To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

Owczar - 13-08-2013, 19:38

Według mnie, kamera cofania to dużo lepsze rozwiązanie. Można dojechać do przeszkody na mm.
sveno - 13-08-2013, 19:53

a wg mnie takie wynalazki jak kamera czy czujniki są zbędne, bo ogłupiają kierowcę, a szczytem ogłupiających dodatków jest aktywny tempomat i ustrojstwo które samo parkuje samochód.

Dobry kierowca zanim wsądzie do auta popatrzy gdzie może cofnąć i wyhaczy ewentuualne przeszkody których nie zobaczy w lusterkach ani przez tylną szybę. (Nigdzie nie napisałem, że uważam się za dobrego kierowcę :) )

Czujników cofania nie będzie. Ktoś chce, to oddam moje. Pryśnie w kolor i będzie jakoś wyglądało :)
EOT

Tomii - 13-08-2013, 21:18

czujniki cofania mają pomóc a nie wyręczyć. Czujników się słucha i dodatkowo wzrokowo kontroluje sytuację w lusterkach.
inq - 13-08-2013, 22:08

I nie zapominajmy, ze nie zawsze cofa sie po wejsciu do auta. Ja z zalozenia parkuje tylem i czujniki mocno to ulatwiaja.
Hugo - 13-08-2013, 22:31

Mam najtańszy zestaw z alle... bez wyświetlacza, tylko z buzzerem, za 60 parę pln. Czasami piszczy jak widzi trawę itp., czasami jak są czujniki zabrudzone, ale zawsze jak zapiszczy to odruchowo noga z gazu. Jak dla mnie to świetna sprawa i nigdy ich nie zdemontuję.
sveno - 14-08-2013, 13:28

Łyso:

:(

krzychuzzz - 14-08-2013, 13:47

sveno napisał/a:
Łyso:

W/g mnie zdecydowanie lepiej bez :wink:

Hugo - 14-08-2013, 18:02

krzychuzzz napisał/a:
W/g mnie zdecydowanie lepiej bez
Teraz tył jest ładny.
sveno - 14-08-2013, 20:52

Ehh tak jak kiedyś napisał Spiderek: "dobrze, że mamy różne gusta, bo jeździlibyśmy takimi samymi samochodami". Ja tam nie mogę przeboleć braku spoilera. Podobał mi się, a do tego był praktyczny np. można było piwo postawić jak na półce :) . Dzisiaj nie wiedziałem jak klapę otworzyć, za co złapać....
komarsnk - 14-08-2013, 21:05

sveno napisał/a:
Ehh tak jak kiedyś napisał Spiderek: "dobrze, że mamy różne gusta, bo jeździlibyśmy takimi samymi samochodami". Ja tam nie mogę przeboleć braku spoilera. Podobał mi się, a do tego był praktyczny np. można było piwo postawić jak na półce :) . Dzisiaj nie wiedziałem jak klapę otworzyć, za co złapać....

Sławek jakbyś chciał to będę miał ten na sprzedaż :p :p :p

sveno - 14-08-2013, 21:15

komarsnk, bez przesady, ja potrzebuje półki na piwo i uchwytu do podnoszenia klapy w jednym, a nie deski do prasowania :)

Masz już nową klapę? Bez otworów?
Miałeś napisać co się stało z Twoim kombiakiem?

komarsnk - 14-08-2013, 21:20

sveno, tak mam już klapę ze spojlerem :p ale takim normalnym ;)
Wiem... napiszę - wszystko jest na dobrej drodze :)
Sytuacja jest skomplikowana - żyję jeszcze na walizkach a zaraz - o - idę do roboty na 3 zmianę :/ ciężko się zorganizować... Ale dość narzekania, niedługo opiszę co i jak i trzeba zacząć nowy temat ;)

Tomek - 14-08-2013, 21:26

komarsnk napisał/a:

Sławek jakbyś chciał to będę miał ten na sprzedaż :p :p :p

jakbym taki miał to też bym od razu sprzedał :)

Hugo - 14-08-2013, 21:48

komarsnk, wieś tańczy i śpiewa :mrgreen:
Tomek - 14-08-2013, 21:52

Cytat:

komarsnk, wieś tańczy i śpiewa :mrgreen:

nie obrażaj poprzedniego właściciela, bo czyta forum

BTW spojler nie jest taki zły, ale do auta, które coś sobą prezentuje
coś więcej niż 160 KM