To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - KĄCIK DLA NOCNYCH MARKÓW CZYNNY 00:00 - 06:00

Wszyc - 29-12-2010, 02:41

Jak odpali to 4G63 to zmienię wtedy jeszcze nic nie wiadomo jeszcze wyjdzie że będę musiał się uśmiechnąć do starego diesla i co wtedy? :D te moje 4G63 jest o rok młodsze ode mnie jest po zerwaniu paska rozrządu co prawda zawory na nowe niektóre wymienione ale jeszcze chyba z rok stał nie odpalany miał wodę w oleju więc wiesz wszystko w rękach boga teraz hehe
jacek11 - 29-12-2010, 02:43

pawliku napisał/a:
jacek coś sie pogorszyłeś po beskidach widze :D

no raczej.coś mało teraz dopijam :) :D

Wszyc - 29-12-2010, 02:46

skończyłem przerabianie lampek :P i wskaźnika paliwa o to efekt i ich nowe miejsca :P

Lampka od awaryjnych jest teraz tam gdzie lampka od 4WS :D

pawliku - 29-12-2010, 02:46

jacek11 napisał/a:
no raczej.coś mało teraz dopijam
hehehe nie no Jacku zrobi sie ciepło to zawitam do ciebie albo ty do mnie i robimy powtórkę z rozrywki :D
jacek11 - 29-12-2010, 02:47

Wszyc, zalej cylindry naftą przed odpaleniem co najmniej kilka dni wcześniej.to dobra rada starego mechanika.Pierścienie na pewno się zastały,a nafta wyczyści cały syf z nich,i powinny działać ja trzeba.
Wszyc - 29-12-2010, 02:48

spoko wał korbowy obracam ręką :P
jacek11 - 29-12-2010, 02:49

pawliku napisał/a:
hehehe nie no Jacku zrobi sie ciepło to zawitam do ciebie albo ty do mnie i robimy powtórkę z rozrywki :D

ok.dam Ci sport kieros jeśi będzie pasował :)
Wszyc, jak Tyś wcisnął ten wskaźnik pod obrotkę?

Wszyc - 29-12-2010, 02:50

mitsu_pl mu zrobił przegląd :) w końcu to od niego mam ten silnik :) kupił go do swojego E38A ale niestety zabrakło mu funduszy na swap :P
jacek11 - 29-12-2010, 02:51

Wszyc napisał/a:
spoko wał korbowy obracam ręką :P

nie chodzi o wał.tylko o pierścienie,zastaną się w tłokach,

Wszyc - 29-12-2010, 02:54

Proszę Cię jacku tak

w tym przezroczystym blacie od obrotomierza jest wycięcie w lutowałem w nie kawałek blatu z wskaźnika paliwa i przykręciłem do tego silniczek :) a potem już tylko podłączenie kabelkami i przylutowanie ich w miejsce gdzie był wcześniej wskaźnik :) a w miejsce wskaźnika paliwa trafi wskaźnik ciśnienia oleju :)

[ Dodano: 29-12-2010, 02:56 ]
Cytat:
nie chodzi o wał.tylko o pierścienie,zastaną się w tłokach,

aaa mówisz że mimo że tłoki teraz pracują luźno to i tak mogą się pierścienie po odpaleniu zapiec ?? hhmm no ok będę miał Twoją uwagę w głowie

pawliku - 29-12-2010, 03:05

dobra miski ja lece spać :P narazie ;)
jacek11 - 29-12-2010, 03:06

i to jest jakaś alternatywa,jak zamontować manometr oliwy,który leży w szafie w garażu.poczatkowo miałem zamiar pakowac go koło lewarka biegów,ale bałem się,że na leżąco będzie źle pokazywał

[ Dodano: 29-12-2010, 03:07 ]
pawliku napisał/a:
dobra miski ja lece spać :P narazie ;)

dobrej nocki życzę :)

Wszyc - 29-12-2010, 03:12

jacek11 napisał/a:
i to jest jakaś alternatywa,jak zamontować manometr oliwy,który leży w szafie w garażu.poczatkowo miałem zamiar pakowac go koło lewarka biegów,ale bałem się,że na leżąco będzie źle pokazywał

Nie zapomnij że tak jak ja musisz zmienić miejsce ustawienia lampki od rezerwy, od spryskiwaczy i od nie domknietych drzwi :) trochę roboty jest ale da się :) ja wstawiam z drugiej strony wskaźnik ciśnienia oleju bo mam nowy wskaźnik temperatury wody co widać na fotce i tak dla symetrii z drugiej też podobny wstawię tylko ciśnienia :) reszta będze w słupku (temp. oleju, ładowanie i AFR z czasem ładowanie wyleci na dół w miejsce popielniczki a w jego miejsce wskaźnik doładowania :twisted: )

jacek11 - 29-12-2010, 03:29

Wszyc napisał/a:
:) ja wstawiam z drugiej strony wskaźnik ciśnienia oleju bo mam nowy wskaźnik temperatury wody co widać na fotce i tak dla symetrii z drugiej też podobny wstawię tylko ciśnienia :) reszta będze w słupku (temp. oleju, ładowanie i AFR z czasem ładowanie wyleci na dół w miejsce popielniczki a w jego miejsce wskaźnik doładowania :twisted: )

zaczynam się gubić.....to wynik wypitych zawartości butelek....ale mi się podoba :) znaczy plan wskaźników :)

[ Dodano: 01-01-2011, 00:59 ]
bry.a dzisiaj prawie na trzeźwo :)

Wszyc - 07-01-2011, 02:04

Kolejna noc kolejna walka z elektryką :D