To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Bzyk_R1 - 30-03-2026, 17:18

Etap 1: przygotowanie sanek do zabezpieczenia antykorozyjnego.

Dziś kurier przywiózł bardzo ciężką paczkę, pomyślałem że to na pewno bardzo dobrej jakości zamiennik bo nie mogłem wnieść do domu. Jakież było moje zaskoczenie po rozpakowaniu:

W środku znalazłem również kartkę papieru z napisem po chińsku:

為了表彰對推廣 Outlander Turbo 的傑出貢獻,我們將免費贈送第二輛雪橇!

Wkrótce dalsze info...

Krzyzak - 31-03-2026, 07:21

Dziękują za wkład w promocję Outlandera Turbo i dają drugie sanki za darmoszkę. Pan chińczyk to jednak fachowiec jest. Umie w PR.
Tiamat - 31-03-2026, 13:56

Bzyk_R1 napisał/a:
Etap 1: przygotowanie sanek do zabezpieczenia antykorozyjnego.

Bzyk_R1 robiłem domową konserwę równo dwa lata temu. Nie widać, żeby się coś działo. Jestem zdania, że takie sanki po domowym spa nie będą problemem przez co najmniej kilka lat.

Bzyk_R1 - 01-04-2026, 16:31

Kiedyś nieosiągalne marzenie i godziny szukania zamienników z innych modeli z których można coś urzeźbić. Dziś do wyboru do koloru, na wyciągnięcie ręki. Blacha ocynkowana na pierwszy rzut oka dość solidne, starannie wykonane elementy. I najważniejsze z dużym zapasem nawet jak komuś korozja wejdzie dużo dalej niż nadkola. POLCAR nie umie już w PR, brak kartki, przyszedł tylko jeden komplet P+L

robertdg - 01-04-2026, 19:44

Bzyk_R1 napisał/a:
Blacha ocynkowana na pierwszy rzut oka dość solidne, starannie wykonane elementy.
Blacharz przymierzy to sie okaże z której strony brakuje ;-)
Marcino - 02-04-2026, 08:17

robertdg napisał/a:
Bzyk_R1 napisał/a:
Blacha ocynkowana na pierwszy rzut oka dość solidne, starannie wykonane elementy.
Blacharz przymierzy to sie okaże z której strony brakuje ;-)

Jak swoje wstawiałem w galancie to sie okazało ze poprzednio "blacharz" wstawił na zakładkę i musiałem wiecej wyciąć.

Bzyk_R1 - 03-04-2026, 15:06

Ocynkowane, zapodkładowane i pomalowane RAL 6018. Przed montażem zwiększę ich wagę o 1kg Noxudola 750 do wewnątrz.

jacek11 - 03-04-2026, 21:29

robertdg napisał/a:
Blacharz przymierzy to sie okaże z której strony brakuje

Dobry blacharz wyjdzie z tej sytuacji bez kłopotu. Coś podklepie, coś podszlifuje, trochę dospawa, i reperaturka zacznie pasować :mrgreen:
Tragedia z tymi blachami.

Bzyk_R1 napisał/a:
Ocynkowane

Jaki koszt cynkowania :?:

Bzyk_R1 - 07-04-2026, 10:53

Cytat:
Jaki koszt cynkowania

Pińcet Panie, pakiet premium.

Bzyk_R1 - 10-04-2026, 18:50

W dniu dzisiejszym zakupiłem następcę LSRG.
Lexus RX 450h w wersji PRESTIGE + wszystkie dodatki (Omotenashi)

Wyposażenie pełne, ma wszystkie opcje jakie można było dołożyć, salon Polska, na gwarancji lexus Relax jeszcze. Rocznik 2018, pierwsza rejestracja 2019, przebieg identyczny jak w dniu zakupu Outlandera czyli 146kkm. 3,5 V6 Hybryda.

robertdg - 10-04-2026, 20:34

Wciśniesz LPG i będzie podwójna hybryda :biggrin:

HYBRID GO LPG

jacek11 - 10-04-2026, 22:27

Gratulacje nowego wozu. Niech cieszy każdy przebyty kilometr :)
Krzyzak - 11-04-2026, 20:42

Ależ paskudztwo :D Chociaż kolor ciekawy.
I niech się dobrze spisuje - technicznie pewnie skok do przodu ogromny.

Bzyk_R1 - 11-04-2026, 21:17

Dzięki Panowie. Kolor ma ciekawy rzeczywiście a najlepsze że jest zupełnie inny w słońcu. Na tym foto taki akryl a jak słońce zaświeci to jaśnieje i wychodzi metalik. Technologicznie inna epoka, no i w tym aucie nie skupiasz się na celu tylko na podróży, delektujesz sie nim i nie chcesz wysiadać. Nie wiem nawet kiedy od wczoraj zrobiłem 500 kilometrów :D
Tiamat - 13-04-2026, 09:41

Krzyzak napisał/a:
Ależ paskudztwo :D

Z ciekawości - przypomnij, czym niepaskudnym obecnie jeździsz :D ?