Forum ogólne - Zmiana ogumienia na letnie (latem) i zimowe (zima)
cns80 - 30-10-2009, 08:49
A ja przedwczoraj z powrotem na letnie przełożyłem, bo na wodzie to jednak wolę to od zimówek
Zimówki wrócą jak zobaczę śnieg lub poranną temperaturę -5 stopni.
krzychu - 30-10-2009, 09:54
Paweł_BB napisał/a: | No ja też śmigałem już po śniegu, może widziałeś fotki w temacie "Atak zimy" które zrobiłem na Białym Krzyżu |
No jakże bym mógł przegapić Fajne fot.
Paweł_BB - 30-10-2009, 17:24
krzychu napisał/a: | No jakże bym mógł przegapić Fajne fot. |
Cieszę się, że się podobały
akbi - 30-10-2009, 20:49
cns80 napisał/a: | A ja przedwczoraj z powrotem na letnie przełożyłem, bo na wodzie to jednak wolę to od zimówek
Zimówki wrócą jak zobaczę śnieg lub poranną temperaturę -5 stopni. |
zmien opony zimowe ... jak mialem Pirelli to tez "jezdzilem" na zakretach lub podczas hamowania czy przyspieszania ... a teraz jak mam nokiany wrg2 to trzymaja w deszczu tak dobrze jak moje letnie dunlopy sport 9000
krzychu - 30-10-2009, 21:02
Ultra Gripy też bardzo dobrze trzymają się na mokrym.
romero - 30-10-2009, 21:38
na nokianach znam dwa jeepy szerookie crd i po 20kkm wygladaja jak slicki.
zmien opony zimowe ... jak mialem Pirelli to tez "jezdzilem" na zakretach lub podczas hamowania czy przyspieszania ... a teraz jak mam nokiany wrg2 to trzymaja w deszczu tak dobrze jak moje letnie dunlopy sport 9000
Czyli co
NOKIANY są dobre czy do du ?
akbi - 31-10-2009, 07:39
romero napisał/a: |
Czyli co
NOKIANY są dobre czy do du ? |
dobre ... przynajmniej tyle moge powiedziec po przejechaniu ok1000km na swoich nokianach.
...ale ... przez caly rok jezdzilem do niemiec audi (przejechane ok 20 tys km), ktore tez jest wlasnie na nokianach wczesniej zimowych a ostatnio oczywiscie na letnich i nie przypominam sobie chocby jednej nie przewidzianej sytuacji ... a czasem spotykaly nas spore ulewy.
Niewiem czy to ma znaczenie, ale zauwazylem, ze pojawily sie Nokiany made in Russia ... ja jezdzilem tylko produkowanych w Finlandii)
romero - 31-10-2009, 08:01
Dzięki "akbi" za odpowiedź,Właśnie kupiłem.Napiszę o nich jak trochę pojeżdżę.
Moje są Nokiany made in Russia widocznie przenieśli fabrykę.Normalne - koszty
mlun - 31-10-2009, 10:02
Nokian ma nie tylko w Finlandii fabryki ale właśnie w Rosji i obiło mi się o uszy że jeszcze w jakichś dwóch krajach.
Krzyzak - 31-10-2009, 20:50
juz rok temu slyszalem niepochlebne opinie o nokianach od ruskich...
moje letnie NRHi to najlepsza guma na jakiej jezdzilem
btw. zimowki zalozylem 2 tyg. temu - jak byly te sniezyce (wszedzie tylko nie u nas, ale mialem na wschod jechac)
mlun - 31-10-2009, 21:19
Ciekawy jestem czemu takie opinie były bo w sumie nie wiem czym taka opona może się różnić. Przecież jakieś normy mają odgórnie ustalone?
Anonymous - 21-03-2010, 17:21
Więc odgrzewam mielonego
Kiedy zmieniamy opony na letnie? Ktoś już zmienił?
Paweł_BB - 21-03-2010, 17:35
Ja zmieniłem w piątek i w sobotę już sobie śmignąłem do Katowic na gruntowny pozimowy przegląd i wymianę wszystkich płynów (silnik, skrzynia, dyfer i hamulce), ech ale pięknie się jeździ na twardych letnich oponach a nie kurde kołysanie się na zimówkach
krzychu - 21-03-2010, 17:43
Paweł_BB napisał/a: | a nie kurde kołysanie się na zimówkach |
No dzisiaj mi doskwierały zimówki tak że zmienię niedługo pewnie szczególnie że zima na szczęście oszczędziła nasze drogi i nie ma za dużo kraterów.
Anonymous - 21-03-2010, 17:48
A propos zimy - właśnie zagłębiłem się w długoterminową prognozę pogody na znanej stacji meteorologicznej i zapewniają temperatury znacznie powyżej 10st.C dla całego kraju, a w piątek w moich okolicach 21st.C. Jutro tylko opady w północnej Wielkopolsce.
Więc trzeba szykować powoli i koła na zmianę
|
|
|