Chcę kupić COLT'a! - [CAX 92-96] Kolejny GTIK na tapecie
Anonymous - 30-05-2008, 13:33
londolut napisał/a: | Nie było na bank, a przeróbka na pilot bo z klucza jest zawsze |
no wiadomo o co chodzi:P pójdźmy na kompromis.. z kluczyka z przyciskiem:)
pawela - 30-05-2008, 14:12
Cytat: | Słyszałem ze da sie przykrecic gaznik czy cos tam. Jak ktos moze to niech mi to przyblizy. |
Gaźników nie stosuje się od lat. Ostatnim gaźnikowym Coltem był C51A do 90 roku. GTi jak cała reszta są na wtrysku.
Oczywiście, że da się go zmulić. Wystarczy zamontować super-hiper-nitro-tunink podtlenek eLPeGie.... Nie dość, że będzie mułem, to jeszcze droższe przeglądy, zużycie silnika razy X, nieustające problemy, ten wspaniały zapach i typowy na polskich drogach widok: najmocniejsza wersja silnikowa z GAZEM
Oczywiście do nikogo nie piję chłopaki
docencik87 - 30-05-2008, 17:21
No dobrze, gaz gazem, ale widziałeś jakie ładne ceny benzyny mamy ostatnio na stacjach??
Jak dla mnie stanowczo za dużo 4,60z PB95 i 4,80 za PB98. Olej 4,74 ;/. (zresztą powiedzcie mi dlaczego ON nagle musiał zrównać się z ceną benzyny. Technologia się zmieniła i wytworzenie ON stało się droższe??.
Ojciec jeździ T4 2.5 benzyna z gazem. I wiesz co, wychodzi lepiej niż na ON. Mocy stanowczo więcej niż w 2.4D i komfort też się bardzo poprawił.
Jeszcze trochę i będziemy mieli taki kryzys paliwowy. Nie będzie się opłacać lać PB. Rafinerie same ukręcają sobie bata na siebie.
rosomak1983 - 30-05-2008, 18:05
hmm... ten GTI ma juz gaz ciekawe od kiedy...
Hugo - 30-05-2008, 23:41
docencik87 napisał/a: | Technologia się zmieniła i wytworzenie ON stało się droższe??. | NIE! Żyjesz w Polsce, gdzie przeciętny obywatel jest nikim (śmieciem).
Anonymous - 31-05-2008, 10:38
pawela napisał/a: | Gaźników nie stosuje się od lat. Ostatnim gaźnikowym Coltem był C51A do 90 roku. GTi jak cała reszta są na wtrysku.
Oczywiście, że da się go zmulić. Wystarczy zamontować super-hiper-nitro-tunink podtlenek eLPeGie.... Nie dość, że będzie mułem, to jeszcze droższe przeglądy, zużycie silnika razy X, nieustające problemy, ten wspaniały zapach i typowy na polskich drogach widok: najmocniejsza wersja silnikowa z GAZEM
_________________ |
Witam Serdecznie!
Niestety nie moge się zgodzi z tymi plyfocinami nt. instalackji gazowytch w samochodam sam posiadam takową w moim ca4a i jjest to pelna seekwencja troche kosztowalo ale nie mam z nia zadnmych problemow a apropos zluzycia silnika to gaz zpala sie o wiele bardziej reguralnie od benzyny a zluzycie gazu jest delikatnie wieksze przy obecnych cenach paliw pb95 na poziuomie 4,69 oraz LPG na poziomiew 2,19 koszt wiekszego przeglądu zwraca się po przejechaniu 200km.. poczytaj troche kolego nt instalacji IV generacji a nastepnie sie wypowiada... i jeszcze jedno apropos wygladu... mozna sobie za dodatkowa oplata 70pln zainstalowac tzw. wlew we wlewie.. nie widac sladu, ze auto posiada instalacje gazowa... i jeszcze nt. spadku mocy.. czy wiesz ze zakladajac opony o szerszym profilu niz zalecane przez producenta zwiekszasz opory toczenia tym samym pogarszasz osiagi pojazdu oraz zwiekszasz zluzycie paliwa... wiesz mysle ze twoje zdanie na temat LPG jest stereotypowe to tak jak z wlaczonymi swiatlami mijania cala dobe.. a to ze zarowki kosztuja, ze zwieksza sie zluzycie paliwa etc. a klimatyzacja to niby co?, a kazdy w zasadzie chcialby ja miec... pozdrawiam
docencik87 - 31-05-2008, 10:58
Hugo napisał/a: | docencik87 napisał/a: | Technologia się zmieniła i wytworzenie ON stało się droższe??. | NIE! Żyjesz w Polsce, gdzie przeciętny obywatel jest nikim (śmieciem). |
Więc dlatego opłaca się zainstalować instalacje gazową do samochodu. Gdyby miał wolne 2000 to napewno takowa wylądowała by u mnie w samochodzie.
pawela - 31-05-2008, 11:02
ZOK napisał/a: | pawela napisał/a: | Gaźników nie stosuje się od lat. Ostatnim gaźnikowym Coltem był C51A do 90 roku. GTi jak cała reszta są na wtrysku.
_________________ |
Witam Serdecznie!
Niestety nie moge się zgodzi z tymi plyfocinami nt. instalackji gazowytch w samochodam sam posiadam takową w moim ca4a i jjest to pelna seekwencja troche kosztowalo ale nie mam z nia zadnmych problemow a apropos zluzycia silnika to gaz zpala sie o wiele bardziej reguralnie od benzyny a zluzycie gazu jest delikatnie wieksze przy obecnych cenach paliw pb95 na poziuomie 4,69 oraz LPG na poziomiew 2,19 koszt wiekszego przeglądu zwraca się po przejechaniu 200km.. poczytaj troche kolego nt instalacji IV generacji a nastepnie sie wypowiada... i jeszcze jedno apropos wygladu... mozna sobie za dodatkowa oplata 70pln zainstalowac tzw. wlew we wlewie.. nie widac sladu, ze auto posiada instalacje gazowa... i jeszcze nt. spadku mocy.. czy wiesz ze zakladajac opony o szerszym profilu niz zalecane przez producenta zwiekszasz opory toczenia tym samym pogarszasz osiagi pojazdu oraz zwiekszasz zluzycie paliwa... wiesz mysle ze twoje zdanie na temat LPG jest stereotypowe to tak jak z wlaczonymi swiatlami mijania cala dobe.. a to ze zarowki kosztuja, ze zwieksza sie zluzycie paliwa etc. a klimatyzacja to niby co?, a kazdy w zasadzie chcialby ja miec... pozdrawiam |
Zmniejsz ton. Nie dopowiadaj i nie nazywaj mnie 'stereotypem' bo nic o mnie nie wiesz.
To temat o Coltach GTi, nie o trującym lpg. Nie dam się wciągnąć w głupią dyskusje. Mam swoje zdanie i tyle. Producent silnika benzynowego opracował go pod kątem spalania benzyny. Kto do auta za 3000 pcha sekwencję za 2000?
Tyle
Anonymous - 31-05-2008, 11:46
Hugo napisał/a: | docencik87 napisał/a: | Technologia się zmieniła i wytworzenie ON stało się droższe??. | NIE! Żyjesz w Polsce, gdzie przeciętny obywatel jest nikim (śmieciem). |
Tak jest w calej europie, wzrosl popyt na ON przez co wzrosla jego cena ot cala filozofia. Nie wiem po co dorabiac do tego ideologie.
Anonymous - 31-05-2008, 12:46
chlopaki to jest temat o colcie GTi a nie o gazie czy cenach paliwa....
Anonymous - 31-05-2008, 14:29
moderator z pelnym czacunkiem prosimy przeniesc temat o LPG do innego tematu
pawela - 01-06-2008, 18:36
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C5385646
Cytat: | Mitsubishi Colt 1,8 16v 140 KM GTI ! KLIMA !!!
Cena:
7 777 PLN / 2 302 EUR (do negocjacji)
Typ:
Sportowy / Coupe
Informacje:
Rok produkcji: 1994, Data rejestracji: 12/1994, Przegląd: 10/2009, 158 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 140 KM (103 kW), Pojemność skokowa: 1830 cm3, benzyna, czarny, Liczba drzwi: 2/3,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, radio / CD, wspomaganie kierownicy, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
REGULACJA WYSOKOśCI KIEROWNICY I FOTELA KIEROWCY, PODłOKIETNIK, PODGRZEWANE LUSTERKA, DZIELONA TYLNA KANAPA. AUTKO SPROWADZONE Z NIEMIEC. WERSJA GTI!!! SILNIK 1,8 16V PRACUJE RóWNO I śWIETNIE WCHODZI NA OBROTY! ZAWIESZENIE W BARDZO DOBRYM STANIE, NIC NIE PUKA I śWIETNIE TRZYMA SIę DROGI! KLIMATYZACJA DZIAłA. RADIO CD SONY. POLECAM!!! MOżLIWOść ZAKUPU UBEZPIECZENIA OC NA M-C ZA 100 Zł I POWRóT DO DOMU NA KOłACH.
Formularz kontaktowy
Numer ogłoszenia: C5385646
Dane teleadresowe
GORZÓW WIELKOPOLSKI (woj. lubuskie),
tel.: +48 791 282-460 |
Anonymous - 01-06-2008, 19:28
hehe. Pawela!! wyrwałeś mi to właśnie miałem tego linka wklepać na forum jak dla mnie to zaj***sty Colt. jeśli jest w takim stanie w jakim wygląda to brałbym bez gadania, chociaż przydałyby się na początek jeszcze lepsze zdjęcia progów, wnętrza i SILNIKA !!!!!!! wygląda bardzo ładnie. Jak wróce z Anglii we wrześniu to gonie moje GLXi i poluje na GTi już postanowione. A ten colt, w sumie to panowie, ma tylną półkę, zagłówki, czego chcieć więcej Niech ktoś go obejrzy :D
Anonymous - 01-06-2008, 22:11 Temat postu: [CAX 92-96] BRAĆ!!!! Panowie!
Kolejny przykład na to ze okazje faktycznie sie zdażają!!
Jezeli ten egzemplarz jest nietkniety a wyglada doslownie jak moj w dniu kupna -to radze -kto pierwszy ten lepszy brac bez zastanowienia.Bardzo wiarygodny przebieg - jedynie z tylu mógł miec przygody - brak oznakowań
Na moim miejscu?
Jechalbym po niego jutro gdybym nie byl posiadaczem
P.S
Co do czerwonego gti z 92 roku za poznaniem mialem go ogladnac - sory, przeliczyłem sie z tymi kilometrami juz nie mialem zdrowia
Kubot - 01-06-2008, 23:44
No...no... Naprawdę ładny samochodzik... ciekawe jak długo bedzie ogłoszenie?
|
|
|