Nasze Miśki - Jak wino...
komarsnk - 14-08-2013, 22:21
Dobra chłopaki - wystarczy proszę mi tu nie robić reklamy bo ja chcę sprzedać tą lotkę
sveno - 17-08-2013, 17:43
ktoś może potwierdzić, że tylna klapa z Galanta ES podejdzie p&p do EA? Hugo?
http://allegro.pl/galant-...3448827894.html
Ciekawe czy kod lakieru ten sam?
Hugo - 17-08-2013, 21:38
sveno napisał/a: | ktoś może potwierdzić, że tylna klapa z Galanta ES podejdzie p&p do EA? | Tak, pasuje na 100%.
To jest Galant EA mitsumaniaka z Czech, który kupił ode mnie klapę tylną, lampy tylne oraz zderzak tylny od Galanta ES i wszczepił do swojego EA. Jak widać wszystko pasuje i wygląda dość ciekawie. Jeszcze jego filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=_Tksa0NmXmM
sveno - 17-08-2013, 21:46
no tak, ale tablice trzeba wymienić na kwadratową
Hugo - 17-08-2013, 22:16
sveno napisał/a: | no tak, ale tablice trzeba wymienić na kwadratową | No łał
Aha, co do lakieru, to nie sądzę żeby był ten sam co w Twoim. Srebrne ES-y mają lakier A68, a EA po II lifcie A69. W przypadku innych kolorów może być podobnie.
Tomek - 21-08-2013, 10:53
Panowie zwolennicy czujników parkowania.
Mam do was pytanie: czy montujecie czujniki z przodu ?
Pytam, bo ja jeszcze nigdy tyłem w nic nie uderzyłem.
A przodem, to i owszem, zawsze mi się wydaje, że jeszcze, jeszcze ze 3 cm mam i trach - a to w dom, a to w drzewo
Fragu - 21-08-2013, 11:05
tomek84, mam fabryczne z przodu i sprawdzają się. Jeden minus to ze względu na niski zderzak i ich umiejscowienie "łapią" czasami jakieś krzaczki itp. Ogólnie polecam, w EA się przydają.
Matejko - 21-08-2013, 11:05
ale to zawsze tablica sie wali
przod musisz na jakims włączniku dac, i pamietac zeby wlaczyc wylaczyc
Tomek - 21-08-2013, 11:14
Matejko napisał/a: | ale to zawsze tablica sie wali |
no w drzewo tak, w dom to już niestety nie tablicą było
Hugo - 21-08-2013, 21:11
tomek84 napisał/a: | to w dom, a to w drzewo | Więcej pij...
sveno - 25-08-2013, 20:32
Nudna deszczowa niedziela, więc można trochę pogrzebać. Nie udało mi się załatwić miliamperomierza, więc nie doszedłem jeszcze co mi pobiera proąd na postoju, to musi zaczekać do powrotu do kraju tymczasowo zdejmuje kleme jak auto ma dłużej postać i nie ma problemu, ale to tylko tymczasowe rozwiązanie i bardzo niewygodne.
Auto posprzątane i wyplakowane. Pogoda taka, że nie ma sensu go myć, ale miałem ochotę coś jeszcze przy nim zrobić, a że miałem paski LED w bagażniku no to zaszalałem
podszedłem do zadania ambitnie: kable zasilające pociągnąłem od lampki w podsufitce tak, że podświetlanie nóg świeci się razem z lampką kierowcy: przy otwartych drzwiach, albo na życzenie lub da się je kompletnie wyłączyć. Docelowo będzie takie oświetlenie nad kazdymi nogami, z tyłu też pokuszę się o zasilanie z lampek pasażerów.
Zrobiłem tylko jedną stronę z przodu bo nie miałem więcej złączek do kabli, a i samych kabli też by brakło.
Tak wygląda porównanie strony podświetlonej i niepodświetlonej:
No i chyba przesadziłem z ilością diód. Dałem 40cm taśmy LED 300 z diodami 3528. Dobrze, że za dużo, a nie za mało połowe mogę szybko zabrać bo to tylko jedno cięcie nożyczkami.
WreX - 25-08-2013, 23:00
Ja tam nie rozumiem po co ludziom tyle światełek w środku
Mam wszystko powyłączane i nie nigdy w nocy się nie uderzyłem wsiadając, zawsze trafiam w pedały i nie mam z tym żadnego problemu ;p
I Ty się jeszcze dziwisz mając światełków jak na choince, że Ci coś cenny prąd pobiera ;> ?
sveno - 25-08-2013, 23:27
WreX napisał/a: | Ja tam nie rozumiem po co ludziom tyle światełek w środku | Bo lubią, bo im się nudzi, bo tak Poczekaj aż zrobię UFO
żartuje.
WreX napisał/a: | I Ty się jeszcze dziwisz mając światełków jak na choince, że Ci coś cenny prąd pobiera ;> ? | dziwie się, bo te światełka nie świecą jak auto stoi zamknięte, a dalej coś jest nie tak.
promatti - 26-08-2013, 02:08
WreX - co ty gadasz fajnie to wygląda tylko troche przyjasno, nie lubie widziec jak mam brudne buty
Ale pomysl fajny. A może lepiej by było pociągnąć zasilanie z drzwi ? wtedy podświetlałoby Ci się jak mialbyś je otwarte, chyba inaczej nie bedzie potrzebne swiatełko pod nogami tak mi sie wydaje przynajmniej, zadziała z zasilaniem od drzwi ?
sveno - 26-08-2013, 07:25
promatti napisał/a: | A może lepiej by było pociągnąć zasilanie z drzwi ? wtedy podświetlałoby Ci się jak mialbyś je otwarte, chyba inaczej nie bedzie potrzebne swiatełko pod nogami | nieraz coś upadnie pod nogi, wtedy łatwiej szukać
promatti napisał/a: | zadziała z zasilaniem od drzwi ? | tak:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
|
|
|