Outlander II GEN Techniczne - OPONY do Outlandera II
Anonymous - 18-01-2009, 00:04
Pewnie racja. No coz. Trzeba bedzie posiwecic troche czasu na to pewnie.
Ktos sie orientuje ile teraz kosztuja takie Nokiany WR na 16''?
I jeszcze jedno: czy one musza miec jakas specyfikacje do SUV, czy moga byc od osobowek?
Doradzono mi NOKIAN WR G2 215/60R16 99H XL TL. Orientuje sie ktos, czy sie nadaja do Outka II?
kosiar - 18-01-2009, 21:52
w dalszym ciągu nie kupiłem zimówek do mojego TURBO i nie wiem czy pozostać przy moich fabrycznych felgach 17" i kupić tylko zimowe oponki (jak już wspominałem na fabrycznych wielosezonowych yokohamach nie da rady bezpicznie podróżować w warunkach zimowych) czy kupić jak większość posiadaczy OUTKÓW II felgi i opony w rozmiaże 16"
jeżeli 16" to jakie felgi, w instrukcji wyczytałem że 16x6 ale wybór wydaje mi się znikomy nawet w sklepach internetowych nic nie widzę już nie wspominając o dostępności??
czy mogę założyć do mojego miśka 6.5 lub 7 cali oczywiście mowa o 16" ??
opony jakie planuję kupić to 205 lub 215 (instrukcja podaje 215/60/16
na forum jest cała masa informacji opony / felgi do OUTLANDER-a II a do wersji TURBO bardzo znikoma, w związku z powyższym proszę właścicieli miśków z wlotem na masce o podzielenie się informacjiami co, jak, gdzie i jakie efekty
Anonymous - 18-01-2009, 22:19
Mozesz spokojnie brac 6,5 cala lub nawet 7 cali szerokosci. Do 6,5 cala zalecana szerokosc to 195 wiec bez problemu wchodza i 205 i 215 na podane przez Ciebie. Drugi komplet to zawsze wygoda, mniejsza szansa zniszczenia felgi poprzez ciagle zmienianie opon, mniejsze koszty co roku bo tylko wywazenie i zalozenie, jak koszty nie odstraszaja to wybor jest prosty.
krzychu - 19-01-2009, 21:33
A co z ET? Jeśli się zmienia szerokość feli warto przemyśleć ET chyba.
Krzychu
Anonymous - 19-01-2009, 22:10
ET na zblizonym poziomie co fabryczne i nie powinno byc problemow.
Grześku - 19-01-2009, 22:58
Ali-En napisał/a: | ET na zblizonym poziomie co fabryczne ... | czyli ile... 40?
Hiszpan - 20-01-2009, 09:06
Grześku napisał/a: | czyli ile... 40? | Dokładnie 38
Jeżeli się nie mylę
tygrysex - 20-01-2009, 10:11
Tak z ciekawosci czytam watki na forum, bo czekam na odpowiedz w innym temacie i trafilem tutaj, moze nie wniose zbyt wiele do tego tematu, ale ojciec ostatnio przerabial opony zimowe do swojego Outlandera (2008) i po krotce bylo to tak:
Dostal w salonie opony Bridgestone LM25 - 4x4 (215/70 R16) + jakies wloskie felgi aluminiowe... niestety okazalo sie, ze przy zakresie predkosci od 110-130 km/h kierownica wpadala w takie drgania, ze chcialy mu powypadac plomby z zebow.
Serwis polecil mu jakas firme w Krakowie ktora zajmuje sie profesionalnym wywazaniem opon, z wartosci podanych w kg (z tego co kojaze, to chyba ponizej 10kg opony nadaja sie do jazdy) zredukowali mu jego 20kg na kazdej oponie na wartosci w zakresie 4-7kg.
I faktycznie bicie stalo sie mniej dokuczliwe, ale nadal wystepowalo...
W efekcie koncowym serwis wymienil mu opony na Nokian WR G2 SUV (215/70 R16) i jest z nich mega zadowolony... bicie praktycznie nie wyczowalne, a opony sa naprawde swietne (takze moim zdaniem, bo posiadam ich osobowy odpowiednik w moim S-Maxie).
Co do drgan nawet na Nokianach, to rozmawial z rzeczoznawca pracujacym dla Nokiana i jego zdaniem bicia tego sie nie zlikwiduje calkowicie, bo to bicie pochodzace z innych czynnikow niz opona, czyli juz bezposrednio z auta...
Pozdrawiam,
Damian
krzychu - 20-01-2009, 10:32
Ali-En napisał/a: | ET na zblizonym poziomie co fabryczne i nie powinno byc problemow. |
Ja się nie znam tak super na tym, ale ET to odległość środka felgi do czegoś. Więc biorąc z tym samym ET szerszą felge może zacząć trzeć o sworznie układu kierowniczego więc warto sprawdzić ile tam jest miejsca tak mi się wydaje. Bo może się okazać że trzeba wziąć z innym ET aby felge w ogólę dało się ja założyć.
Krzychu
bonito - 20-01-2009, 10:45 Temat postu: Zimówki 18" Od niepamiętnych czasów miałem w swoich samochodach komplet zimówek na felgach, ale od tego roku zrobiłem inaczej: kupiłem po prostu drugi komplet opon na ten sam rozmiar. Zalety: wymiana praktycznie trwa i kosztuje tyle samo, nie trzeba kupować felg, a przenoszenie opon do i z bagażnika jest łatwiejsze... Zaś do do ewentualnego niszczenia felg przy wymianie - mam cichą nadzieję na nowy pojazd zanim to nastąpi...
Do Outlandera2 na 18" nie ma praktycznie wyboru, musiałem kupić Bridgestone LM25 4x4. Opona taka sobie (nie najlepsza, nie najgorsza) - trakcja i hamowanie w porządku, czasami lekko gwiżdze... Cena nieco wyższa od 16", ale do przyjęcia (3200 za komplet u mojego oponiarza). Specjalnie mi zależało na 18", bo uważam że na 16" Outlander zachowuje się gorzej - gorsza stabilność, szczególnie na zakrętach, no i wygląd nie ten... (pewnie się narażę ) Oczywiście między bajki należy włożyć opinię, jakoby węższe opony lepiej zachowywały się na śniegu - było to aktualne wieki temu, obecne zimówki (tak jak inne opony) im szersze tym lepsze (z wyjątkiem zużycia paliwa niestety).
pozdrawiam, bonito
KowaliK - 20-01-2009, 11:55
bonito napisał/a: | 3200 za komplet u mojego oponiarza |
To prawie tyle co 4 felgi CMS C4 16" + Michelin Alpine (nie znam dokładnej nazwy opony, później poprawię). Wydaje mi się że opcją z mniejszą felgą lepsza, bo opona znacznie sprawniejsza w zimowych warunkach a kasa taka sama.
tygrysex napisał/a: | bonito - no wlasnie, z felgami czy bez (choc z wczesniejszej wypowiedzi wnioskuje, ze same opony)? Bo jak bez felg to chyba Ci ktos zdrowo po portfelu pojechal!
Jaki dokladnie rozmiar opony? |
Wszystko możliwe... Koszt jednej zimówki na 18" to ok. 800-1000 PLN.
tygrysex - 20-01-2009, 12:08
bonito - no wlasnie, z felgami czy bez (choc z wczesniejszej wypowiedzi wnioskuje, ze same opony)? Bo jak bez felg to chyba Ci ktos zdrowo po portfelu pojechal!
Jaki dokladnie rozmiar opony?
Hiszpan - 20-01-2009, 12:12
W momencie gdy ja kupowałem Outka, zimówki 18" do niego były tylko jedne, nie pamiętam już jakie, ale cena w granicach 1100 PLN za szt.
Za kpl. 16 alu + guma Nokian zapłaciłem trochę mniej niż za proponowane mi 18"
bonito - 20-01-2009, 13:37 Temat postu: Opony 18" Same opony bez felg tyle kosztowały (oczywiście wymiana i wyważenie w cenie).
Niestety "pojechali mi po portfelu" - po prostu cena 18" jest dużo większa od 16"...
Rozmiar - ten co trzeba, czyli 225/55/18
bonito
tygrysex - 20-01-2009, 16:12
Dzwonilem wlasnie do mojego "zaopatrzyciela" w opony i dostalem cene 726zl brutto w wymiarze ktorym podales (Bridgestone LM25)... czyli faktycznie taka cena
Ja za moje Nokiany WR G2 215/60 R16 99 HXL (do S-Maxa) placilem 320zl brutto, ale nie wiedzialem, ze az taka roznica
Z ciekawosci zapytalem o cene mojej letniej opony ktora zakupilem z felgami 18" jako opcja za chyba 4000zl (Continental ContiSportContact2 235/45 R18) i o zgrozo!, uslyszalem cene 810zl brutto ... ide sobie zapalic
|
|
|