To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Wszyc - 23-02-2012, 10:37

Co wy z tym poświęcaniem czasu mój galant aż tak źle się nie ma :P bądźmy realistami tu nie trzeba serca tylko pieniedzy pieniedzy i jeszcze raz pieniedzy :P tylko o to chodzi :P

Zawsze w życiu chodzi tylko o pieniądze :D :D :D

dziś np. ide do garażu na max 2h bo po co :P nie ma części i co ja mam dłubąć i wymyślać :P

Wszyscy się jakoś masakrycznie napalili że "teraz się będzie dziać jak jest garaż" wiecie niechciałbym was zasmucać ale z pensją taką jak ja to nawet kompletu opon nie kupi się nowego za jedną :P

Opanujcie emocje :P

mitsu_pl - 23-02-2012, 13:26

Rozbierać go miałeś do ostatniej śrubki, a do tego chyba nie potrzebne pieniądze tylko komplet kluczy :badgrin: się nie wymiguj teraz :evil:
Wszyc - 23-02-2012, 13:32

teraz nie wiem czy będzie aż tak rozbierany bo już finansowo wiem że nie zrobie blacharki przed ogólnopolskim albo zobaczymy może w ogóle nie przyjadę galem to wtedy rozkręce wszystko musi mieć swój cel :P chyba że mnie dofinansujesz :P

Galant już nie ma od wczoraj calego przodu prawie :P nie będę chwalić się fotkami raczej z rozbierania auta i składania bo nic ciekawego i denny ten mój ziemniak którym robie fotki :P

BTW. Jak chcesz być na bierząco Michał to wierz na gg wal lub telefon bo tutaj będzie co raz mniej szczegółów :P

Wszyc - 23-02-2012, 19:50

Benek puścił jakieś fotki że się obijam :P żeby was wyprowadzić z błędu wrzucę parę fotek ostatnich na najbliższy czas bo nie będę co wymianę śrubki robić sesji fotograficznej :P

I jeżeli ktoś jakieś ma komentarze że Ryo-ohki nie warto robić bo się rozsypuje to polecam obejrzeć dobrze fotki :P właściciele E5tek dokładnie będą wiedzieć po fotkach jak się stan jego prezentuję :)

k@rol - 23-02-2012, 20:16

zdrowo :mrgreen:
Zielu - 23-02-2012, 20:23

Gdzieniegdzie...zdrowo :)
Wszycu, pisałeś że już miałeś robioną część blacharki, progi itd. Właściwie to co Ci zostało do skończenia, oprócz podłużnic jak mniemam z poprzednich fot? :wink:

areksz121 - 23-02-2012, 20:27

No i co Krzychu, zdrowy jak i mój :wink: Ja za swojego się muszę zabierać, bo mi podłoga zniknie niedługo po stronie kierowcy :D ... A wszystko przez pompkę sprzęgła :doubt:
Wszyc - 23-02-2012, 20:28

dziura w bagażniku nad wydechem i prawe przednie nadkole i w podłodze dziurka w jednym miejscu no i dodatkowe wzmocnienia karoserii pewnie rury miedzy nadkolami a grodzią wlecą różne usztywnienia może będą
Zielu - 23-02-2012, 20:31

Jak już byś się zdecydował na rozebranie do zupełnego golasa, można by się pokusić o obspawanie kielichów..no i oczywiście jakieś wzmocnienia :wink: Albo od razu full klatkę heh
Wszyc - 23-02-2012, 20:33

Arek weź sobie do nadkola lewego przylep łatkę z maty szklanej i żywicy epoksydowej i pomaluj pod kolor lakieru strasznie blisko u nas nadkola pompa hamulcowa i sprzęgła u mnie był wyciek to przeżarło nadkole na wylot i musiałem łatać dasz taką łatkę i masz spokój w razie czego

Zielu powoli powoli na wszystko jest harmonogram finansowy :P do lata tylko odpalić 4G63 zrobić hamulce i może jak starczy kasy to zrobić blachę :) i tego się trzymamy w drugiej połowie roku robimy zawieszenie to są plany uproszczone tego co będzie a co dokładnie chce to już zobaczyć jak skończę :)

BeNeK - 23-02-2012, 21:06

No z tego co widzę to nawet masz już IC pod 4963T :twisted:
Krzysiek nie jest źle , działaj bo musisz się wyrobić na ogólnopolski !! :D

Zielu - 23-02-2012, 21:08

Dokładnie, kasa kasa i jeszcze raz kasa...często stoi na przeszkodzie w osiągnięciu celu (motoryzacyjnego) :P

Heh, ja z kolei zaczynam z innej mańki, doprowadzam budę do perfekt stanu, modyfikuję zawieszenie, hamulce i parę innych rzeczy a silnik wsadzam na końu jako ukoronowanie :)
Póki co będzie jeździł poczciwy diesel 4D65.

Saqu - 23-02-2012, 21:40

BeNeK napisał/a:
No z tego co widzę to nawet masz już IC pod 4963T :twisted:

no właśnie też miałem pisać, że już nawet ma "intelkulela" :P

Wojciech Bogacz - 23-02-2012, 22:00

Zielu napisał/a:
Dokładnie, kasa kasa i jeszcze raz kasa...często stoi na przeszkodzie w osiągnięciu celu (motoryzacyjnego)

U mnie podobnie - Gal domaga się już trochę zabawy z blacharką - liczę jednak, że do zlotu wszystko to się pięknie ogarnie. Na lepszy silnik jednak nadziei sobie nie robię wielkich heh.

m6riano - 24-02-2012, 08:16

mitsu_pl napisał/a:
tylko pozbądź się tego złomu jak najszybciej....

nigdy w życiu..ja wpadne i przerobie na maszynke do robienie piwnych lodów...;-)