To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Jak wino...

komarsnk - 14-08-2013, 22:21

Dobra chłopaki - wystarczy :) proszę mi tu nie robić reklamy bo ja chcę sprzedać tą lotkę :p :p
sveno - 17-08-2013, 17:43

ktoś może potwierdzić, że tylna klapa z Galanta ES podejdzie p&p do EA? Hugo?
http://allegro.pl/galant-...3448827894.html

Ciekawe czy kod lakieru ten sam?

Hugo - 17-08-2013, 21:38

sveno napisał/a:
ktoś może potwierdzić, że tylna klapa z Galanta ES podejdzie p&p do EA?
Tak, pasuje na 100%.

To jest Galant EA mitsumaniaka z Czech, który kupił ode mnie klapę tylną, lampy tylne oraz zderzak tylny od Galanta ES i wszczepił do swojego EA. Jak widać wszystko pasuje i wygląda dość ciekawie. Jeszcze jego filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=_Tksa0NmXmM

sveno - 17-08-2013, 21:46

no tak, ale tablice trzeba wymienić na kwadratową :(
Hugo - 17-08-2013, 22:16

sveno napisał/a:
no tak, ale tablice trzeba wymienić na kwadratową
No łał :wink:

Aha, co do lakieru, to nie sądzę żeby był ten sam co w Twoim. Srebrne ES-y mają lakier A68, a EA po II lifcie A69. W przypadku innych kolorów może być podobnie.

Tomek - 21-08-2013, 10:53

Panowie zwolennicy czujników parkowania.
Mam do was pytanie: czy montujecie czujniki z przodu ?

Pytam, bo ja jeszcze nigdy tyłem w nic nie uderzyłem.
A przodem, to i owszem, zawsze mi się wydaje, że jeszcze, jeszcze ze 3 cm mam i trach - a to w dom, a to w drzewo :lol:

Fragu - 21-08-2013, 11:05

tomek84, mam fabryczne z przodu i sprawdzają się. Jeden minus to ze względu na niski zderzak i ich umiejscowienie "łapią" czasami jakieś krzaczki itp. Ogólnie polecam, w EA się przydają. :wink:
Matejko - 21-08-2013, 11:05

ale to zawsze tablica sie wali :)
przod musisz na jakims włączniku dac, i pamietac zeby wlaczyc wylaczyc :)

Tomek - 21-08-2013, 11:14

Matejko napisał/a:
ale to zawsze tablica sie wali :)

no w drzewo tak, w dom to już niestety nie tablicą było

Hugo - 21-08-2013, 21:11

tomek84 napisał/a:
to w dom, a to w drzewo
Więcej pij... :wink:
sveno - 25-08-2013, 20:32

Nudna deszczowa niedziela, więc można trochę pogrzebać. Nie udało mi się załatwić miliamperomierza, więc nie doszedłem jeszcze co mi pobiera proąd na postoju, to musi zaczekać do powrotu do kraju :( tymczasowo zdejmuje kleme jak auto ma dłużej postać i nie ma problemu, ale to tylko tymczasowe rozwiązanie i bardzo niewygodne.

Auto posprzątane i wyplakowane. Pogoda taka, że nie ma sensu go myć, ale miałem ochotę coś jeszcze przy nim zrobić, a że miałem paski LED w bagażniku no to zaszalałem :)

podszedłem do zadania ambitnie: kable zasilające pociągnąłem od lampki w podsufitce tak, że podświetlanie nóg świeci się razem z lampką kierowcy: przy otwartych drzwiach, albo na życzenie lub da się je kompletnie wyłączyć. Docelowo będzie takie oświetlenie nad kazdymi nogami, z tyłu też pokuszę się o zasilanie z lampek pasażerów.
Zrobiłem tylko jedną stronę z przodu bo nie miałem więcej złączek do kabli, a i samych kabli też by brakło.
Tak wygląda porównanie strony podświetlonej i niepodświetlonej:

No i chyba przesadziłem z ilością diód. Dałem 40cm taśmy LED 300 z diodami 3528. Dobrze, że za dużo, a nie za mało :) połowe mogę szybko zabrać bo to tylko jedno cięcie nożyczkami.

WreX - 25-08-2013, 23:00

Ja tam nie rozumiem po co ludziom tyle światełek w środku :D

Mam wszystko powyłączane i nie nigdy w nocy się nie uderzyłem wsiadając, zawsze trafiam w pedały i nie mam z tym żadnego problemu ;p

I Ty się jeszcze dziwisz mając światełków jak na choince, że Ci coś cenny prąd pobiera ;> ?

sveno - 25-08-2013, 23:27

WreX napisał/a:
Ja tam nie rozumiem po co ludziom tyle światełek w środku :D
Bo lubią, bo im się nudzi, bo tak :) Poczekaj aż zrobię UFO :)

żartuje.

WreX napisał/a:
I Ty się jeszcze dziwisz mając światełków jak na choince, że Ci coś cenny prąd pobiera ;> ?
dziwie się, bo te światełka nie świecą jak auto stoi zamknięte, a dalej coś jest nie tak.
promatti - 26-08-2013, 02:08

WreX - co ty gadasz fajnie to wygląda tylko troche przyjasno, nie lubie widziec jak mam brudne buty :P

Ale pomysl fajny. A może lepiej by było pociągnąć zasilanie z drzwi ? wtedy podświetlałoby Ci się jak mialbyś je otwarte, chyba inaczej nie bedzie potrzebne swiatełko pod nogami :mrgreen: tak mi sie wydaje przynajmniej, zadziała z zasilaniem od drzwi ?

sveno - 26-08-2013, 07:25

promatti napisał/a:
A może lepiej by było pociągnąć zasilanie z drzwi ? wtedy podświetlałoby Ci się jak mialbyś je otwarte, chyba inaczej nie bedzie potrzebne swiatełko pod nogami :mrgreen:
nieraz coś upadnie pod nogi, wtedy łatwiej szukać :)
promatti napisał/a:
zadziała z zasilaniem od drzwi ?
tak:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be