[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Stuki w ukladzie kierowniczym
komarsnk - 17-10-2016, 14:00
wojbud, jak jabłko to niech on Cię nie straszy, że maglownica tylko po prostu drążek kierowniczy stuka. Polecam CTR i jakaś gumowa osłona, nie z termoplastu
Krzyzak - 17-10-2016, 21:26
komarsnk napisał/a: | jakaś gumowa osłona | polecam Lemforder - po 18zł na znanym portalu aukcyjnym kupowałem, jakość bdb
wojbud - 18-10-2016, 00:02
Jeśli wymieniam drążek to za jednym zamachem dać nową końcówkę czy zostawić starą skoro dobra? Co do lemfordera to na iparts jest za 16 zł jakby co
Hugo - 18-10-2016, 07:58
wojbud napisał/a: | Jeśli wymieniam drążek to za jednym zamachem dać nową końcówkę czy zostawić starą skoro dobra? | Jak jest jeszcze oryginalna i guma osłonowa nie jest pęknięta to bym zostawił.
Krzyzak - 18-10-2016, 08:12
wojbud napisał/a: | na iparts jest za 16 zł jakby co | dobra cena
napisałem przykładowo, żeby się nie pchać w np. litewski febest za 3x większą cenę...
muka997 - 19-10-2016, 23:34
przy wymianie całego drążka jest konieczność wyjmowania całego magla?? czy da sie to zrobić na aucie?? pytanie dotyczy aut z silnikiem V6
Krzyzak - 20-10-2016, 08:08
można na aucie - zobacz "klucz Huzar" (na przykład, ja używałem podobnego, wypożyczyłem z warsztatu zostawiając kaucję)
Pieraś - 02-01-2017, 17:42
Wybaczcie jeśli było ... jak stuka na nierównościach taki tępy dźwięk to co może być w układzie kier.? Dźwięk jak sworzeń tylko ten od wahacza z natury jest silniejszy, ten taki delikatny właśnie jakby mógł być w kier.
Drążki, końcówki i wahacze cacy bo były wymieniane - nie dawno zacząłem to słyszeć .... mechanik mówił, że coś w układzie kierowniczym, bo w zawieszeniu ok - ostatnio byłem na stacji też nic nie wyszło. Na stacji jak kręciłem szybki kierą lewo / prawo, to diagnosta powiedział, że stuki są wg niego na lewym drążku bo jak złapał go ręką to faktycznie od samego kręcenia kierą ciszej ... mnie się wydaje, że właściwy stuk słyszę z prawej.
pierreluigi - 09-03-2017, 16:56
odgrzeje troche.. moj mechanior powiedział ze mam minimalne luzy na kierownicy.. zawieszenie porobione, drażki itd twierdzi ze mozna to regulowac jakas sruba (do regulacji luzów) ale nie ma pojecia gdzie ona w miśku jest i jak to wyregulować. Ktos cos wie na ten temat? Luzy bardzo minimalne - na przegladzie diagnosta mowil ze jest spoko ale mechanik jest dokladny w cholere i mowi ze mozna to zrobic ale na miskach sie az tak nie zna zeby to szarpac na pałe i potrzebuje jakas podpowiedz..
Marcino - 09-03-2017, 21:06
Śruba na duży imbus od strony grodzi. Dodatkowo duża nakrętka kontrująca. Nie wolno przesadzić bo kiera przestanie odbijać. Ale nie spodziewaj die cudów.
Michaszysz - 28-09-2017, 18:19
Mam pękniętą gumową osłonę drążka kierowniczego. Można wymianę odłożyć na później, czy lepiej zrobić to od razu?
jacek11 - 28-09-2017, 19:48
Michaszysz, nie ma na co czekać. Jak się pod osłonę dostaną jakieś nieczystości,to uszkodzą uszczelniacze w maglownicy.
|
|
|