To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ceny paliw

mjsystem - 16-05-2012, 08:34

polaff napisał/a:
bzdura.
dobre paliwo mają tankowałem zarówno w polsce jak i poza i zawsze było ok. Ruski robią dobre paliwa lepsze niż polacy.

na pewno wożą z Rosji?? :roll:
A nie z Lotosa? :wink:
polaff napisał/a:
co prawda to nie Rosja, ale bardzo często jeżdżę do Bułgarii i widzę różnicę w spalaniu i dynamice auta na paliwach z łukoil. Auto lepiej jeździ niż na naszym paliwie.

Od Lotosa każde jest lepsze :twisted:
Warte przeczytania:
http://gospodarka.dzienni...sce-paliwo.html

Krzyzak - 16-05-2012, 10:49

mjsystem napisał/a:
Od Lotosa każde jest lepsze
tankuję na Lotosie - nie zauważyłem nic podejrzanego...
faktem jest, że wiele stacji podszywa się pod Lotos kolorami - np. kiedyś jakiś syf zatankowałem w Starogardzie Gdańskim czy za Bydgoszczą - dopiero potem, na fakturze zauważyłem, że tylko kolory podobne, a stacja prywatna

polaff - 16-05-2012, 11:01

mjsystem napisał/a:
na pewno wożą z Rosji??
łukoil ma rafinerię w Burgas. Mi dokładnie chodziło o to, że rusko podobne paliwa są ok.
a jeśli chodzi o Lotos to nie tankuję bo u nas mają wyższe ceny niż inni.

Tomek - 16-05-2012, 15:22

mjsystem napisał/a:

Lukoil mijam na kilometr, czemu? Hm... same złe opinie.

moja opinia jest dobra
więc juz nie "same złe"
lpg tankuje tylko na Lukoilu i Orlenie
PB też tam tankuje i jest super

a tak BTW bardzo dobrze mi się jeździło na paliwach na Słowacji, w Czechach

[ Dodano: 16-05-2012, 15:24 ]
Krzyzak napisał/a:
faktem jest, że wiele stacji podszywa się pod Lotos kolorami -

wiele stacji prywatnych wali wielki szyld "Lotos", a powyżej mały napis "Paliwa"

mjsystem - 16-05-2012, 18:16

Ja się przekonałem ostatnio do Statoila 123 i cenowo i jakościowo. Jeżdzę tylko na PB98( o ile tyle ma :mrgreen: )
Luk - 16-05-2012, 22:27

mjsystem napisał/a:
Jeżdzę tylko na PB98

A przepraszam, że się zapytam: a po co?
:)

zephyr - 17-05-2012, 11:35

mjsystem napisał/a:
Lukoil mijam na kilometr

dość często tankuje na Luku i nigdy nie miałem problemów z paliwem. Spalanie na poziomie 5,2-5,4ltr/100. Nie tak dawno zatankowałem na Slovnaft i auto ledwo co jechało taki gnój :!:

gzesiolek - 17-05-2012, 14:10

Nie ma i nie bedzie uniwersalnej receptury:
Ci maja dobre a Ci zle...
nie zmienia tego krucjaty przeciw Shellowi, Lukoilowi, czy Orlenowi... bo to konkretna stacja robi gnoj albo nie...
aha to ze Lukoil bierze u nas paliwo spoza Polski to urban legend... jeszcze niedawno brał z Rafinerii Gdańskiej, teraz też pewnie bierze u nich albo z Orlenu... pewnie ponad 90% paliw sprzedawanych w Polsce jest z Polski ;)

mjsystem - 18-05-2012, 19:04

Luk napisał/a:
A przepraszam, że się zapytam: a po co?

No a po co jest takie paliwo?
Ja mam napisane w aucie,że PB 95+ a że nie wierzę w uczciwość oktanów w litrze to wolę nie ryzykować. A poza tym mniejsze spalanie i koniec końców to samo wychodzi. Wydam 6 złotych więcej a litr zawsze mniej spalę :P

[ Dodano: 18-05-2012, 19:10 ]
zephyr napisał/a:
zatankowałem na Slovnaft i auto ledwo co jechało taki gnój

Nigdy mnie tam nie widzieli(podobnie jak na Lukoilu).

Ostatnio zajeżdzam z pustym zbiornikiem na stację prywatną, sporo aut. Zatankowałem za 50zł Pb95 i idę do kasy. Pytam gościa jakie sprzedają paliwa, na co on, że Orlen i to że sami wożą... Z tyłu zaparkowana Panamera, więc kase gość ma. Na czym tyle zarobił? hm.. chyba na kantowaniu, bo spalanie wzrosło o kilka litrów. Nic nie kichało, nie prychało, nie muliło. Po prostu gwałtowny wzrost spalania.

[ Dodano: 18-05-2012, 19:16 ]
gzesiolek napisał/a:
to ze Lukoil bierze u nas paliwo spoza Polski to urban legend...

Zgadza się, pytałem się na stacji paliw :biggrin:

Yoshiko - 05-07-2012, 22:03

W dniu 30 czerwca 2012 r. na stacjach paliw ORLEN oraz BLISKA ruszyła nowa akcja promocyjna pod hasłem "Wakacyjne Rabaty".

W każdy wakacyjny weekend (sobota, niedziela), klienci stacji sieci ORLEN i BLISKA płacąc gotówką za paliwo, otrzymają 10 gr. rabatu za każdy zatankowany litr benzyny, oleju napędowego, BIO100 i BIO85. Promocja nie obejmuje paliwa LPG. Akcja trwa do 2 września 2012 r.

http://www.dlakierowcow.o...akacyjne-rabaty

Marcelinho - 05-07-2012, 22:09
Temat postu: Mitsubishi Galant 2.4 GDI RalliArt
Cena paliwa na Lukoil-Warszawa,stan na 5.07:
Pb95-5,55zł
Pb98-5,57

Marcin-Krak - 05-07-2012, 23:09

Ja czekam, kiedy sprawdzą się słowa Pawlaka, ze paliwo powinno kosztować ok 5 zeta :P
Pewnie się nie doczekam :evil:

kimo - 05-07-2012, 23:28

oj tam... wyobraźcie sobie takie ceny :mrgreen:

Krzyzak - 06-07-2012, 10:47

kimo napisał/a:
wyobraźcie sobie takie ceny
po co wyobrażać - tankowałem, jak było jeszcze tańsze niż na obrazku...
Old JDM - 06-07-2012, 13:21

Jeśli chodzi o mój region (podobnie jak Sławka) to:

Pb95 i LPG na Statoil 123 (dobra jakość i dobre cenowo)
BP - Pb95 ok, Lpg ok
Shell - Pb95 ok, Lpg - ok - ale jakis wysokooktanowy (niektorym komputery wariuja)

a Diesel....
tu sie staram na stacji firmowej AUCHAN na Zuzanny :) Ostatnio zrobili krotkotrwała promocje dieselka - Uwaga Uwaga 4.99 za litr !! Ale po 3 dniach znow skoczyli na 5.32 bodajze.