To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Typer - sezon ogórkowy

akbi - 15-08-2007, 08:26

kto tu mnie wymienia, co ja znow narozrabialem ????
No dobra ... ja, jako, ze przez pierwszych moje 28 lat zycia mieszkalem ok 2km od stadionu Lechii to naturalnie, ze kiedys jak i teraz moim klubem nr 1 jest Lechia Gdansk :D
ale ... nigdy nie bylem fanatykiem.
Jako dziecko (z 20 lat temu) bylem na meczu w Gdyni: Baltyk-Slask. kibicowalem po cichu Wroclawowi (ze wzgledu na zgode z Lechia), ale gdyby grali z inna druzyna to pewnie bylbym za Gdynia.
Drugi mecz to Arka-LKS (2 liga) 3 lata temu. Bylem za Arka bo sa z mojego regionu :D ... niemniej jednak napewno mi nie zalezalo tak na wyniku jak na meczach Lechii, a tym bardziej jak na wyniku gdanskiej druzyny zuzlowej :P
Ja generalnie nie zamykam sie tylko do kibicowania gdanskiej Lechii, rowniez ciekawi mnie pozycja Arki, Kaszubi i Cartusii w 3 lidze, a takze Gedanii i KP Sopot w 5 :D

Anonymous - 15-08-2007, 08:46

nie no, ataki zewsząd..jedynie akbi sie nie szufladkuje.. cóż.. Pytanie o ważniejszy pakt dla kibiców Legii było retoryczne..
A na Polonie będe chodził niezależnie od tego co mówią ludzie.. Jakbym mieszkał w Poznaniu to bym chodził na Lecha, jak w Białymstoku to na Jagę itd. Po prostu: nie mam możliwości chodzić na Pogoń to chodzę na co chcę... ;-) ot, taka karma..

sruba - 15-08-2007, 09:57

detlef, alez nikt Cie nie atakuje.
subiektywnie tylko stwierdzilem, ze Legia dostarcza wiekszych wrazen...
no i osobiscie bardziej lubie i szanuje Legie, anizeli Polonie, ktora ma zgode z Arka. a Arka... no coz, ja chyba w przeciwnosci do akbiego, jestem fanatykiem.

Lechia ponad wszystko.

Anonymous - 15-08-2007, 10:06

detlef napisał/a:

A na Polonie będe chodził niezależnie od tego co mówią ludzie.. Jakbym mieszkał w Poznaniu to bym chodził na Lecha, ..

idąc tym tokiem rozumowania powinieneś iść na Wartę :D

chyba że wybierasz ekipy "kolejowe" :badgrin:

ja już nic w tym temacie nie napiszę bo mi witki opadły :evil:

Anonymous - 15-08-2007, 10:23

Ja Wam powiem ze zawsze kibicowalem lechijce bo jak sa dobre mecze to jest wspanialy klimat przychodzi okolo 15 moze 12 tys na mecz i krzycz lechia gdansk tyle ludzi to nawet niema na pierszo ligowych stadionach bo poprostu za przeproszeniem wiekszosc to miasteczko ale za male zeby pomiescic 15 tys lub 20 tys ale wracajac do lechi przychodzi tyle ludzi poniewaz kazdy wiezy ze gdanska pilka nie upadnie bo jak by upadla to tylko w gdansku bysmy ogladali zuzel .

Ja na przyklad jak mialem 8 lat gralem w lechi (2 lata) pozniej jakos mnie los skierowal do polonii gdansk w ktorej jestem dobre 8 lat wychodzi na to ze trenuje pilke nozna juz 10 lat gram np. w poloni gdansk ale jestem zagorzalym kibicem lechi i nawet czy bym gral w legi czy w crakowi to i tak kibicem pozostal bym lechi .

Pozdrawiam Wszytskich :)

Anonymous - 15-08-2007, 10:35

Alan_18 napisał/a:
jestem zagorzalym kibicem lechi i nawet czy bym gral w legi czy w crakowi to i tak kibicem pozostal bym lechi

otóż to, ja jestem zagorzałym kibicem Pogoni ale chodzę z przymusu (mieszkam w Wawie a kocham piłkę nożną) na Polonię. Byłem pare razy na Legii ale się rozczarowałem.

gumas_72 i Śruba - byliście kiedyś na Legii i/lub na Polonii ? Na jakiej podstawie tworzycie swoje wypowiedzi? Btw. Teraz wiem jak czuł się Majdan przechodząc do krakowskiej Wisły. :badgrin: :badgrin: :badgrin:
Poza tym Śruba masz więcej szczęścia niż ja - mieszkasz w swoim mieście i Twój klub jest w miarę w wysokiej klasie rozgrywkowej. Ja ani nie mieszkam już w Szczecinie ani Pogoń nie jest wysoko.. Mimo wsio, wolałbym chodzić na IV ligę w Szczecinie niż na cokolwiek w Wawie..

(ps. ja byłem na Lechii i na Arce)

sruba - 15-08-2007, 14:37

detlef napisał/a:
Poza tym Śruba masz więcej szczęścia niż ja - mieszkasz w swoim mieście

to prawda. ale jakbym mieszkal we Wroclawiu, albo w Krakowie, to tez nie mialbym problemu...
zreszta w Warszawie tez :evil4:

detlef napisał/a:

i Twój klub jest w miarę w wysokiej klasie rozgrywkowej

to akurat niema znaczenia. lazilem na T29 jak Lechia grala w I lidze, w III, jak i w V.

Anonymous - 15-08-2007, 18:31

Detlaf w V lidze czasami jest lepiej niż w II bo w czasie meczu na wyjazdach można było na krowie po murawie pojeździć :laughing6: :laughing6: :laughing6:
Anonymous - 15-08-2007, 18:47

dm17 napisał/a:
w czasie meczu na wyjazdach można było na krowie po murawie pojeździć

Nie no... poprawiłeś mi humor:) A juz miałem pisać że nudne te Wasze rozmowy :mrgreen:

Anonymous - 15-08-2007, 20:20

detlef napisał/a:

gumas_72 i Śruba - byliście kiedyś na Legii i/lub na Polonii ? Na jakiej podstawie tworzycie swoje wypowiedzi? Btw. )

na Legie chodzę od 1984 roku a mam ponad 30pare lat :D
na Polonie tylko na Derby moja noga poza te mecze tam nigdy nie postała :axe: i nie postanie

a podstawę mam jedną - przywiązanie do barw :!:

Anonymous - 15-08-2007, 21:30

gumas_72 napisał/a:
detlef napisał/a:

gumas_72 i Śruba - byliście kiedyś na Legii i/lub na Polonii ? Na jakiej podstawie tworzycie swoje wypowiedzi? Btw. )

na Legie chodzę od 1984 roku a mam ponad 30pare lat :D

ok, dopiero później skojarzyłem, że jesteś z Warszawencji..

dm_17.. detlef, detlef.. nie Detlaf... :oops:

sruba - 17-08-2007, 22:09

wyniki po 2 z 12:

dm17 5
Inferno 3
tomekgliwice 2
maxwell61 5
igi 2
akbi 10
thomb 6
Sruba 6
Japas 2
Marcin 3
Reba 3
Zatoichii 3
Alan 2
detlef 6
gumas 1
McDoune 15 :shock:
Ficu 5
arek 5

w takiej dyspozycji Mc ma majstra 8) (tym bardziej, ze jacekq zaginal)
druzynowka to nam chyba jednak nie wyjdzie... CMS i Pasy odpuscily totalnie, w zasadzie jedyny pelny sklad to my i FTM (cale szczescie w jednej parze)... ale pozyjemy zobaczymy co wyjdzie z takiej dziurawej druzynowki.
swoja droga - wszyscy trafili rozstrzygniecie/wynik ŁKS - Legia. Mc zagral tu pewniakiem, trafil dobrze i zgarnal 10 pkt. z derbami Śląska juz bylo roznie...

Anonymous - 17-08-2007, 22:13

MC ale pojechałeś :shock: :shock:

[ Dodano: 17-08-2007, 22:47 ]
fair-play

Anonymous - 18-08-2007, 11:43

S-Team zdaje sie w pełnym składzie... :twisted:
inferno - 18-08-2007, 12:19

Ale wygrać walkowerem to żadna satysfakcja ;)

Widzę, że przeszła tutaj letnia burza kiedy mnie nie było ;)