To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Moja nowa (już stara) Żona.

WreX - 27-09-2017, 18:55

jacek11, ale chyba widać że tam prędkość w tych momentach "wolniej rośnie" ma ktoś tak w swoim tiptronicu? o co to może chodzić ?
jacek11 - 27-09-2017, 20:47

Na początku filmu jest taki dziwny moment,kiedy obroty skaczą dość gwałtownie.Pytanie tylko,czy słychać,że silnik przyspieszył w tym momencie ? Później jest moment,że prędkość rośnie,a obroty raczej słabo.Chyba,że automat tak ma :roll:
WreX - 01-10-2017, 13:26

jacek11, nie wiem, gadałem z jakimś gościem to mówił że mogą tarczki sprzęgłowe się już kończyć i ma prawo się ślizgać ale nie konwerter tylko niby jakieś tam tarczki. Poza tym na bagnecie od sprawdzania oleju zbiera się jakieś grafitowe coś w małych ilościach.

Musiałem olej wymienić bo się trochę zagapiłem i od kwietnia zrobiłem 15k km. Gaz prawdopodobnie już się "zwrócił" bo natrzaskałem 17k km

WreX - 07-10-2017, 18:24

Pare drobiazgów zmienilo sie wewnątrz wrzuce zdjecia moze jutro ;>
WreX - 08-10-2017, 21:23

Kierownica poszła do obszycia, prawdziwą skórą bo jak się okazuje moja nie była skórzana.
Zrobione zostało obszycie z perforacją i pogrubienie, polecam każdemu kto lubi mięsiste kierownice... żałuje, że dopiero teraz to zrobiłem +100 do komfortu jazdy i -5 lat do poczucia wieku auta ;p
No i po tylu latach w końcu zrobiłem słupki... dorzucę jeszcze fotki przed ;>

Hugo - 09-10-2017, 11:22

Słupki rewelacja, ale kierownica wygląda śmiesznie. Lubię "mięsiste" kierownice, ale jakby za gruba była.

P.S. Stara kiera była skórzana, ale strasznie zjechana :wink:

tresorex - 09-10-2017, 11:53

Też mi się dziwna wydaje, jakby miała pokrowiec a nie obszycie. I trochę słabo naciągnięta ta skóra i się marszczy... ja bym reklamował.
jacek11 - 09-10-2017, 20:58

Mnie się kiera podoba.Nie licząc zmarszczek,bo faktycznie coś nie poszło.Ale ogólnie całkiem fajna.
Gdzie to obszywałeś,i jaką kasę trzeba na to wydać ?

Owczar - 10-10-2017, 10:27

Jak dla mnie trochę za gruba :) jeśli chodzi o zmarszczki to jak popracujesz opalarka powinna się ładnie ułożyć.
WreX - 14-10-2017, 09:12

Hugo, no ze słupków jestem też mega zadowolony

Odnośnie kierownicy to nie była skórzana niestety, zdejmowała tą ceratę przy mnie, był to jakiś materiał mówiła że prawdopodobnie fabrycznie tak wychodziło bo zbyt dokładnie obszyte było.

Ale zdjęcie troche chyba przekłamuje bo z perspektywy kierowcy wygląda to dużo lepiej a na zdjęciu faktycznie grubawo wyszło i jeżdżę już trochę i za nic bym nie zamienił na inną, pewność prowadzenia (jedną ręką np) to jest majstersztyk. Czasem lubię agresywniej jechać to wierzcie lub nie ale gwałtowne manewry są dużo płynniejsze dzięki pewnemu chwytu kierownicy nie ma takich "szarpnięć" no i komfort dużo dużo wyższy.

tresorex, na żywo nie widać żadnych zmarszczeń

jacek11, w Tomaszowie Mazowieckim ceny tam się zaczynają od 200 u mnie wyszło 309 bo perforacja i pogrubianie 3mm

Owczar, daje dyszkę że zmieniłbyś zdanie jakbyś pojeździł ;p w ogóle trzeba się kiedyś spotkać póki mi ta skrzynia nie padła :twisted:

Dorzucam jeszcze jedną fotkę

Owczar - 14-10-2017, 09:52

Dla idealna jest grubość momo w galancie :)
WreX - 28-10-2017, 20:48

Owczar, mnie się średnio momo podoba ;>

Takie pytanie, czy przez końcówkę czy drążek kierowniczy mogą być drgania na kierownicy i nadwozia miedzy 100-130km/h?

Owczar - 28-10-2017, 21:22

Nie będzie drgań przy usterce drążka lub końcówki.

Momo nie jest ładna, ale jest super ergonomiczna.

Hugo - 28-10-2017, 21:29

WreX napisał/a:
Takie pytanie, czy przez końcówkę czy drążek kierowniczy mogą być drgania na kierownicy i nadwozia miedzy 100-130km/h?
A podczas hamowania też masz "bicie" na kierownicy?
jacek11 - 28-10-2017, 21:46

Takie drgania,to raczej złe wyważenie koła. Jeśli są tylko w takim przedziale prędkości. Czasem błoto się przyklei,i taki efekt może być.