Nasze Miśki - Jak wino...
Owczar - 13-08-2013, 19:38
Według mnie, kamera cofania to dużo lepsze rozwiązanie. Można dojechać do przeszkody na mm.
sveno - 13-08-2013, 19:53
a wg mnie takie wynalazki jak kamera czy czujniki są zbędne, bo ogłupiają kierowcę, a szczytem ogłupiających dodatków jest aktywny tempomat i ustrojstwo które samo parkuje samochód.
Dobry kierowca zanim wsądzie do auta popatrzy gdzie może cofnąć i wyhaczy ewentuualne przeszkody których nie zobaczy w lusterkach ani przez tylną szybę. (Nigdzie nie napisałem, że uważam się za dobrego kierowcę )
Czujników cofania nie będzie. Ktoś chce, to oddam moje. Pryśnie w kolor i będzie jakoś wyglądało
EOT
Tomii - 13-08-2013, 21:18
czujniki cofania mają pomóc a nie wyręczyć. Czujników się słucha i dodatkowo wzrokowo kontroluje sytuację w lusterkach.
inq - 13-08-2013, 22:08
I nie zapominajmy, ze nie zawsze cofa sie po wejsciu do auta. Ja z zalozenia parkuje tylem i czujniki mocno to ulatwiaja.
Hugo - 13-08-2013, 22:31
Mam najtańszy zestaw z alle... bez wyświetlacza, tylko z buzzerem, za 60 parę pln. Czasami piszczy jak widzi trawę itp., czasami jak są czujniki zabrudzone, ale zawsze jak zapiszczy to odruchowo noga z gazu. Jak dla mnie to świetna sprawa i nigdy ich nie zdemontuję.
sveno - 14-08-2013, 13:28
Łyso:
krzychuzzz - 14-08-2013, 13:47
W/g mnie zdecydowanie lepiej bez
Hugo - 14-08-2013, 18:02
krzychuzzz napisał/a: | W/g mnie zdecydowanie lepiej bez | Teraz tył jest ładny.
sveno - 14-08-2013, 20:52
Ehh tak jak kiedyś napisał Spiderek: "dobrze, że mamy różne gusta, bo jeździlibyśmy takimi samymi samochodami". Ja tam nie mogę przeboleć braku spoilera. Podobał mi się, a do tego był praktyczny np. można było piwo postawić jak na półce . Dzisiaj nie wiedziałem jak klapę otworzyć, za co złapać....
komarsnk - 14-08-2013, 21:05
sveno napisał/a: | Ehh tak jak kiedyś napisał Spiderek: "dobrze, że mamy różne gusta, bo jeździlibyśmy takimi samymi samochodami". Ja tam nie mogę przeboleć braku spoilera. Podobał mi się, a do tego był praktyczny np. można było piwo postawić jak na półce . Dzisiaj nie wiedziałem jak klapę otworzyć, za co złapać.... |
Sławek jakbyś chciał to będę miał ten na sprzedaż
sveno - 14-08-2013, 21:15
komarsnk, bez przesady, ja potrzebuje półki na piwo i uchwytu do podnoszenia klapy w jednym, a nie deski do prasowania
Masz już nową klapę? Bez otworów?
Miałeś napisać co się stało z Twoim kombiakiem?
komarsnk - 14-08-2013, 21:20
sveno, tak mam już klapę ze spojlerem ale takim normalnym
Wiem... napiszę - wszystko jest na dobrej drodze
Sytuacja jest skomplikowana - żyję jeszcze na walizkach a zaraz - o - idę do roboty na 3 zmianę :/ ciężko się zorganizować... Ale dość narzekania, niedługo opiszę co i jak i trzeba zacząć nowy temat
Tomek - 14-08-2013, 21:26
komarsnk napisał/a: |
Sławek jakbyś chciał to będę miał ten na sprzedaż |
jakbym taki miał to też bym od razu sprzedał
Hugo - 14-08-2013, 21:48
komarsnk, wieś tańczy i śpiewa
Tomek - 14-08-2013, 21:52
Cytat: |
komarsnk, wieś tańczy i śpiewa |
nie obrażaj poprzedniego właściciela, bo czyta forum
BTW spojler nie jest taki zły, ale do auta, które coś sobą prezentuje
coś więcej niż 160 KM