To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

mjsystem - 12-08-2013, 15:39

sveno napisał/a:
no niestety, chyba "lepiej" trafić w ten słup nie mogłem

Zdarza się najlepszym. Szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla- idąc za kabaretem. A na poważnie - do zrobienia niewielkim kosztem :)

Tomii - 12-08-2013, 16:33

sveno nie łam się, do zderzaka czujniki zamontuj na przyszłość, też bym tak kiedyś wjechał mondkiem jeszcze w lampę ale jakimś cudem zatrzymałem się ok 2cm od niej oczywiście nie wiedząc że tam jest ;)
inq - 12-08-2013, 17:48

Tomii napisał/a:
czujniki zamontuj

Niesamowicie ułatwiają życie. Koszt w sumie też niewielki.

Tomek - 12-08-2013, 18:07

ale sveno dopiero co wywalił czujniki parkowania razem ze starym zderzakiem
sveno - 12-08-2013, 18:24

tomek84 napisał/a:
ale sveno dopiero co wywalił czujniki parkowania razem ze starym zderzakiem
dokładnie :( stwierdziłem, że mi niepotrzebne, bo spoiler ładnie w szybie widać, a to on jest najdalej wysunięta częścią nadwozia. Zastanowie się nad ponownym montażem, bo nie wywaliłem jeszcze całej tej instalacji, z tym, że wyglądają one dosyć szpetnie:

Do ich działania nie miałem żadnego zarzutu, zamontowane były w salonie i nie są to jakieś noname z alledrogo tylko Mitsubishi Electric :)

fj_mike - 12-08-2013, 18:30

Druga fotka świetna :wink:
Tomek - 12-08-2013, 18:35

sveno napisał/a:
z tym, że wyglądają one dosyć szpetnie:

jakby nie patrzeć to i tak wyglądają lepiej niż obecny tył 8)

sveno,
a jak tam eLPiDŻi ? w szwajcarii w ogóle znają takie coś ?

Hugo - 12-08-2013, 18:36

inq napisał/a:
Niesamowicie ułatwiają życie. Koszt w sumie też niewielki.
Potwierdzam. Od kiedy się do nich przyzwyczaiłem to parkuję wszędzie tak pewnie i szybko jak jakimś seicentem :wink:
sveno napisał/a:
wyglądają one dosyć szpetnie
Trudno się z Tobą nie zgodzić.
Tomii - 12-08-2013, 21:49

tu masz sprawdzone czujniki:
http://www.foxalarm.pl/in...jniki&Itemid=59

do tego psikniesz je w lakier i nie rzucają się w oczy, fotki u mnie ;)

sveno - 12-08-2013, 21:52

fj_mike napisał/a:
Druga fotka świetna :wink:
to jeszcze z Chorwacji. Ładna, ale i tak nie oddaje rzeczywistego widoku :)
tomek84 napisał/a:
jakby nie patrzeć to i tak wyglądają lepiej niż obecny tył 8)
nie da się nie zgodzić ;/

tomek84 napisał/a:
sveno, a jak tam eLPiDŻi ? w szwajcarii w ogóle znają takie coś ?
W Szwajcarii ciężko znaleść LPG, a jak już jest to niewiele tańsze od Pb także... ale ja mam około 10km do granicy z Niemcami i tankuje się w Bietingen (16km od Guntalingen) gaz jest po 0,789€ także ok. Tu jest wszystko prawie dobrze wycenione:
http://www.pzmtravel.com.pl/paliwa-w-europie.html
z tym, że w Szwajcarii tylko na jednej stacji widziałem LPG i kosztował 1,33 Franka
Mój szef się strasznie zainteresował instalacją LPG, to tutaj to egzotyka :) najlepsze było pytanie: i co? Tak całą drogę z Polski przejechałeś na gazie? Da się tak? :) Zresztą komu powie że mam Autogazanlage to jest w szoku, jak to tak? A gdzie zbiornik? A ile litrów? A jaki zasięg? A co z kołem zapasowym? itp.

A jak już jesteśmy przy temacie to po ostatnim tankowaniu (sobota) wyszło że Galant spalił równe 10l/100km :) jeżdżąc pół na pół: teren zabudowany i niezabudowany, nie przekraczając dozwolonych prędkości (tak wiem, że w PL to dziwne :) też się musiałem przyzwyczaić do tego) Zobaczymy co będzie jak przyjdzie mu wspiąć się 1000m w pionie do góry po serpentynie :)

Hugo - 12-08-2013, 21:58

Ja naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem tego jak ten silnik mało pali. V6 oczywiście. Jadąc w trasie wskazówka w ogóle nie opada.
inq - 13-08-2013, 14:15

sveno napisał/a:
z tym, że wyglądają one dosyć szpetnie

No KM to one nie dodają. Jak masz w kolorze to dużo lepiej to wygląda. Poza tym u mnie są wszystkie 4 centralnie z tyłu, a nie tak na rogach.
sveno napisał/a:
Do ich działania nie miałem żadnego zarzutu, zamontowane były w salonie i nie są to jakieś noname z alledrogo tylko Mitsubishi Electric

Ja też nie mam zastrzeżeń do moich noname. Jeden czujnik po prostu padł :P
Tomii napisał/a:
tu masz sprawdzone czujniki:
http://www.foxalarm.pl/in...jniki&Itemid=59

Cytat:
przewody sygnałowe czujek składają się z dwóch części

Dla mnie ten element to spory minus.

Tomii - 13-08-2013, 16:43

inq napisał/a:

Dla mnie ten element to spory minus.

dlaczego ? połączenie jest na skręcanie, dobrze zabezpieczone, testowane już w 2-gim aucie od 2007r i żadnego problemu, czujniki pracują tak jak powinny.

mkm - 13-08-2013, 18:04

Tylko czujniki "wyczujcie", co widzą, a czego nie widzą :twisted: .
Moja matka, która podchodziła do nich mega nieufnie, a ma w nowym aucie, w końcu się do nich przekonała... ba bardzo się jej ten wynalazek spodobał... i miesiąc temu wycedziła w betonowy kwietnik z takim impetem, że aż błotnik pociągnęło...
Parktronic nawet nie pisnął :mrgreen:

inq - 13-08-2013, 18:27

Słaby parktronic. Ja sobie moje chwalę. Nawet cofając z większej górki pikają przed spłaszczeniem. Po prostu trzeba dość wolno cofać i patrzeć choć chwilę w lusterka.