To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

Krzyzak - 19-02-2012, 17:21

Hugo napisał/a:
Zamontowane światła postojowe przednie w kierunkowskazach.

Mam dokładnie tak samo :)

m6riano - 20-02-2012, 02:10

http://www.filmweb.pl/fil...zek-2011-557619
;-)

Hugo - 20-02-2012, 09:20

m6riano napisał/a:
http://www.filmweb.pl/fil...zek-2011-557619
Co to jest?
SPIDER-ek - 20-02-2012, 13:54

Hugo i jego wynalazek(2011) :)

Film zrealizowany na podstawie książki Briana Selznicka. Bohaterem jest Hugo (...)

Hugo - 20-02-2012, 22:39

Wcześniej co innego się wyświetlało.
m6riano - 21-02-2012, 02:11

Hugo napisał/a:
Wcześniej co innego się wyświetlało.

Jakieś gołe baby mam nadzieje...;-)

Hugo - 21-02-2012, 12:49

m6riano napisał/a:
Jakieś gołe baby mam nadzieje...;-)
Hehe, nie, głównych bahaterów jakiegoś serialu.
komarsnk - 22-02-2012, 12:19

Hugo, bez gadania proszę tutaj wrzucić fotki: :mrgreen:
- jak wyglądają soczewki w lampie,
- jaka jest linia odcięcia (gdzieś na jakiejś ścianie z jakiś 10-15m)
- i jak świecą na drodze
:mrgreen:

Muszę porównać z moimi wypocinami ale muszę przyznać, że nie jest to mistrzostwo świata pod względem artystycznym. Trochę widać, że rzeźba. Niemniej świecą przepięknie :mrgreen: A proszę o fotkę z drogi bo w sumie to łamię się czy nie olać zenonów i nie zapodać sobie właśnie takich fajnych żarówek bo już teraz na zwykłej żółtej H1 zasięg jest milion razy lepszy a co dopiero z lepszą żarówką 8)
Z góry dzięki :lol:

Hugo - 22-02-2012, 19:45

komarsnk napisał/a:
Hugo, bez gadania proszę tutaj wrzucić fotki:
- jak wyglądają soczewki w lampie,
- jaka jest linia odcięcia (gdzieś na jakiejś ścianie z jakiś 10-15m)
- i jak świecą na drodze
Zróbmy tak, jutro po południu go umyję (tylko na potrzebę fotek, bo obecnie mam wszędzie naokoło bagno na 10 cm głębokości, pieprzone roztopy :evil: )wieczorem mam wyjazd, więc cyknę fotki o które prosisz :wink:
komarsnk napisał/a:
Muszę porównać z moimi wypocinami ale muszę przyznać, że nie jest to mistrzostwo świata pod względem artystycznym. Trochę widać, że rzeźba
O ile pamietam wylicytowałeś na alle... jakieś gotowe już przerobione reflektory? Musiałeś je kończyć czy co?
komarsnk - 22-02-2012, 20:03

Hugo napisał/a:
O ile pamietam wylicytowałeś na alle... jakieś gotowe już przerobione reflektory? Musiałeś je kończyć czy co?

To co do mnie wtedy przyszło to była istna masakra. Obudowa jednej lampy klejona czymś bo żarnik wypadł z mocowania. "Soczewki" to był istny złom - nie dość, że plastik to jeszcze przepalone i okopcone w środku. Szkła osadzone na kleju do szyb co poskutkowało pęknięciem jednego klosza podczas rozklejania a lampy i tak już mega gorące były. Po przejściach odzyskałem prawie połowę kasy chociaż na początku chciałem je oddać. Ale suma sumarum zostało mi z nich co nieco, np. zestaw zenonów z dobrymi przetwornicami starego typu (podobno niezniszczalne ale niestety bez filtrów przeciwzakłóceniowych co mocno mi się odbiło w CB :doubt: ). Używałem je do czasu wsadzenia soczewek w ori lampach (wiem wiem - lipa). Drugą lampę rozkleiłem jakoś i mam np. jeden klosz jakby co :) (w sumie to mam ich 3 awaryjne :p ). I na koniec pożyczyłem sobie z tamtych lamp te czarne maskownice bo już były pocięte (żeby oprawić LEDy jako pozycyjne) więc moje ori mam całe jakby co.
Więc podsumowując: soczewki wprawiłem w moje ori obudowy, z maskownicami z tych złomów i kloszami od Kolegi carbon11 (dzięki chłopaku :biggrin: ) bo są prawie idealne a moje były już prawie zmatowione od kamieni. I jakoś bangla :)
Czekamy na fotki w takim razie ;)
Pozdro

sveno - 22-02-2012, 21:48

Hugo, i nie zapomnij o kratkach halogenów, chcę zobaczyć jak to wygląda :)
m6riano - 22-02-2012, 21:49

komarsnk napisał/a:
podobno niezniszczalne

Podobno..slimy są o wiele lepsze...

komarsnk - 22-02-2012, 21:54

m6riano napisał/a:
komarsnk napisał/a:
podobno niezniszczalne

Podobno..slimy są o wiele lepsze...

O tych właśnie słyszałem (tylko) że mają dość krótką żywotność w porównaniu ze starymi klockami... Ale nie znam tematu z doświadczenia :)

Hugo - 22-02-2012, 22:34

komarsnk, faktycznie masakra. Za tyle pieniędzy (chyba prawie 400 zł dałeś) oddawałbym w pieruny. I to jeszcze od forumowicza brałeś.
sveno napisał/a:
Hugo, i nie zapomnij o kratkach halogenów, chcę zobaczyć jak to wygląda
Tak, tak, będzie cały przód soczewki z trzech profili, światła off, tylko postojowe i postojowe z mijania :mrgreen: Ale się rozmarzyłem :wink:
P.S. sveno mogę póżniej liczyć na ładny aktualny avatar?

komarsnk - 22-02-2012, 22:41

Hugo napisał/a:
sveno mogę póżniej liczyć na ładny aktualny avatar?

Jak się spotkamy na jakimś zlocie (może wreszcie) to wezmę sprzęty i zrobimy Miśkom dobrą sesję foto to będą avatary :twisted: