To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Luźne rozmowy Mitsumaniaków z nad morza ...

chudyone - 11-02-2009, 10:50

Kibloo napisał/a:
ale wiecie co? sprzedaje Gala i kupuję golfa II w Dieslu i ze spojlerami...
hehe i pamietaj jeszcze o 3 kolorach karoserii, neonach pod podwoziem i we wnętrzu, a i jakies kozackie felgi typu czarne stalówki z plastykowymi spinerami :D klub kartuzy 'tjunink' zyska nowego członka :)
Kibloo - 11-02-2009, 16:11

hihihi :twisted:
topcan - 19-02-2009, 21:18

nie wiem czy tu to wpisać ale co tam :lol:

Pilnie poszukuje skrzyni miegów do mazdy Xedos 6 1,6 16V może ktoś z was zna kogoś kto może mi pomuc. Niestety moja sie rozsypała :finga:

Pozdrawiam Marek

sruba - 19-02-2009, 22:15

topcan napisał/a:
mazdy Xedos

tutaj bedzie raczej ciezko o czesci do mazdy.
zerknij na forum mazdaspeed :wink:

topcan - 22-02-2009, 17:22

no dałem tam zapytanie ale skasowali mi posta bo nie mam 30 wpisów :idea:
Anonymous - 22-02-2009, 19:44

topcan napisał/a:
no dałem tam zapytanie ale skasowali mi posta bo nie mam 30 wpisów :idea:
Fajne zasady - to wpisuj gdzieś coś i uzbierasz 30 :mrgreen:
akbi - 22-02-2009, 20:13

dm17 napisał/a:
Fajne zasady - to wpisuj gdzieś coś i uzbierasz 30 :mrgreen:

jesteś na tyle "starym" userem tego forum, że powinieneś wiedzieć, że u nas też są takie zasady

Anonymous - 22-02-2009, 20:33

Nie wiedziałem bo nigdy nie doświadczyłem :wink:
sebekColt97 - 01-03-2009, 06:26

Wiosna coraz bliżej, za kilka dni ma być naprawde ciepło, chyba mamy zime za sobą i powoli trzeba przestawiać na słoneczne, fajne dni. Może i nastrój sie poprawi, bo jakaś deprecha mnie dopadła, mam nadzieje, że gorzej nie będzie, a czując wiosnę w powietrzu, człowiek powróci do życia. Pozdrawiam wszystkich.
bartecki - 03-03-2009, 18:33

drodzy koledzy czy mozecie mi pomoc?byłem dzis oglądać tego galanta:

http://moto.allegro.pl/it...ja_zamiana.html

i moje odczucia sa nastepujące:
1.skóra w tragicznym stanie(na 220000 to nie wyglada)
2.auto ogolnie malo zadbane(brud w bagazniku i wogole wszędzie,lusterko wsteczne przyklejone na superglue do szyby :?: )
3.z zewnatrz sporo bombli rdzawych ogolnie auto wyglada na lekko wyplowiałe,co dziwne w bagazniku tez jest rdza obok kola zapasowego,pod maska tez sie troche tego znajdzie.)czy galanty mialy fabrycznie malowane sruby od blotnikow pod maska?i czy to normalne ze auto z takim przebiegim ma sporo rdzy w miejscach gdzie chowa sie szyberdach?
4.i to co najgorsze auto ma niby 220000 a koles zalal do niego 15w40 z shella:|

Facet niby jest wlascicielem auta ale dopiero od miesiaca,dostał go w rozliczeniu i nic o nim nie wie.zawieszenie okej,skrzynia raczej tez,elektryka działa cała.ogolnie auto w pelni sprawne ale wydaje sie na zaniedbane.Co wy o tym myslicie?czy mielibyscie moze czas ze mna podjechac i ocenic?albo czy cokolwiek da jesli wyciagne VIN?oraz co sadzicie prosze wypowiedzcie sie bo ja juz sam nie wiem.tyle wad ale to galant hehe..

Kibloo - 03-03-2009, 19:20

bartecki, śliska sprawa... lepiej poszukać jakiegoś gala z reichu, albo z Krzyżakiem się dogadaj i przejedź do kolesia, coby zweryfikować samochód, bo skarbonke latwo kupić... cena też jest podejrzanie niska... powinno być za ten rocznik około 14 koła...

pozdro

chudyone - 03-03-2009, 20:09

po tym co tu opisałeś ja bym sobie na |Twoim miejscu odpuścił ten samochód bo tak jak
Kibloo napisał/a:
skarbonke latwo kupić...
. Lepiej trochę więcej poszukać i dać troszkę więcej kasy ale przynajmniej nie wyda się tyle na naprawy i remonty :) pozdro
Krzyzak - 03-03-2009, 21:59

moze byc troche rdzy - ale raczej nie przy dachu
tapicerka tez moze byc po 200 k zniszczona - skora niepielegnowana szybko sie niszczy, szczegolnie na mrozie
jesli pytasz czy byl walony, to tak - byl, wiec sruby itp. ktos mogl pomalowac
moze nie byc tak zle z nim jak myslisz - gosc rzeczywiscie chyba sie nie zna - silnik 2.5 a w ogloszeniu, ze 2.4...

a tak w ogole, to chcialem napisac, ze znow sie robic coraz niebezpieczniej - troche cieplego i z garazy powyjezdzaly rozne golfy by kartuzy tuning i juz w sobote bylo 6 dzwonow na obwodowej
dzis rano tez jechalem do pracy 1.5 godziny bo jakis golf jak zwykle nie wtrzymal (potem go lawet zwijala)
a po pracy ostre hamowanie przy zjezdzie na auchan - bo jakis debil postanowil ominac kolejke czekajacych i wbic sie w ostatnim momencie na zjazd do sklepu, wiec ciezarowka przede mna dala kierunek i wali na moj pas...
2 km dalej tuz przede mna 4 auta wydzwonione - na szczescie na pasach w przeciwnym kierunku... doslownie 30 sek. zanim tam dojechalem... i juz 2 auta przede mna gwaltowenie zwolnyly, zeby sobie popatrzec - pewnie 5 minut pozniej zaczal sie tam korek robic, bo kazdy zwalnia, zeby sobie spojrzec...

bartecki - 03-03-2009, 22:18

dzięki koledzy.troche rozjaśniliście mi spojrzenie na sprawe.ogólnie boje sie troche tego konkretnego egzemplarza ale w sumie poszukuje tylko tego modelu i tylko z tym silnikiema w pomorskim jakby sie sprzedajacy zmowili nie ma nawet jednego sensownego..ehh..długa bedzie ma droga by zostac mitsumaniakiem.

no i wiem cos wiecej.dodzwoniłem sie do poprzedniego wlasciciela tego autka i oto co uslyszałem:
1.auto jeździło 2 lata w firmie jako auto szefa,w niemczech było democarem przez 2 sezony,pozniej bylo w posiadaniu starszego Pana.
2.przebieg jest ponoc autentyczny i biorac pod uwage wyzej wymienione informacje jestem w stanie w to uwierzyc.
3.dostałem namiary na warsztat w ktorym to auto bylo robione przez ostatnie 2 lata
4.auto bylo uderzone w przod od strony pasazera i poskladane z OC sprawcy

no i to chyba wszystko.jutro musze sie zdecydować czy go biore(podobno rozrzad kompletny,zawieszenie,regeneracja skrzyni biegów to wszystko i troche jeszcze wiecej zrobil poprzedni wlasciciel)powiedzcie czy za cene jaka zaoferowałem czyli 10000tys jest sens go brać?pomijajac stan blacharki ktora jest do zrobienia i doczyszczenie środka.

Krzyzak - 04-03-2009, 09:16

bez wizji lokalnej ciezko powiedziec, ale nie wyglada zle
koniecznie trzeba nim pojezdzic i sprawdzic co tylko sie da