Forum dla Panów - Piękna kobieta - co to znaczy ? Obiektywnie.
Owczar - 21-03-2010, 14:36 Panowie, widzę, że stereotypowe myślenie bierze górę. Czy piękna kobieta jest równoważna ze zdaniem łatwa kobieta? Według mnie nie ma reguły, każda jest inna, niezależnie od tego czy powala urodą czy nie... krzychu - 21-03-2010, 17:46
Owczar napisał/a:
Czy piękna kobieta jest równoważna ze zdaniem łatwa kobieta?
Tu nie chodzi chyba o łatwość tylko o większe zainteresowanie płci przeciwnej więc statystycznie więcej adoratorów większe prawdopodobieństwo zdrady. Tak tak zaufanie itd ale są chwile słabości...Hubeeert - 21-03-2010, 17:51
Hubeeert - 21-03-2010, 18:02
krzychu napisał/a:
Owczar napisał/a:
Czy piękna kobieta jest równoważna ze zdaniem łatwa kobieta?
Tu nie chodzi chyba o łatwość tylko o większe zainteresowanie płci przeciwnej więc statystycznie więcej adoratorów większe prawdopodobieństwo zdrady. Tak tak zaufanie itd ale są chwile słabości...
Tego nie da się tak łatwo podsumować. Statystycznie te ładne onieśmielają, więc faceci lecą na te mniej ładne a ładne często są samotne. Życie. Zresztą obserwując moich znajomych powiem Ci, że najczęściej zdradzają te po prostu znudzone, którym okaże się zainteresowanie. I na ma tu znaczenia czy ładne czy brzydkie gulgulq - 21-03-2010, 19:33
Hubeeert napisał/a:
Tego nie da się tak łatwo podsumować. Statystycznie te ładne onieśmielają, więc faceci lecą na te mniej ładne a ładne często są samotne. Życie. Zresztą obserwując moich znajomych powiem Ci, że najczęściej zdradzają te po prostu znudzone, którym okaże się zainteresowanie. I na ma tu znaczenia czy ładne czy brzydkie
z duża doza statystycznego prawdopodobieństwa mogę dodać że tzw. "ładne" właśnie przez swoją urodę często trafiają na pustaków który nie mają wiele do zaoferowania,
a i tak liczy się charakter bo jak się go ma to nieważne czy ona czy on "ładny"
ech - te "ładne" oczy :
Anonymous - 22-03-2010, 09:38
gulgulq napisał/a:
a i tak liczy się charakter bo jak się go ma to nieważne czy ona czy on "ładny"
Charakter charakterem ale najpierw trzeba czyms przyciagnac ta druga osobe. Jak widzisz fajna dziewczyne to albo probujesz zagadac albo zalujesz, ze nie zagadales A jak nie zagadasz to nie myslisz sobie o kurde szkoda, ze odpuscilem na pewno miala fajny charakter Ja stawiam charakter na rowni z wygladem bo dziewczyna musi mi sie podobac i tyle sieegurd - 22-03-2010, 09:52
dylson napisał/a:
Charakter charakterem ale najpierw trzeba czyms przyciagnac ta druga osobe. Jak widzisz fajna dziewczyne to albo probujesz zagadac albo zalujesz, ze nie zagadales A jak nie zagadasz to nie myslisz sobie o kurde szkoda, ze odpuscilem na pewno miala fajny charakter Ja stawiam charakter na rowni z wygladem bo dziewczyna musi mi sie podobac i tyle
Nie to piękne co ładne, tylko co się komu podoba Czasem wygląd niewiele znaczy, kiedy ktoś się odezwie Owczar - 22-03-2010, 10:48
gulgulq napisał/a:
z duża doza statystycznego prawdopodobieństwa mogę dodać że tzw. "ładne" właśnie przez swoją urodę często trafiają na pustaków który nie mają wiele do zaoferowania,
Słyszałem nawet taką sentencję:
Piękna kobieta ma najmniejsze szanse na znalezienie wartościowego mężczyzny.
Zgadzam się z tym. Oraz z tym:
Hubeeert napisał/a:
Statystycznie te ładne onieśmielają, więc faceci lecą na te mniej ładne
I rzeczywiście faktem jest, że facet będzie bardziej zazdrosny o kobietę, która statystycznie bardziej podoba się innym, niż o taką na którą faceci nie rzucają tak często spojrzeń..stary alfer - 22-03-2010, 11:01 Panowie,
ja wiem, że temat powstał, aby wymienić w nim swoje poglądy itp. - generalnie podyskutować nt. płci pięknej.
Jednak podpisuję się obiema rękami pod tym, aby znów pojawiły się linki i zdjęcia
Ja wolę Manuela - 22-03-2010, 11:02
Owczar napisał/a:
Tiaaa, po prostu idą na łatwiznę krzychu - 22-03-2010, 12:06
Manuela napisał/a:
Owczar napisał/a:
Tiaaa, po prostu idą na łatwiznę
Znaczy te mniej ładne -> łatwiejsze? Pogubiłem się.Manuela - 22-03-2010, 12:10 Znaczy że faceci idą na łatwiznę i nie podejmują wyzwań- od razu wychodzą z założenia że jak ładna- a ie daj boże do tego inteligentna, to nawet nie chce im się próbowaćdrd1812 - 22-03-2010, 12:23 Hubeeert - 22-03-2010, 12:47
Owczar napisał/a:
facet będzie bardziej zazdrosny o kobietę, która statystycznie bardziej podoba się innym, niż o taką na którą faceci nie rzucają tak często spojrzeń..
Ja nie jestem zazdrosny o moją bo jakkolwiek faceci łażą za nią jak pszczoły za miodem to ona nie bardzo zwraca na to uwagę Niemniej jednak wkurzają mnie faceci uważający, że tylko dlatego, że jest ładna to mogą robić jej jakieś głupie awanse, nie zwracając uwagi na fakt, że już z kimś jest.
W skrócie - myślą, że to, że im się podoba oznacza, że mają prawo do takich zachowań. I tu pojawia się spotkanie ze mną i gościa nie ma w zasięgu wzroku Uwex - 22-03-2010, 12:52
Hubeeert napisał/a:
I tu pojawia się spotkanie ze mną i gościa nie ma w zasięgu wzroku
a działa to też w drugą stronę ? znaczy Twoja połowica straszy inne ?