Outlander II GEN Techniczne - Tuning Outlandera II
gomezlodz - 07-06-2009, 14:12
pablo_escobar
Mam do Ciebie takie pytanko techniczne - jak rozebrać lampę (wymontowałem ją z klapy odkręciłem dwie małe śrubki ale niestety nic to nie zmieniło)? Czy trzeba siłowo odrywać czarny plastik od klosza czy jest możne jakiś inny sposób?
Kontroler zrobiony i chciałem montować diody, a tu kiszka.
Lampy pierwsza liga
Pozdrawiam.
pablo_escobar - 09-06-2009, 20:29
najpierw oklej fronty taśmą klejacą, żeby sie nie porysowały..Nie rozginaj, bo popękaja plastiki na łączeniach. Niestety trzeba od tylu dookola rozciąć mniej więcej 5mm od brzegu dookoła, żeby wyjąć srebrnąwkladke( najlepiej piłą tarczową modelarską),następnie we wkładce wypala sie od tyłu lutownica otwory i rozwierca do srednicy ok 5mm i spilowuje denka soczewek, by SuperFluxy dobrze lezaly...
pozdrowki.
gomezlodz - 10-06-2009, 17:48
Wielkie dzięki PABLO
Widzę że to dłuższa zabawa i chyba poczekam na mały przypływ gotówki i zainwestuje w zapasowe lampy do dalszej zabawy bo planowałem zrobić to na tych które mam obecnie.
Ale dzięki wielkie za podpowiedź.
Jeszcze prośba: jakbyś mógł na rysunku zaznaczyć biegunowość diod prostowniczych i nr-y nóżek przekaźnika, bo łączyłem na czuja . Chyba dobrze wykombinowałem ale nie jestem aż tak biegły w elektryce.
A i czy koniecznie muszą być SFluxy trzychipowe, czy wystarczą b.mocne LED-y czerwone?
Duży szacun dla Ciebie PABLO, a jakbyś miał chwilę to może wykręcisz jakiś kompletny tutorialik dla mniej biegłych w temacie.
No chyba, że sam znajdę czas to wezmę się za robotę i opracuję go korzystając z Twoich wskazówek i materiałów (za Twoją zgodą oczywiście)
Pozdrawiam i raz jeszcze dziękuję
dziku79 - 11-06-2009, 00:56
dla fanów wszelkich (czasem szalonych) przeróbek outlandera polecam strone naszych wschodnich sąsiadów:
http://www.drive2.ru/cars/mitsubishi/outlander_xl
Krzysiek_slask - 11-06-2009, 13:18
Masakra.
Niektore modyfikacje jakby zywcem wyjete ze strony o "wjejskim tjuningu". Zwlasza wersja z przepieknym plugiem z przodu oraz - moj faworyt - malysz z czarnymi przednimi lampami ;D. Ciekawe, jak ruskie dopuszczaja toto do jazdy po drogach ;>
coluche - 11-06-2009, 13:19
U Ruskuf wszystko wolno.................
pablo_escobar - 13-06-2009, 13:43
gomezlodz, oryginalnie japonczycy uzywają do tych lamp 3chipowych SFluxów 5mm, więc i ja tak zrobilem, ale mozesz próbować z innymi, chociaż pewnie bedzie trzeba zmodyfikować kontroler i nie dam gwarancji, ze bedzie równie dobrze wyglądać,dzialać i świecić...1chipowe sfluxy będą tansze i chyba są lepiej dostępne.Są słabsze, ale dadzą radę pewnie, bo moje diody i tak mają przykręconą moc, by nie oślepiać.Jak dodaję im mocy, to oswietlam całą drogę za sobą na czerwono..
Co do diód prostowniczych, to polaryzacje sprawdzasz wpinając ją do testowego obwodu pod napięciem, jęsli wpiąłeś diodę i prąd nie płynie, to wepnij ja odwrotnie i poplynie prawidłowo Przekażnik ma z jednej strony 3nóżki: L i P obwód sterujący, środek-wejscie napięcia lamp. Z drugiej strony 2nóżki (wyjścia) i w zależności, czy płynie prąd sterujący napięcie leci na L lub P nózkę i odpowiednio na obwód 1 lub 2(dla pozycji i stopu)
Tych diód potrzebujesz:
http://www.led-tech.de/en...LT-529_1_7.html
A teraz coś z innej beczki, na razie się docierają, ale i tak jest już różnica.. EBC Green Stuff klocki na przód i DS6000 na tył..jakby ktos potrzebował zmienić fabryczne na coś lepiej chwytającego tarcze w swoim Miśku..Jedyna wada, to Żona i dzieciak zieleniejący przy kazdym czerwonym świetle...
gomezlodz - 13-06-2009, 19:39
PABLO
Dzięki za odpowiedz.
Ze względu na brak u mnie na giełdzie elektronicznej czerwonych trzychipowych SFluksów zakupiłem takie LED-y: Led 5mm RED typu CLEAR 13 cd, 620nm, Napięcie 1,9 - 2,55V
Z uwagi na moją 3-miesięczną córeczkę, chwilowo nie dysponuję nadmiarem czasu ale jak się uda to połączę diody i sprawdzę czy zadziałają na Twoim kontrolerze. Sprawdzałem ich intensywność świecenia i wydaje mi się że powinno wystarczyć, może być tylko jak widzę teraz problem z wysokością główki LED ale to się zobaczy.
Jak skombinuję małą piłkę tarczową od kumpli z rusznikarni (albo zaprzyjaźnionego chirurga ) to wezmę się do dzieła. Zaryzykuję na obecnych lampach.
Pablo, a masz jakiś patent na LED-owe światła do jazdy dziennej?
Pozdrowionka
jmgmotocykle - 13-06-2009, 21:29
do jazdy dziennej to tylko diody SMD!!!! nie led.... na dniach zainstaluję to się pochwalę....
karol_alasz - 14-06-2009, 03:15
pablo_escobar napisał/a: | A teraz coś z innej beczki, na razie się docierają, ale i tak jest już różnica.. EBC Green Stuff klocki na przód i DS6000 na tył..jakby ktos potrzebował zmienić fabryczne na coś lepiej chwytającego tarcze w swoim Miśku..Jedyna wada, to Żona i dzieciak zieleniejący przy kazdym czerwonym świetle... |
Zielenieje Ci rodzinka od tych zielonych wkładek
A z drugiej strony to bardzo ciekawe są te wkładki organiczne-widziałem jeszcze Yellow Stuff-kevlarowe....No może przy przeglądziku poproszę o wymianę.
Powiedz jeszcze gdzie kupowałeś i ile zawołali?
pablo_escobar - 14-06-2009, 13:17
zakup w brakes.pl (Kraków)przód i tył 581zlych..transport z GB cos okolo tydz. wiem, ze mozna taniej, ale akurat euro w gore i w 2 innych firmach tanszych (Allegro) nikt nie raczyl nawet telefonu odebrac..
[ Dodano: 16-06-2009, 18:22 ]
w związku z tym, iż kilka osob pytało mnie o diody, jak sie okazuje praktycznie niedostępne na naszym rynku, dzięki uprzejmosci znajomego sprowadziłem z Niemiec dodatkowy komplet SuperFluxów 5mm czerwonych 3chipowych 60mA(dużej mocy). Mam akurat 42 sztuki, czyli tyle, ile potrzeba do montażu świateł. Wyszły po 0,75E/szt., czyli znacznie taniej, niż w necie..ktoś jest zainteresowany?
karol_alasz - 17-06-2009, 03:19
pablo a czy mógłbys zrobić fotę "tyłka" z załączonym stopem-tak żeby cała iluminacja była w kadrze?
Co do hamulców to rozumiem,że kupowałeś chyba w realu (znaczy na żywo a nie w tej sieci sklepów ) bo ich www nie działa...
A ja dla odmiany znalazłem takie coś
LINK
No i znalazlem tak przy okazji takie tarcze.Powinny chyba pasować? Może nie mam sportowych aspiracji (szczególnie z TDI) ale wygladają bojowo a oprócz walorów estetycznych maja na pewno też trochę z praktyczności i bezpieczeństwa... Tak sobie myślę że lepiej zainwestować w coś takiego niż jakieś listwy plastikowe udające nierdzewkę.
pablo_escobar - 23-06-2009, 01:46
karol_alasz, TE TARCZE ZWŁASZCZA TE NACINANE SĄ BARDZO COOL, ALE WYMIENIĘ DOPIERO, JAK ORG. ZJADĘ, CO MOŻE NIE BYĆ ŁATWE..
FOTA Z ZAŁĄCZONYM STOPEM I KILKA INNYCH..
karol_alasz - 23-06-2009, 07:39
pablo_escobar napisał/a: | JAK ORG. ZJADĘ, CO MOŻE NIE BYĆ ŁATWE.. |
Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie tarcze po 6 miechach (na razie na macanego) mają takie zużycie jak w mojej Corsie po 2 latach .Ale o tym jest juz inny wątek.
pablo_escobar napisał/a: | FOTA Z ZAŁĄCZONYM STOPEM |
Czy jest taka możliwość ,że pomieszałeś foty czy Ci "trzecie" światło stopu nie działa?
pablo_escobar - 23-06-2009, 11:43
haha..dziala, dziala, tylko sam robilem fote i trudno na raz naciskac pedal stop i stac za samochodem wiec przelaczylem tryb swiecenia na kontrolerze, jakbym naciskal stop i stad brak trzeciego stopu na zdjeciu..
Przy wymianie klocków w serwisie mechanik stwierdził, że tarcze są, jak nówki(50kkm), wiec na razie nie zmieniałem.
|
|
|