Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
rezon - 04-05-2011, 09:33
benq87 napisał/a: | Mozna wgrac do tej nawigacji automape? Probowalem wgrac, zainstalowalem na karte i niestety nie startuje mi ta nawigacja. | Pytasz o "chińczyka" - to można. Ja używam AM 6.8 + Autostart do Nokia 500 (wybiera się w opcjach przy instalacji AM.
mitsu00 - 04-05-2011, 21:17
benq87 napisał/a: | mitsu00,
Witam,
Mam to Pana sprawe:)
nie chce czytac wszystki postow na forum, dlatego zapytam i moze Pan bedzie mogl mi pomoc. Mozna wgrac do tej nawigacji automape? Probowalem wgrac, zainstalowalem na karte i niestety nie startuje mi ta nawigacja.
Pozdrawiam |
Tak jak rezon wspomniał da się. Dodam tylko że potrzebujesz exeka do wersji WinCE oraz licencje przypisaną do karty SD a nie do urządzenia nawigacyjnego lub telefonu. Jesli licencję masz przypisaną do tych ostatnich, to napisz maila do supportu AM i powiedz że np ukradli ci telefon i zeby odblokowali cie licencje i przypisali do karty. Wtedy odpali ci na Chińczyku czy na innej stacji np 2DIN.
13zbyszek13 - 05-05-2011, 07:56
benq87 napisał/a: | mitsu00,
Witam,
Mam to Pana sprawe:)
nie chce czytac wszystki postow na forum, dlatego zapytam i moze Pan bedzie mogl mi pomoc. Mozna wgrac do tej nawigacji automape? Probowalem wgrac, zainstalowalem na karte i niestety nie startuje mi ta nawigacja.
Pozdrawiam |
Jeżeli chodzi o chińczyka to mapa musi być w .EXE np. AutoMapa.exe,IGO.exe
i wtedy nie powinno być najmniejszego problemu.
mitsu00 - 05-05-2011, 20:18
13zbyszek13 napisał/a: | Jeżeli chodzi o chińczyka to mapa musi być w .EXE np. AutoMapa.exe,IGO.exe
i wtedy nie powinno być najmniejszego problemu. | Zarówno AM jak i IGO odpala sie z pliku exe. Nie o to tu jednak chodzi, tylko o to co podalem wyzej.
rezon - 05-05-2011, 20:29
Wczoraj aktualizowałem AM do 6.8.1 i musiałem dwa razy instalować. Za pierwszym razem po włożeniu do chińczyka AM zgłosiła błąd rejestracji map i nie czytała ich. Ponowna instalacja rozwiązała problemy. Chodzi bez problemów.
13zbyszek13 - 06-05-2011, 12:56
rezon napisał/a: | Wczoraj aktualizowałem AM do 6.8.1 i musiałem dwa razy instalować. Za pierwszym razem po włożeniu do chińczyka AM zgłosiła błąd rejestracji map i nie czytała ich. Ponowna instalacja rozwiązała problemy. Chodzi bez problemów. |
Ja się też przybieram do tej operacji ale brak czasu.
rezon - 06-05-2011, 13:33
13zbyszek13 napisał/a: | Ja się też przybieram do tej operacji ale brak czasu. | z interesujących zmian jest możliwość wyboru wielkości (a tym samym i ilości) kratek "pilota" oraz wielkości opisów na mapie. Brakowało mi jednej kratki w porównaniu do Nokii 500, która ma o połowę mniejszy ekran, a jedną kratkę więcej - nie wiem dlaczego. Teraz jest OK. Mam na pilocie - najbliższy manewr, następny manewr, prędkość, dystans do celu, planowany przyjazd, bieżąca godzina. Pikietaż mam na dolnej linijce.
Dario_W - 06-05-2011, 18:04
zaczynam odkładać do skarbonki.... chcę takie radyjko )
DJ Fazi - 06-05-2011, 22:47
Dario_W napisał/a: | zaczynam odkładać do skarbonki.... chcę takie radyjko ) |
Tzn. na które ?
Muciek - 07-05-2011, 00:59
Chyba chińczyk bo z tego co widzę to mowa cały czas o nim.
Dario_W - 07-05-2011, 08:23
chyba chińczyk... swego czasu widziałem dobry zestaw na allegro z Rockfordem za 3500 zł. Po wakacjach będę szukał intensywnie. Na razie muszę się uporać z luzami w kierownicy w półrocznym OII ;-(((
rezon - 07-05-2011, 15:01
Dario_W napisał/a: | Na razie muszę się uporać z luzami w kierownicy w półrocznym OII ;-((( | Luzy na kierownicy w półrocznym Outku to może jednak ASO powinno się uporać? A radyjko - to stary chińczyk, jeszcze z oddzielnym mikrofonem.
Dario_W - 07-05-2011, 19:22
tak tak, muszę tylko znaleźć czas, żeby odstawić auto do serwisu. Na razie za dużo zadań i km do zrobienia... jak widać, od listopada 32 000 km !!!
DJ Fazi - 07-05-2011, 22:54
Rozumiem że funkcja SCV nie działa w wyżej wymienionych stacjach multimedialnych ?
13zbyszek13 - 08-05-2011, 08:26
rezon napisał/a: | z interesujących zmian jest możliwość wyboru wielkości (a tym samym i ilości) kratek "pilota" oraz wielkości opisów na mapie. Brakowało mi jednej kratki w porównaniu do Nokii 500, która ma o połowę mniejszy ekran, a jedną kratkę więcej - nie wiem dlaczego. Teraz jest OK. Mam na pilocie - najbliższy manewr, następny manewr, prędkość, dystans do celu, planowany przyjazd, bieżąca godzina. Pikietaż mam na dolnej linijce. |
Z opisu to co mnie interesuje to wymieniłeś wszystko,muszę tylko sobie pobrać aktualizację.
Super że można ustawić strefę czasową będzie po problemie jaki posiadał ROF stary soft soft ,mój i kilku kolegów z forum.
Bieżąca godzina mogła by się wyświetlać non stop na skórce czyli bez włączonej trasy tak jak jest w IGO.
|
|
|