To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.

marcinzam - 28-12-2013, 22:52

jafo2 napisał/a:
Na tył można wrzucić KYB 341241, ja założyłem i super śmiga,
dodatkowo podniesie tył auta jakieś 2 cm

jakiej produkcji ?

czy te ultra sr to coś takiego jak New SR Special ?

Remington - 29-12-2013, 12:05

Zadam głupie pytanie :D . Jak jest wylany amor to jest możliwość żeby miał 70% sprawności na pomiarach?
komarsnk - 29-12-2013, 12:21

Remington napisał/a:
Zadam głupie pytanie :D . Jak jest wylany amor to jest możliwość żeby miał 70% sprawności na pomiarach?

Sam amor tyle nie będzie miał ale na zawieszeniu wielowahaczowym test zawsze wykaże zawyżony wynik :)

Hugo - 29-12-2013, 12:26

marcinzam napisał/a:
New SR Special
Co to za amorki?
marcinzam - 29-12-2013, 19:47

Hugo napisał/a:
marcinzam napisał/a:
New SR Special
Co to za amorki?

KYB :) już wyczytałem że to ulepszona wersja KYB ULTRA SR

http://www.kybmiddleeast.com/shocks-new-SR.html

Fragu - 29-12-2013, 19:51

I ile to za taki zestaw przód+tyl ? :wink:
marcinzam - 29-12-2013, 19:55

nie wiem czy są u nas do dostania
maju81 - 08-01-2014, 22:48

Przeczytałem cały wątek i zdecydowałem się na zakup amortyzatorów przednich KYB 341141.

Zakupiłem poprzez allegro:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3811321525

Wszyscy wypowiadający się na wątku informowali, że spotkali się tylko z amorkami produkowanymi w Japonii i Czechach (głównie tylne).
Spodziewałem się zatem, że moje iż są przednie będą produkcji Japońskiej.
Wielkim zdziwieniem moim było dziś po rozpakowaniu, że moje amorki wyprodukowano w Malezji.
Sprawdziłem aż z ciekawości stronę KaYaBy czy aby nie dostałem podróbek no i rzeczywiście mają fabrykę w Malezji.

Marcino - 08-01-2014, 23:56

Kupcie bilstein albo sachs... a nie każdy się modli czy KYB bedzie ok.. bo z innej fabryki.
maju81 - 09-01-2014, 11:27

Chyba zostałem błędnie zrozumiany.
Ja osobiście nie modlę się czy moje KYB będą OK czy nie. Czas pokaże jakie będą.

Zdziwiłem się jedynie, po przebrnięciu ponad stu stron wątku i wpisach oznajmiających, że KYB są czeskie lub japońskie, jak na moich przeczytałem Made in Malaysia.
Zauważywszy duże zainteresowanie klubowiczów krajem pochodzenia amorków pomyślałem, że może komuś się ta informacja przyda.

Marcino - 09-01-2014, 14:39

Info przydatne.... napewno. No ale polecane są te japońskie..:)
mohinder - 11-01-2014, 19:03

Witam
Mam takie pytanie, czy mocowanie górne amortyzatora w kombi i w sedanie jest takie same? Mówię o przypadku gdzie są normalne amortyzatory a nie te regulowane. Pytam bo chcę kupić takie wyjęte z kombi i włożyć do swojego sedana. Tak na oko ze zdjęć wygląda to mocowanie identycznie ale nie jestem pewien na 100%.

komarsnk - 11-01-2014, 19:12

mohinder, to samo :)
mohinder - 11-01-2014, 19:19

OK. Wielkie dzięki. A tak przy okazji jak by ktoś się zastanawiał kiedyś nad amortyzatorami Daichi to niech sobie odpuści. Mam je w aucie 11 miesięcy i stukają tak że moja kobieta już się pyta co tak się tłucze. Zaczęły lekko stukać po około 5 miesiącach a teraz jest masakra. Jak się rano rusza to naprawdę bardzo stukają, jak się już nieco rozgrzeją jest lepiej ale dalej tłuką. Fakt, że kosztowały niewiele. Ale nie polecam. Mowa o gazowych. Aha, jeszcze jedno. Na początku jazdy po dłuższym postoju brak amortyzacji, która wraca po około 200 metrach.
Hugo - 11-01-2014, 20:18

mohinder napisał/a:
jak by ktoś się zastanawiał kiedyś nad amortyzatorami Daichi to niech sobie odpuści. Mam je w aucie 11 miesięcy i stukają tak że moja kobieta już się pyta co tak się tłucze. Zaczęły lekko stukać po około 5 miesiącach a teraz jest masakra. Jak się rano rusza to naprawdę bardzo stukają, jak się już nieco rozgrzeją jest lepiej ale dalej tłuką. Fakt, że kosztowały niewiele. Ale nie polecam. Mowa o gazowych. Aha, jeszcze jedno. Na początku jazdy po dłuższym postoju brak amortyzacji, która wraca po około 200 metrach.
Hehe, miałem DOKŁADNIE to samo z nimi... Pisałem o tym nie raz. To śmieci, nie amortyzatory! A stukają na górnych mocowaniach (mają za długi odcinek gdzie wchodzi tulejka, przez co nie da się skręcić do końca górnego mocowania amortyzatora śrubą na górze). Porażka na maksa :shock: Nie wspomnę o tym, że sam trzpień amortyzatora w nich jest za gruby i musiałem rozwiercać tulejki i potem jak kupiłem "normalne" amortyzatory to musiałem dorabiać tulejki takie jak powinny być :?