[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
KaWu - 15-06-2012, 15:41
major napisał/a: | Teraz pytanie czy za to skaczące ciśnienie odpowiada tylko reduktor czy coś jeszcze? |
Może być.
Ale u CIebie na 1 miejscu obstawiałbym elektrozawór. Później czujnik ciśnienia i reduktor.
major napisał/a: | To wina braku autokalibracji? |
Raczej wyrobionych gumek / oringów.
major - 15-06-2012, 19:19
byłem dzisiaj u gazownika po 8 godzinach kręcenia przy aucie zdążył mi poprzestawiać kolejność wtrysków benzynowych przez co auto nawet na benzie ciezko jezdzi teraz.
Co do rzeczy, z którą z nim przyjechałem to sprawdził czujnik ciśnienia i jest ok. Wyciągnął elektrozawór i go przeczyścił(moim zdaniem słabo) trochę się poprawiło i znowu ciśnieni spadło do 0,5. Zostawiłem mu auto i ma sprawdzić jak ma się reduktor. Nie jestem pewny czy mu się uda Zobaczymy jutro
Szafiq - 16-06-2012, 09:07
U mnie ostatnio coś dziwnego się dzieje,ale tylko na benzynie i jak jest ciepły.
Mianowicie wolne obroty są nierówne,bardzo niskie. Jak się przełączy na gaz to wszystko jest OK, przy uruchamianiu na zimnym silniku również chodzi dobrze na benzynie(na ssaniu)
Zastanawiam się czy to może być krokowiec do czyszczenia, ale wtedy chyba bo było źle również na gazie? Myślę jeszcze o filtrze paliwa bo w sumie odkąd go kupiłem 2 lata temu to tam nie zaglądałem.
Macie jakieś pomysły?
major - 16-06-2012, 13:53
Szafiq napisał/a: | Mianowicie wolne obroty są nierówne |
mi własnie teraz gazownik jak robił coś przy gazie źle podłączył wtryskiwacze i na benzynie trzęsło. A jeździ normalnie na benzie tzn jest moc?
Szafiq - 16-06-2012, 14:06
major napisał/a: | Szafiq napisał/a: | Mianowicie wolne obroty są nierówne |
A jeździ normalnie na benzie tzn jest moc? |
Tak,nie ma problemu jak się jedzie, a na wolnych obrotach faluje trochę i się trzęsie.
major - 16-06-2012, 16:43
KaWu napisał/a: | na 1 miejscu obstawiałbym elektrozawór |
Odebrałem auto od gazownika i faktycznie był problem z elektrozaworem na reduktorze.
W związku z tym ze gazownik nie mnial takiego zaworu postanowił go wyciągnąć i powiedział mi, ze na razie mogę tak jezdzić nie jestem przekonany czy to bezpieczne i nie zaszkodzi instalacji i wtryskom.
Ponadto(nie wiem cyz to ma związek) teraz muszę długo kręcić zeby odpalił, co może być temu winne?
WreX - 17-06-2012, 00:39
Witam, podjął by się ktoś założenia dobrego gazu na dobrych częściach w Łódzkim ewentualnie niedaleko Wielunia?
Galant 2.5 v24
major - 17-06-2012, 11:19
WreX napisał/a: | Witam, podjął by się ktoś założenia dobrego gazu |
proponuje zadać to pytanie na:
http://lpg-forum.pl
Owczar - 18-06-2012, 01:58
WreX, użytkownik http://forum.mitsumaniaki...wprofile&u=6244 zakładał ostatnio w Wawie, poniżej 3k bardzo dobra instalka i łądnie zrobiona. Estetycznie i zgodnie ze sztuką. Warto odwiedzić stolicę
WreX - 18-06-2012, 10:43
Owczar wielkie dzięki skontaktuje się z nim i zapytam
szuwar - 18-06-2012, 11:45
Kolega ma problem ze swoją instalacją, pytanko jest następujące: co może być przyczyna przełączania się na benzynę ? komputer wskazuje, że przełączanie następuje po zmianie pomiaru temperatury w instalacji, momentalnie z +50 zmienia się na -50 i następuje przełączenie na benzynę. Sprawdzone wszystkie masy, komputer i owy czujnik - niby ok.
Owczar - 18-06-2012, 11:48
Jaki sterownik?
szuwar - 18-06-2012, 12:01
Nie pamięta jak zerknie to da znać. ale mówił, ze przełącza się na zimnym silniku - w pełni nie rozgrzanym. Na rozgrzanym nie ma pro problemu.
Owczar - 18-06-2012, 12:18
Jeśli stag to prośba o wrzucenie oscylogramu od chwili odpalenia.
m6riano - 18-06-2012, 16:43
KaWu napisał/a: | Ale u CIebie na 1 miejscu obstawiałbym elektrozawór |
Czyściłeś kiedyś trzpień elektrozaworu?
|
|
|