choćby święta ? Wstajesz sobie raniutko, schodzisz do auta i zmieniasz aku

Praca w święta może się odwrócić przeciwko mnie, a jestem przesądny :P

volve - 28-12-2011, 10:52

stary alfer napisał/a:
Praca w święta może się odwrócić przeciwko mnie, a jestem przesądny

Oj to w drugim tygodniu stycznia, w piątek pewnie nawet z łóżka nie wyjdziesz ? :P :P

Yoshiko - 28-12-2011, 11:52

stary alfer napisał/a:
Własnie wtarłem sobie pieprz w oko, nie polecam :evil:

e tam Marcin leć szybko zmieniać aku póki masz ostre widzenie :twisted: :mrgreen: :wink:

volve - 28-12-2011, 12:21

http://forum.mitsumaniaki...p=986205#986205

Jedno piwko mniej, a kolejny Mitsumaniak(tym razem od rodaków z Lubelszczyzny) zdobędzie nagrodę ;)

stary alfer - 28-12-2011, 14:27

Wymieniłem :mrgreen:
volve - 28-12-2011, 15:04

stary alfer napisał/a:
Wysłany: Dzisiaj 10:48

Cytat:
Wysłany: Dzisiaj 14:27

stary alfer napisał/a:
Wymieniłem

4h ? :shock: Biłeś jakiś rekord najdłuższej wymiany aku ? :P

stary alfer - 28-12-2011, 15:19

volve napisał/a:
4h ? Biłeś jakiś rekord najdłuższej wymiany aku ?

Nie, nie. Było lepiej ;)

W zeszłym roku przy -10 stopniach z lekka ręce zgrabiały i chwile się motałem, ale dzisiaj było jak w serwisie :P

Troszkę po pierwszym wzlocie po odpaleniu obroty spadają zbyt nisko (650-700) pomimo nauki na włączonym pierwszym stopniu dmuchawy, ale myślę, że pojeżdżę i wszystko wróci do normy ;)

volve - 28-12-2011, 17:14

stary alfer napisał/a:
W zeszłym roku przy -10 stopniach z lekka ręce zgrabiały i chwile się motałem, ale dzisiaj było jak w serwisie

Prawie zawsze w zimę mam w aucie rekawiczki :P Pomyśl sobie, że w takich warunkach musisz podłączać kabelki do rozdzielnicy, co zajmuje gdzieś tak z 6 godzin, wtedy akumulator to pikuś :P

stary alfer napisał/a:
Troszkę po pierwszym wzlocie po odpaleniu obroty spadają zbyt nisko (650-700) pomimo nauki na włączonym pierwszym stopniu dmuchawy, ale myślę, że pojeżdżę i wszystko wróci do normy

to u Was 650-700 to nisko ? Kurcze, w GDI to właśnie takie mniej więcej powinny być.

eddisson - 28-12-2011, 20:46

A ja bym stare aku podłączył kablami do rozruchu awaryjnego skoro i tak je wozisz by ECU nie dostał amnezji i wtedy podpiął nowy. W tym czasie to nic wy się im nie stało, najwyżej ten rozładowany by się nieco naładował :P
stary alfer - 28-12-2011, 21:30

eddisson napisał/a:
A ja bym stare aku podłączył kablami do rozruchu awaryjnego skoro i tak je wozisz by ECU nie dostał amnezji i wtedy podpiął nowy. W tym czasie to nic wy się im nie stało, najwyżej ten rozładowany by się nieco naładował

Gut ajdija ;)

Człowiek uczy się całe życie :)