To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Żarówki test

Anonymous - 04-01-2009, 21:46

mitring napisał/a:
Dlatego mam dylemat co wybrać:

Philips NightGuide
Philips Power2Night
Philips X-treme Power

Pierwszych dwóch nie używałem. Aktualnie jeżdżę na X-treme Power. Świecą daleko i jasno oraz dość dobrze oświetlają pobocze.
Dobre są jeszcze Philips BlueVision. Moim zdaniem dają bardziej "skupione" światło, ale zasięg maja troszkę krótszy...

mitring napisał/a:
Mam zboczenie na punkcie oświetlenia :oops: Chcę widzieć drogę.

to nie zboczenie. Każdy chce widzieć drogę...i to dobrze oświetloną :lol: :wink:

migro - 25-01-2009, 22:42

Tu jeden gościu prztestował różne żarówki.
Tłumaczenie(Trzeba kliknąć na "Verbessern")

oozz - 02-02-2009, 14:24

Dorzucę moje trzy grosiki.
Na pewno nigdy wiecej Osram Nightbreaker. Światło niezłe ale...
Pierwszy komplet wytrzymał 3 miesiące (obie padły w odstępie kilku godzin, w czasie jednej trasy).
Następny komplet (nie wiem czemu kupilem takie same-zaćmienie czy co...) ... 3 miesiące (właśnie padła pierwsza zarówka).
Wracam do Bluevison..albo kupię extreme (jeszcze nie jeździłem na nich).

siwek - 02-02-2009, 17:00

oozz napisał/a:
Na pewno nigdy wiecej Osram
to samo przechodziłem wcześniej, też miałem osramy i ok, ładnie świecą ale krotko tzymały, padły mi też po ok 3 miesiącach...

teraz mam zwykłe za ok 7zł/szt i ciągle świecą he he a że nie jezdze noca to mogą być ;)

michalp - 02-02-2009, 21:38

Pierwszy bluevision właśnie padł. Nie wytrzymał nawet 10 tysięcy km. Porażka.
major - 03-02-2009, 15:34

nie no nie przesadzajmy 10 miesiecy to nie taki zly wynik ale wszystko zalezy od tego ile godziny wyswiecily zarowki w tym czasie :)
wezyr.pl - 03-02-2009, 18:00

]10 tysięcy km. a nie 10 miesiecy,czyli około 160 godzin :finga:
josie - 03-02-2009, 21:17

wezyr.pl napisał/a:
10 tysięcy km. a nie 10 miesiecy,czyli około 160 godzin

Ale to chyba jezdzac tylko w pustej trasie zeby srednia predkosc miec 62km/h
Mi komputer pokładowy pokazuje srednia 35km/h - miasto/trasa 80/20 - a srednia z kilku tyś km conajmniej.
Wiec przynajmniej w moim przypadku wyszloby 285h (i tak o 100 za mało jak na BV)

major - 03-02-2009, 23:50

wezyr.pl napisał/a:
10 tysięcy km. a nie 10 miesiecy,czyli około 160 godzin

Sorry mój błąd :D tak to jest jak czlowiek nie umie czytac :roll:

Krzyzak - 04-02-2009, 09:28

160 godzin to malo - min. 300 (w nowszej wersji nawet 600) powinno byc, tak podaje producent; mozesz reklamowac, jesli masz paragon
ew. sprawdz napiecie, bo moze jest zbyt wysokie - 10% wyzsze napiecie = 30% krotsza zywotnosc; podobnie uszkodzenie kondensatora sciagajego szpilki z alternatora
ew. jeszcze - dziury na drodze - tez skracaja czas swiecenia

michalp - 04-02-2009, 09:52

Krzyzak,
wlasnie dziury na drodze podejrzewam najbardziej. Ale 10 tys km (co u mnie odpowiada mniej więcej właśnie 160h jazdy) to i tak wynik słaby.

Za jakieś 2 tygodnie będę na przeglądzie, każę też profilaktycznie sprawdzić napięcie za twoją radą.

josie,
u mnie proporcje miasto:trasa wyglądają 20:80, a nie 80:20. I stąd wysoka średnia.

Uwex - 04-02-2009, 18:21

Ja na Philips BlueVision jeździłem Xsarą 2 lata i służą dalej ( w grudniu sprzedana ) .
Około 23 tys. km. - nie jest źle .

Anonymous - 06-02-2009, 17:51

chcialbym sie dowiedziec jakie zarowki kupic, zalezy mi przedewszystkim na bialym swietle i duzym zasiegu swiecenia, mimo ze moja cari jest po lifcire to swiatla sa slabe, chcialem zalozyc hid xenon ale to juz wybilem sobie z glowy (szacunek do innych uzytkownikow drog)

prosze o jakies sugestie

Piwor - 07-02-2009, 08:15

spooner, zerknij kilka stron wstecz. Generalnie polecane są:
- Philips BlueVision
- Osram NightBreaker

Wszystko rozbija się o wytrzymałość żarówki. Ja chciałem dobre, żarówki, ale nie potrzeb mi parametrów jak w BV, ponieważ mało jeżdżę w nocy, a jak już, to po mieście. W mojej Cari świecą Philips'y VisionPlus i spokojnie dają radę. :) Mogę polecić sklep, gdzie mają bardzo tanio i z tego co wiem, szybko wysyłają (Hurtownia - sprzedaje na allegro - obok mnie).

romero - 07-02-2009, 08:39

PIWOR: "Mogę polecić sklep, gdzie mają bardzo tanio i z tego co wiem, szybko wysyłają"
Daj namiary.
Ja na fabrycznych jeżdżę 30 tys.km. przez 10 miechów jeszcze działają ale są słabiutkie.
Jak będę wymieniał napiszę jakiej firmy.
Pozdr.