[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
KaWu - 11-07-2012, 10:26
komarsnk napisał/a: | zrobiłem dziś reset i zgrałem loga |
"Informujemy, iż z dniem 10 lipca wszystkie dane zostaną usunięte. Związane jest to z aktualizacją całego systemu Wrzuc.to i jego nową wersją. Przepraszamy wszystkich za utrudnienia i prosimy o skopiowanie danych jeśli ich Państwo potrzebują."
komarsnk - 11-07-2012, 12:29
KaWu napisał/a: | komarsnk napisał/a: | zrobiłem dziś reset i zgrałem loga |
"Informujemy, iż z dniem 10 lipca wszystkie dane zostaną usunięte. Związane jest to z aktualizacją całego systemu Wrzuc.to i jego nową wersją. Przepraszamy wszystkich za utrudnienia i prosimy o skopiowanie danych jeśli ich Państwo potrzebują." |
Tak wiem ale chyba się już nie załapałem bo pliki wciąż można ściągnąć
KaWu - 11-07-2012, 13:47
komarsnk napisał/a: | Tak wiem ale chyba się już nie załapałem bo pliki wciąż można ściągnąć |
Ja niestety nie mogę.
komarsnk - 11-07-2012, 15:35
KaWu napisał/a: | komarsnk napisał/a: | Tak wiem ale chyba się już nie załapałem bo pliki wciąż można ściągnąć |
Ja niestety nie mogę. |
A takim razie podaję nowe linki
Oscylogram
Screeny z ACGS
Marcino - 12-07-2012, 19:19
Hej
Jaki ma skok nominalny wtryskiwacz czerwony Valtek?... bo nie moge znaleść a gdzieś miałem zapisane.
Mam... 0.4mm. Burza mineła to biorę włąsnie do reki czyjnik cyfrowy i ide sprawdzić jak sie maja.. moje waldemary:)
A tu fajny opis tylko ze jest bez kalibracji:
Regeneracja Valtec
U mnie kalibracje zrobiłem tak oto:
Na dwóch było 0.38 a tak około 0.42 tak wiec teraz wszytkie są ustawione na skok 0.42mm.
Pózniej zrobiłem jazde próbna i tak oto ustawiła sie mapa:
Nie wiem tylko co jest grane w momęcie kiedy chodzi na LPG, i jak kliknę w ikonke wtryskiwacza gazowego i go jakby wyłącze (nie swieci sie zielono) to silnik zaczyna minimalnie jakby szarpać i drga. Było tylko na 1 i 4 wtryskiwaczu, było to poprzednio i jest teraz?
2pac - 14-07-2012, 12:37
raczej nikt specjalnie konta zakładać nie będzie by zagłosować, ale część z Was może tam konto ma:
http://lpg-forum.pl/ile-g...tli-t21950.html
w tym temacie ankiety się już nie doda, nowego też nie chce zakładać - a jestem ciekaw czy podginacie pływak
wyderka - 14-07-2012, 13:08
tutaj moja mapa na zielonych HANAH
Jackall - 14-07-2012, 22:18
W najbliższym czasie planuję założyć do swojego Gala gaz i mam pytanie co sądzicie o takiej konfiguracji zaproponowanej przez gazownika:
Cytat: | Koszt montażu podstawowej instalacji ( reduktor zavoli zeta s i wtryskiwacze valtek + butla w koło ) to 3000zł.
W przypadku innych wtryskiwaczy dopłata:
Hana 2000 zielone 550zł
Magic Jet 100zł
Keihin 1400zł
Reg fast 100zł
W przypadku innych reduktorów dopłata :
KME SilVER 150zł
KME GOLD 250zł
KME GOLD TURBO 450zł
Ew można jeszcze założyć dwa reduktory
ZAVOLI ZETA S dopł. 300zł
AC R01 300zł
Jeśli chciałbyś żeby między butlą a reduktorem gaz przepływał przewodami o zwiększonej średnicy ( 8mm zamiast 6) to trzeba zamontować też inny wielozawór do butli tzw MAXI ( ma on większy przepływ od standardowego) Jest to koszt większy o ok 150zł
Co do sterownika to najlepszy do twojego auta będzie stag 300 plus isa 2.
W przypadku montażu gazu do takich samochodów jak twój ( dość duża moc i pojemność ) ważne jest żeby dobrać mocny reduktor aby nie było zmian ciśnienia przy obciążeniu.
Robiłem galanta już na zavoli zeta s i nie było problemów, lecz jeśli jeździsz ostro to polecałbym Ci KME Gold. Co do większych przewodów to wydaje mi się, że do niego nie będzie potrzeby zakładania większych 6mm powinno wystarczyć.
Co do wtryslkiwaczy, to HANA 2000 jest dość droga i niesprawdzona. Oczywiście parametry ma świetne, nie wiem tylko jak będzie się to spisywać na dłuższą mete. Ja je mam od roku i na razie nic się nie dzieje.
Wtryski valtek są równierz bardzo dobre ale krótko wytrzymują( ok 40tys. . Wtryskiwacze reg fast są porównywalne z valtekami, wytrzymują nawet 70 tys, ale są mniej precyzyjne od valteków i przez to jest na nich trochę większe spalanie ( pare procent). Wtryskiwaczami od dobrych parametrach i wydajności są też magic jety ale tutaj firma produkojąca je miała z nimi spore problemy, zdarzały się wadliwe serie ( awarie uzwojenia cewki ). Jeśli trafisz te z dobrej serii będziesz jeździł zadowolony przez lata. |
Co o tym sądzicie? Dopłacić za golda czy drugi zeta s? I jakie w końcu te wtryski?
Marcino - 15-07-2012, 10:43
Marcino napisał/a: | Nie wiem tylko co jest grane w momęcie kiedy chodzi na LPG, i jak kliknę w ikonke wtryskiwacza gazowego i go jakby wyłącze (nie swieci sie zielono) to silnik zaczyna minimalnie jakby szarpać i drga. Było tylko na 1 i 4 wtryskiwaczu, było to poprzednio i jest teraz? |
Doszedłem do wniosku ze mi leje wtryskiwacz gazowy.... musze zamienić wtyczki i węzyki z sasiednimi i zobacze co wtedy.
2pac - 15-07-2012, 14:19
Jackall, nie wiem z jakiej dokładniej jesteś lokalizacji - ale w okolicach Krakowa jest kilku polecanych gazowników - poszukaj na forum gazeo.pl i lpg.pl
ten wydaje się być drogi... ale nie mam porównania z cenami z Małopolski, na Śląsku się bardzo cenią, zdziwiony byłem, że ceny wyższe od Warszawskich
Owczar - 15-07-2012, 22:55
Jackall, ja bym dał 2 Nki z zielonymi hankami na ciśnieniu 1bar. Albo jeden gold z takimi samymi wtryskiwaczami i też na 1bar.
Ski są mniej stabilne, choć pracując w dualu też będzie ok. Jednak 2 reduktory komplikują instalkę, tak więc jeden gold też jest dobrą opcją, ale na miedzi 8mm. Te 2mm robią różnicę. Gość się zna z tego co napisał jednak cena rzeczywiście spora. W Wawie można założyć to sporo taniej.
Jackall - 17-07-2012, 21:22
2pac odległość nie jest problemem (ale oczywiście nie pojadę 200-300 km w stronę żeby zaoszczędzić stówkę czy dwie). Ten gość który mi to podał ma zakład na granicy
Krakowa i Skawiny. Problem w tym, że mam bardzo mało czasu na jeżdżenie po firmach i pytanie co i jak i za ile.
Inna historia, że praktycznie wszędzie mówili, że gold to przesada, a dwa reduktory to może byłby sens ale w aucie 300 konnym, oczywiście jeżeli będę chciał to mi założą na tych częściach ale ceny były od 4000 do 4800
Owczar tak się właśnie cały czas zastanawiam czy te hany są aż tak dobre? Z tego co mi ten gość mówił są krótko na rynku i nie ma pewności jak będą chodziły za 60-80kkm. Myślałem nad wtryskami reg fast, ma je założone szwagier, spisują się dobrze (chociaż nie mają u niego zbyt wielkiego pola do popisu bo on jeździ raczej emerycko ) i z tego co wiem to są podgrzewane (hana też tak ma?)
A z ciekawości ile taniej jest w Wawie?
bongo_22 - 17-07-2012, 21:33
Jackall, w zeszłym tygodniu w Warszawie założyłem instalację w moim V6. Stag 300, zielone hany, kme silver, przewody ø 8 mm, butla 55 l w kole. Dodatkowo wlew gazu pod klapką wlewu paliwa zamontowany na stałe bez potrzeby dokręcania końcówki. Koszt wszystkiego, równe 3000 zł. Na razie zrobiłem na tej instalacji tylko ok 400 km więc ciężko mi coś więcej powiedzieć ale jeździ się bardzo dobrze
Jackall - 17-07-2012, 21:41
bongo_22 napisał/a: | Koszt wszystkiego, równe 3000 zł | to rzeczywiście spora różnica
Ja tylko nie rozumiem tych chorych dopłat np 250 za golda, jak patrze na aledrogo to średnia ich cena jest w okolicach 300-350 a zeta s za ok 200 więc dopłaty IMO powinno być tylko 150zł?? A to przecież są ceny rynkowe więc każdy zakład jak istnieje już kilka lat ma spore zniżki u dostawców i to pokazuje ile na samych częściach monterzy zarabiają
Musze sobie z gościem pogadać o sporej obniżce albo szukać gdzieś indziej.
bongo_22 - 17-07-2012, 21:47
Jackall, jak chcesz to mogę Ci wysłać namiary na moich gazowników
|
|
|