To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Euro 2008

konrad1704 - 16-06-2008, 23:09

Cytat:
trudno, może za 2 lata...

a jak nie za 2 to za 4, a może za 6, albo 8 lat :D Kiedyś się uda :!:

Chooper - 16-06-2008, 23:14

cała grupa poza CHorwatami (widziałem równolegle drugi mecz) wypada blado, i nie wróżę im przejścia do drugiej fazy.
Jak widac nawet Chorwacja "B" do dla polskiej kadry za wysoki próg do przeskoczenia. Nie wiem skąd w statystykach 3 celne strzały Polaków, bo jak dobrze pamiętam, to w światło bramki był tylko jeden...
Lewandowski, Wasilewski...kto w ogóle pozwolił im wejśc na ten stadion. Obaj niczym wozy z węglem...Wasilewski ani razu nie odebrał czysto piłki, jedyne co mu wychodziło to faulowanie.
Drętwota w najlepszym wydaniu
Szkoda, że szkoleniowiec chorwacki jest po rozwodzie i nie ma teściowej, bo były głosy, żeby ją powołał do tego meczu, może byłoby wtedy łatwiej i weselej, a tak jestem ciekaw ilu fanów przywita jutro orły na Okęciu...

stanik - 16-06-2008, 23:30

specjalistą nie jestem, mecze rzadko oglądam, ale mój komentarz jest taki, że na każdy występ reprezentacji możemy wysłać dowolnych 10 mężczyzn oraz Boruca. Wynik powinien być podobny.
Były momenty, ale ogólnie cieniutko....

Pozdrawiam

Cezar - 17-06-2008, 00:06

Przynajmniej byla okazja posiedziec ze znajomymi i spis pare litrow browara :partyman: :wink:

Najwazniejsze, ze wogole Polacy zagrali w tych mistrzostwach , ch*j tam z wynikami :P

POLSKA Bialo-Czerwoni :D

akbi - 17-06-2008, 09:40

ja zazwyczaj jestem bardzo tolerancyjny, ale wczorajsza postawa naszych zawodników była na naprawdę bardzo niskim poziomie ... i to nie w odniesieniu do innych znacznie lepszych drużyn, ale w odniesieniu do ich własnych umiejętności, do ich postawy w innych meczach.
Czy to psychika??? może ... w tej materii bardzo często Polacy zawodzą na najważniejszych imprezach, niemniej jednak wczoraj były momenty, że np w polu karnym Chorwatów było 5-6 zawodników w niebieskich koszulkach i ZERO w białych .... a mimo to, ktoś tam (nie pamiętam kto) robił dośrodkowanie na pole karne :shock:

i tak w odwracając o 180st ....

WIELKIE BRAWA DLA BORUCA za postawę w całym turnieju ... szkoda, że Polska nie zaszła dalej, bo miał ogromną szansę, na zostanie najlepszym bramkarzem Euro 2008

Anonymous - 17-06-2008, 10:38

Prawda jest taka, że Polacy na bramkarzy się nadają, bo nie trzeba za dużo biegać :wink:
Abstrahując od tego Boruc miał kolejny dobry mecz i w zasadzie nie grał nadzwyczajnie tylko po prostu zagrał swoje. A reszta drużyna poza "momentami" popasła się na trawce...

stanik - 17-06-2008, 11:46

z tym strzelaniem to też ciekawie było. Strzał na środek pola przed bramka trafia w trybuny. I nie była to jednorazowa sytuacja. Jakby ktoś za dużo pary w nogach miał i jej nie kontrolował. A wydaje mi sie ze pilkarz wysokiej klasy to moze sie pomylic przy strzale o metr, dwa, no trzy ale nie oże ma podać na odległość 10 metrów a strzela na odległość metrów 30-tu w trybuny, albo zupełnie w drugi koniec boiska gdzie nikogo nie ma.
Marcin-Krak - 17-06-2008, 12:09

Hubeeert napisał/a:
A może by tak wreszcie znaleźć piłkarzy, dla których reprezentacja Polski bedzie honorem a nie okazją do narzekania, że trener się nad nimi znęca i każe trenować (sic!) podczas gdy oni przyjechali odpocząć a potem jeszcze kaze im (o zgrozo) grać :!:

Ale Podolski, Klose, Aquajakośtam i tym podobni już nie mogą zagrać dla naszej reprezentacji. Chyba że zmienią przepisy ;)

Nasunął mi się jeden wniosek.
Boruc zagrał dobrze. Reszta zagrało słabo.
Boruc korzysta z pomocy psychologa, a reszta :?:
Skoro jest jak jest, to może warto spróbować :?:
Nie trzeba szukać daleko, kiedy największe sukcesy odnosił Małysz :?:

akbi - 17-06-2008, 12:36

Marcin-Krak, ale na 99% jest jakiś psycholog w reprezentacji piłkarskiej.
...dodałbym do wykazu jeszcze Kubicę :)

mkm - 17-06-2008, 12:37

konrad1704 napisał/a:
Cytat:
trudno, może za 2 lata...

a jak nie za 2 to za 4, a może za 6, albo 8 lat :D Kiedyś się uda :!:
...bo liczy sie sport i dobra zabawa.
Marcin-Krak - 17-06-2008, 13:30

akbi napisał/a:
Marcin-Krak, ale na 99% jest jakiś psycholog w reprezentacji piłkarskiej.

Przed ME czytałem wywiad z Leo i stwierdził, że piłkarze nie potrzebuję psychologa. I jak to ma w zwyczaju - dodał, że dobry trener potrafi być też psychologiem. W podobnym tonie zresztą wypowiadał się jeden z asystentów Bobo Kaczmarek.

gulgulq - 17-06-2008, 13:38

Marcin-Krak napisał/a:

Dodał, że dobry trener potrafi być też psychologiem. W podobnym tonie zresztą wypowiadał się jeden z asystentów Bobo Kaczmarek.

znaczy się że Leo nie jest dobry - skoro sam wyrok na siebie wydał. Pozostaja dwie możliwości: albo genialny albo kiepski.
Dzis to chyab standart w sporcie: trener, fizjoterapeuta, masazysta, psycholog.

Mnie ciekawi jedna rzecz- chodzi o naturalizowanych zawodnikow- dlaczego Fifia nie wprowadzi np. zapisu ze w mistrzostwach niemoze startowac pilkarz ktory nieposiada obywatelstwa np. minimum 5 lat.

siwek - 17-06-2008, 13:43

Czy Leo jest dobrym psychologiem to nie wiem i nie mi go oceniać, ale Leo nie bedzie biegał za piłkarzy na boisku, a celnie podawać to chyba powinni juz umieć... Bo nawet to im nie wychodziło...
akbi - 17-06-2008, 13:44

gulgulq napisał/a:
Mnie ciekawi jedna rzecz- chodzi o naturalizowanych zawodnikow- dlaczego Fifia nie wprowadzi np. zapisu ze w mistrzostwach niemoze startowac pilkarz ktory nieposiada obywatelstwa np. minimum 5 lat.

...ale to nie dotyczy jedynie FIFA (piłki nożnej) takie naturalizowanie występuje niestety w każdej dyscyplinie ...nawet w biegach startuje Kenijczyk pod duńską banderą :?

gulgulq - 17-06-2008, 13:46

czyli jednym slowem: biznes :evil: