Nasze Miśki - moje CA0...
rosomak1983 - 04-08-2008, 13:31
Czego nie robi sie z miłości.....
londolut - 05-08-2008, 01:41
Kolejne info:
Dziś po rozebraniu silnika dawcę okazało się, że jest zdrowy ale nie zdrowszy od mojego. Ma większe luzy i jest bardziej wyruchany - jak stwierdził mój mechanik
Zamówiłem również zestaw naprawczy do mojego Colta:
- uszczelniacz zaworowy - 12szt.
- uszczelka kolektora ssącego - 1szt.
- uszczelka kolektora wydechowego - 1szt.
- uszczelka głowicy - 1szt.
- uszczelka miski - 1szt.
- uszczelka kolektor-"portki" - 1szt.
- pierścienie tłokowe - 1kpl.
- filtra powietrznego 1szt.
Jutro głowica jedzie do planowania, i po jutrze, o ile przyjdą części zaczyna się faza składania Colta do kupy. Mam nadzieję, że po poskładaniu nie wynikną jeszcze jakieś powikłania i Colt zapali od strzału.
Hugo - 05-08-2008, 13:44
londolut napisał/a: | - uszczelka miski - 1szt. | Jak zdejmiesz miskę i nie będzie na niej uszczelki tylko silikon to nie waż się zakładać żadnej uszczelki (obojętnie jakąkolwiek kupiłeś). Tylko sam silikon.
londolut - 05-08-2008, 13:49
Hugo napisał/a: | londolut napisał/a: | - uszczelka miski - 1szt. | Jak zdejmiesz miskę i nie będzie na niej uszczelki tylko silikon to nie waż się zakładać żadnej uszczelki (obojętnie jakąkolwiek kupiłeś). Tylko sam silikon. | No właśnie nie było uszczelki tylko sam silikon. Dlaczego nie zakładać? Czym to się może skończyć?
Anonymous - 05-08-2008, 13:52
Hugo napisał/a: | londolut napisał/a: | - uszczelka miski - 1szt. | Jak zdejmiesz miskę i nie będzie na niej uszczelki tylko silikon to nie waż się zakładać żadnej uszczelki (obojętnie jakąkolwiek kupiłeś). Tylko sam silikon. | Dodajmy: porządny silikon, np. Würth. Długo "łapie", ale porządnie "trzyma". Sprawdzone na Żabozielonym podczas remontu silnika by Bartek.
londolut - 05-08-2008, 13:53
No dobrze tylko powiedzcie mi dlaczego nie zakładać uszczelki?
Hugo - 05-08-2008, 19:39
londolut napisał/a: | No dobrze tylko powiedzcie mi dlaczego nie zakładać uszczelki? | londolut napisał/a: | Czym to się może skończyć? | Powiem krótko: wyciekami... Jak nie ma jej fabrycznie to nawet nie myśl o jej założeniu.
londolut - 07-08-2008, 17:29
Z dniem dzisiejszym przyszły do mnie części z All-Parts z Wawy.
Uszczelka głowicy Reinz i miski olejowej. Ta druga raczej nie będzie zakładana dlatego, że fabrycznie też jej nie było,
uszczelka kolektora dolotowego, "portek" i uszczelniacze zaworowe Takoma,
oraz pierścienie tłokowe Teikoku i uszczelka kolektora wydechowego.
Z racji tego, że części przyszły po 15:00 za montaż zabiorę się jutro z samego rana bo dziś już nie było sensu zabierać się za to i nie skończyć. Mam nadzieję, że ta cała operacja zakończy męki mojego wozu i Colt w końcu wystartuje po 2 tygodniach przestoju.
pawela - 07-08-2008, 17:33
Cytat: |  |
Czy tylko ja na pierwszy rzut oka pomyślałem, że to gumki?
Działaj Tomi
Cezar - 07-08-2008, 17:36
londolut napisał/a: | Z dniem dzisiejszym przyszły do mnie części z All-Parts z Wawy. |
no to do roboty
londolut napisał/a: | części przyszły po 15:00 |
a jednak
startuj Colciaka i ciesz sie z jazdy. Powodzenia
Hugo - 07-08-2008, 20:05
londolut napisał/a: | pierścienie tłokowe Teikoku | Polecane jako najlepszy zamiennik do silników Mazdy, więc możesz być zadowolony z zakupu. Z ciekawości, ile kosztowały?
londolut - 07-08-2008, 20:08
Hugo napisał/a: | Polecane jako najlepszy zamiennik do silników Mazdy | Wg Pana Mateusza (dostawcy) jest to najlepsza jakościowo część. Od niego też brałem pasek rozrządu i chciałem Tsubaki ale powiedział, że wyśle Mitsuboshi bo Tsubaki niby straciły troszku na jakości.
Hugo napisał/a: | Z ciekawości, ile kosztowały? | 135PLN
docencik87 - 07-08-2008, 20:11
Dokładnie te same pierścienie oraz gumki na zawory kupiłem do swojego Colciach.
Jak na razie pierścienie sprawują się bardzo dobrze. Uszczelniacze też.
ja za pierścienie zapłaciłem 90zł
Marcin-Krak - 07-08-2008, 21:26
pawela napisał/a: | Czy tylko ja na pierwszy rzut oka pomyślałem, że to gumki? |
londolut napisał/a: | Hugo napisał/a:
Z ciekawości, ile kosztowały?
135PLN |
londolut, powodzenia w składaniu - mam nadzieję, że malarz opuści mój dom w sobotę, a Ty będziesz mógł już wtedy śmigać Coltem - mimo że to CA0
Hugo - 07-08-2008, 23:37
londolut napisał/a: | chciałem Tsubaki ale powiedział, że wyśle Mitsuboshi bo Tsubaki niby straciły troszku na jakości. | Mitsuboshi-Tsubaki jeden pies. londolut napisał/a: | 135PLN | Rewelka. Marcin-Krak nie bądź taki do przodu
|
|
|