Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Hugo - 06-02-2012, 08:28
| sveno napisał/a: | | Hugo, wywal ten zderzak i montuj Avanca | Nigdy w życiu. Zderzak Avance tylko z tyłu.
tomasek - 06-02-2012, 15:49
Przedni zderzaczek od Sporta jest cacy,też wolę niż Avanca
Tylni też planuję u siebie zmienić
k@rol - 06-02-2012, 17:38
| Hugo napisał/a: | | Nigdy w życiu |
Hugo - 08-02-2012, 22:09
Klosz reflektora wymieniony Dzięki Arturro-86 za sprawną transakcję. Czas na dalsze prace...
Arturro-86 - 09-02-2012, 08:53
| Hugo napisał/a: | Klosz reflektora wymieniony Dzięki Arturro-86 za sprawną transakcję. Czas na dalsze prace... |
Hugo, czekam na:
Mam nadzieję, że klosz dotarł w stanie nienagannym (chyba trochę musiałeś tą folię bąbelkową rozwijać, hmm )
Hugo - 13-02-2012, 22:49
2 lata temu wymieniałem uszczelniacze gniazd świec razem z przewodami WN, oczywiście NGK. Kupiłem komplet (bez uszczelki pokrywy zaworów) z www.all-parts.pl Niestety od pewnego czasu pierwszy uszczelniacz od rozrządu puścił olej na przewód WN, czego skutkiem było rozpuszczenie się gumy na górze fajki i porobienie się wżerów w nasadzie fajki Nie zauważyłem nic niepokojącego typu szarpanie, przerywanie itp. Raz tylko auto straciło ciąg podczas przyśpieszania przy ok. 4000 obr./min., ale odpuściłem gaz i dalej już szło, także to chyba nie było powodem tego wycieku. W każdym razie zamówiłem nastepny komplet przewodów WN NGK oraz komplet uszczelek firmy Elring (uszczelka pokrywy zaworów i uszczelniacze gniazd świec). Wszystko pięknie, nawet sie okazało, że w/w uszczelniacze są w oryginale (napis Made in Japan i starte numery MRxxxxxx), niestety uszczelka pokrywy zaworów w żaden sposób nie pasowała Złożyłem na starą. Żeby było śmieszniej przewody RC-ME 96, niby te same co poprzednie, a fajka jednego z nich jest krótsza od starej o ok. 0,5 cm... i nie wiem czy dobrze weszła na świecę. Jutro się okaże. Brak słów.
Cezar - 13-02-2012, 23:14
| Hugo napisał/a: | komplet uszczelek firmy Elring (uszczelka pokrywy zaworów i uszczelniacze gniazd świec). Wszystko pięknie, nawet sie okazało, że w/w uszczelniacze są w oryginale (napis Made in Japan i starte numery MRxxxxxx), niestety uszczelka pokrywy zaworów w żaden sposób nie pasowała |
Mialem to samo, cos jest pomieszane w katalogach i wychodza takie kwiatki - na bank pasuje zestaw Ajusy
m6riano - 14-02-2012, 18:41
| Hugo napisał/a: | | uszczelniacze gniazd świec |
Ja teraz kupiłem u Mateusza zestaw uszczelek firmy VICTOR REINZ o numerze:
15-52469-01
Miał ktoś coś takiego?
Hugo - 14-02-2012, 18:56
Pierwszym razem (wg katalogu) przywieźli mi komplet firmy Victor Reinz i wszystko było zupełnie inne. Na moje oko zestaw był do Galanta E3x. Były w nim takie 2 gumowe półksiężyce, pewnie na podstawy wałka rozrządu. Nie pamiętam numeru kompletu.
Przy okazji dzisiaj wymieniłem uszkodzoną żarówkę w prawym halogenie, wystarczyło odkręcić 2 śrubki po bokach soczewki, odgiąć blaszki i soczewka wyszła do przodu. Wymiana żarówki i wsio (fajnie, że nie trzeba było uwalać się w śnieg). Poza tym polakierowałem częściowo kratkę tak jak to robiłem wiosną ub. roku, ale niestety coś musiało pójść nie tak i lakier wpłynął pod taśmę do oklejania, skutkiem czego powstały paskudne wzorki pod taśmą Zadziwiające jak mocno Motip w spray-u przylega do gładkiego plastiku, bo po wyschnięciu nie było żadnych szans tego zmyć! Ponadto kratka jest od auta w kolorze A71D, mój to A71B i już na oko przykładając obie kratki do siebie moja była ciemniejsza i miała dużo więcej "perły". Może po montażu nie będzie się rzucać w oczy, ale z racji nieudanego lakierowania obie kratki będą wkrótce polakierowane w czarny mat. Myślę, że może to fajnie współgrać z czarną kratką pośrodku pod tablicą rejestracyjną oraz czarnym wnętrzem reflektorów. Wow, ale się rozpisałem, w zasadzie o niczym...
m6riano - 14-02-2012, 19:00
| Hugo napisał/a: | | Były w nim takie 2 gumowe półksiężyce |
U mnie jest jeden
4 "oczka"
i uszczelka
Cezar - 14-02-2012, 21:27
| m6riano napisał/a: | estaw uszczelek firmy VICTOR REINZ o numerze:
15-52469-01
Miał ktoś coś takiego? |
Chyba bledny nr ?
Wg katalogu reinza do EA2A pasuje 15-52911-01
m6riano - 15-02-2012, 23:45
thx, napisałem do Mateusza..
Hugo - 18-02-2012, 00:29
Zamontowane światła postojowe przednie w kierunkowskazach. Poszło bardzo sprawnie, miejsca po takich jakby odpowietrznikach w tych kierunkach są zrobione chyba pod montaż postojówek Wreszcie są normalne żarówki w postojach, czyli W5W, a nie jakieś copy rodem z malucha. Z ciekawości kupiłem ledy W5W w kolorze białym, ale oczywiście nie świecą na biało tylko coś a'la ksenon Wywaliłem je czym prędzej i wstawiłem zwykłe żarówki. Fajnie to wygląda, postoje świecą bardziej na boki niż do przodu.
Ponadto polakierowałem na czarny mat kratki halogenów. Nie byłem do końca przekonany jak to będzie wyglądać, ale muszę przyznać, że świetnie wyglądają U góry w reflektorze soczewka w czarnej obudowie i w zderzaku to samo halogen z czarną kratką.
Przymocowałem prawe nadkole do osłony silnika, bo po strzale w zająca oderwał się ori uchwyt. I tyle na razie.
Tak patrzę i teraz fotka w avatarze już całkowicie nieaktualna
mackbeth - 18-02-2012, 10:19
Owszem, z srebrnym czarne kratki halogenów to jest to:) Ja u siebie tak zrobiłem, i przód wygląda jeszcze bardziej zadziornie:) i ciekawiej:)
major - 18-02-2012, 10:33
Hugo, trzaśnij fotkę jak to wyszło
|
|
|