To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

13zbyszek13 - 24-03-2011, 18:30

mitsu00 napisał/a:
Do Chińczyka Wywierciłem dziurkę pod panelem klimy i wyprowadziłem go do schowka. działa zajefajnie.

Nie żal sie rozstać z chińczykiem ?

mitsu00 - 24-03-2011, 18:38

13zbyszek13 napisał/a:

Nie żal sie rozstać z chińczykiem ?
Za późno na sentymenty. Sprzedany :wink:
kaniak - 24-03-2011, 19:59

Dlaczego zamieniłeś chińczyka na stacje pioniera? Czego brakowało Ci w chińczyku?
mitsu00 - 24-03-2011, 20:18

kaniak napisał/a:
Dlaczego zamieniłeś chińczyka na stacje pioniera? Czego brakowało Ci w chińczyku?
TMC, bezpośredniego sterowania i obsługi IPODA/Iphone z ekranu, słabej czułości tunera RDS poza miastem. Głównie tych rzeczy. Dużo jeżdżę w trasie i akurat na te rzeczy zwracam uwagę.
DJ Fazi - 24-03-2011, 23:39

mitsu00 napisał/a:
Z racji faktu że zakupiłem stacje multimedialna Pioneer AVIC F920BT

Mitsu00, czy w tym przypadku też tracimy możliwość korzystania ze zmieniarki CD ?

Pozdrawiam

mitsu00 - 24-03-2011, 23:45

DJ Fazi napisał/a:
Mitsu00, czy w tym przypadku też tracimy możliwość korzystania ze zmieniarki CD ?
Tak, ale zmieniarka CD to przeżytek. Ipod, SD, USB są bardziej poręczne :D Ja na swojego Ipoda zgrałem chyba ze 100 płyt CD i jeszcze 115GB mi zostało dostępnej pamięci :D
rezon - 25-03-2011, 08:49

DJ Fazi napisał/a:
6x700MB=4,2GB jedna płyta DVD = 4,7GB o rozwiązaniach wspominanych już przez mitsu00 - SD, iPod nie wspominając. Zmieniarka jest fajna - do płyt DVD jak w Q7.
DJ Fazi - 25-03-2011, 11:31

Ja doskonale znam te gadżety i wartości w Gb, ale chciałem nawiązać do praw autorskich związanych z kopiowaniem ulubionych płyt CD na inne nośniki.

Podobno koń to też przeżytek jak to zięć Pawlaka mówił :-)

rezon - 25-03-2011, 11:58

DJ Fazi napisał/a:
chciałem nawiązać do praw autorskich związanych z kopiowaniem ulubionych płyt CD na inne nośniki.
jeżeli masz ori płytę CD to nie naruszasz praw autorskich kopiując ją na płytę DVD czy na kartę na własny użytek. O ile się orientuję, to jest to zgodne z prawem.
13zbyszek13 - 25-03-2011, 12:39

mitsu00 napisał/a:
TMC

Tego systemu w Polsce i tak nie ma więc żaden brak.

[ Dodano: 25-03-2011, 12:40 ]
mitsu00 napisał/a:
bezpośredniego sterowania i obsługi IPODA/Iphone z ekranu

Jak masz podłączony po kablu to posiadasz te funkcje.

[ Dodano: 25-03-2011, 12:41 ]
mitsu00 napisał/a:
RDS poza miastem

RDS poza miastem fakt słaby ale jest tyle innych źródeł muzyki.

[ Dodano: 25-03-2011, 12:43 ]
DJ Fazi napisał/a:
ale chciałem nawiązać do praw autorskich związanych z kopiowaniem ulubionych płyt CD na inne nośniki.

A co ty kolego jesteś z firmy P.....a ?

mitsu00 - 25-03-2011, 12:51

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
bezpośredniego sterowania i obsługi IPODA/Iphone z ekranu

Jak masz podłączony po kablu to posiadasz te funkcje.
Takie rozwiązanie nie jest za bezpieczne w trakcie jazdy, bo po 1 musisz odjąć wzrok z drogi, po 2 ciężko jest zmieniać albumy i utwory bezpośrednio z Ipoda. Z ekranu to pestka. Pozatym będąc estetą denerwuje mnie plątanina kabli w aucie. Tak to chowam IPODA do schowka a i tak się laduje i mam dostęp do jego funkcji z ekranu.
13zbyszek13 - 25-03-2011, 17:25

mitsu00 napisał/a:
Takie rozwiązanie nie jest za bezpieczne w trakcie jazdy, bo po 1 musisz odjąć wzrok z drogi, po 2 ciężko jest zmieniać albumy i utwory bezpośrednio z Ipoda. Z ekranu to pestka. Pozatym będąc estetą denerwuje mnie plątanina kabli w aucie. Tak to chowam IPODA do schowka a i tak się laduje i mam dostęp do jego funkcji z ekranu.

Właśnie o tym pisałem że jak masz połaczenie po kablu to masz sterowanie na ekranie dotykowo.

mitsu00 - 25-03-2011, 19:32

13zbyszek13 napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Właśnie o tym pisałem że jak masz połaczenie po kablu to masz sterowanie na ekranie dotykowo.
Stwierdzenie "Polaczenie po kablu" jest nieco nieprecyzyjne. Po kablu moze znaczyc przez AUX In, a wtedy nie masz sterowania z ekranu, tylko z Ipoda. Jesli stacja ma bezposrednia obsluge Ipoda, to masz sterowanie z ekranu.
13zbyszek13 - 26-03-2011, 09:52

mitsu00 napisał/a:
Stwierdzenie "Polaczenie po kablu" jest nieco nieprecyzyjne. Po kablu moze znaczyc przez AUX In, a wtedy nie masz sterowania z ekranu, tylko z Ipoda. Jesli stacja ma bezposrednia obsluge Ipoda, to masz sterowanie z ekranu.

Doskonale wiesz o co mi chodzi po kablu do IPoda i masz sterowanie z ekranu.

Grzesq - 28-03-2011, 21:53

Będę montować znajomemu noweg ROFa 1701N. Na co zwrócić uwagę przy montażu ? Czy instalacja wygląda tak samo jak w przypadku starej wersji ? Ktoś chyba pisał, jeżeli dobrze pamiętam, że nie trzeba podłączać tej cienkiej białej tasiemki do złącza na ekranie, którą wymontowywało się z fabrycznego radia, czy tak ?