Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
Krzyzak - 19-02-2012, 17:21
| Hugo napisał/a: | | Zamontowane światła postojowe przednie w kierunkowskazach. |
Mam dokładnie tak samo
m6riano - 20-02-2012, 02:10
http://www.filmweb.pl/fil...zek-2011-557619
Hugo - 20-02-2012, 09:20
| m6riano napisał/a: | | http://www.filmweb.pl/fil...zek-2011-557619 | Co to jest?
SPIDER-ek - 20-02-2012, 13:54
Hugo i jego wynalazek(2011)
Film zrealizowany na podstawie książki Briana Selznicka. Bohaterem jest Hugo (...)
Hugo - 20-02-2012, 22:39
Wcześniej co innego się wyświetlało.
m6riano - 21-02-2012, 02:11
| Hugo napisał/a: | | Wcześniej co innego się wyświetlało. |
Jakieś gołe baby mam nadzieje...;-)
Hugo - 21-02-2012, 12:49
| m6riano napisał/a: | | Jakieś gołe baby mam nadzieje...;-) | Hehe, nie, głównych bahaterów jakiegoś serialu.
komarsnk - 22-02-2012, 12:19
Hugo, bez gadania proszę tutaj wrzucić fotki:
- jak wyglądają soczewki w lampie,
- jaka jest linia odcięcia (gdzieś na jakiejś ścianie z jakiś 10-15m)
- i jak świecą na drodze
Muszę porównać z moimi wypocinami ale muszę przyznać, że nie jest to mistrzostwo świata pod względem artystycznym. Trochę widać, że rzeźba. Niemniej świecą przepięknie A proszę o fotkę z drogi bo w sumie to łamię się czy nie olać zenonów i nie zapodać sobie właśnie takich fajnych żarówek bo już teraz na zwykłej żółtej H1 zasięg jest milion razy lepszy a co dopiero z lepszą żarówką
Z góry dzięki
Hugo - 22-02-2012, 19:45
| komarsnk napisał/a: | Hugo, bez gadania proszę tutaj wrzucić fotki:
- jak wyglądają soczewki w lampie,
- jaka jest linia odcięcia (gdzieś na jakiejś ścianie z jakiś 10-15m)
- i jak świecą na drodze | Zróbmy tak, jutro po południu go umyję (tylko na potrzebę fotek, bo obecnie mam wszędzie naokoło bagno na 10 cm głębokości, pieprzone roztopy )wieczorem mam wyjazd, więc cyknę fotki o które prosisz | komarsnk napisał/a: | | Muszę porównać z moimi wypocinami ale muszę przyznać, że nie jest to mistrzostwo świata pod względem artystycznym. Trochę widać, że rzeźba | O ile pamietam wylicytowałeś na alle... jakieś gotowe już przerobione reflektory? Musiałeś je kończyć czy co?
komarsnk - 22-02-2012, 20:03
| Hugo napisał/a: | | O ile pamietam wylicytowałeś na alle... jakieś gotowe już przerobione reflektory? Musiałeś je kończyć czy co? |
To co do mnie wtedy przyszło to była istna masakra. Obudowa jednej lampy klejona czymś bo żarnik wypadł z mocowania. "Soczewki" to był istny złom - nie dość, że plastik to jeszcze przepalone i okopcone w środku. Szkła osadzone na kleju do szyb co poskutkowało pęknięciem jednego klosza podczas rozklejania a lampy i tak już mega gorące były. Po przejściach odzyskałem prawie połowę kasy chociaż na początku chciałem je oddać. Ale suma sumarum zostało mi z nich co nieco, np. zestaw zenonów z dobrymi przetwornicami starego typu (podobno niezniszczalne ale niestety bez filtrów przeciwzakłóceniowych co mocno mi się odbiło w CB ). Używałem je do czasu wsadzenia soczewek w ori lampach (wiem wiem - lipa). Drugą lampę rozkleiłem jakoś i mam np. jeden klosz jakby co (w sumie to mam ich 3 awaryjne ). I na koniec pożyczyłem sobie z tamtych lamp te czarne maskownice bo już były pocięte (żeby oprawić LEDy jako pozycyjne) więc moje ori mam całe jakby co.
Więc podsumowując: soczewki wprawiłem w moje ori obudowy, z maskownicami z tych złomów i kloszami od Kolegi carbon11 (dzięki chłopaku ) bo są prawie idealne a moje były już prawie zmatowione od kamieni. I jakoś bangla
Czekamy na fotki w takim razie
Pozdro
sveno - 22-02-2012, 21:48
Hugo, i nie zapomnij o kratkach halogenów, chcę zobaczyć jak to wygląda
m6riano - 22-02-2012, 21:49
| komarsnk napisał/a: | | podobno niezniszczalne |
Podobno..slimy są o wiele lepsze...
komarsnk - 22-02-2012, 21:54
| m6riano napisał/a: | | komarsnk napisał/a: | | podobno niezniszczalne |
Podobno..slimy są o wiele lepsze... |
O tych właśnie słyszałem (tylko) że mają dość krótką żywotność w porównaniu ze starymi klockami... Ale nie znam tematu z doświadczenia
Hugo - 22-02-2012, 22:34
komarsnk, faktycznie masakra. Za tyle pieniędzy (chyba prawie 400 zł dałeś) oddawałbym w pieruny. I to jeszcze od forumowicza brałeś. | sveno napisał/a: | | Hugo, i nie zapomnij o kratkach halogenów, chcę zobaczyć jak to wygląda | Tak, tak, będzie cały przód soczewki z trzech profili, światła off, tylko postojowe i postojowe z mijania Ale się rozmarzyłem
P.S. sveno mogę póżniej liczyć na ładny aktualny avatar?
komarsnk - 22-02-2012, 22:41
| Hugo napisał/a: | | sveno mogę póżniej liczyć na ładny aktualny avatar? |
Jak się spotkamy na jakimś zlocie (może wreszcie) to wezmę sprzęty i zrobimy Miśkom dobrą sesję foto to będą avatary
|
|
|