To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

Robson86 - 03-02-2009, 16:38

Bastek77 napisał/a:
gdyż jadąc Aurisem, zastanawiałem się po ilu kilometrach rozleci się to auto na naszych drogach.

bez przesady...
Bastek77 napisał/a:
wracając do jakości plastików w nowym avensis za ponad 100tys.proponuję Ci podejść do najbliższego salonu i sprawdzić

wg materialy nowego Ave sa jak najbardziej w porzadku :) Poza tym na forum Toyoty po wypowiedzach osob jezdzacych tymi autami slychac tyko same dobre opinie dotyczace braku trzaskow (jakichkolwiek z wnetrza)
m4t3us2 napisał/a:
Czy ktoś chciał by jeździć Lancerem z gumową

widziales kiedys gumowa tapicerke w jakim samochodzie :?: :P
m4t3us2 napisał/a:
Najważniejsze, iż wybór Lancera była dla mnie najlepsza propozycją w tym przedziale cenowym i segmentowym na rynku.

trzeba przyznac ze udal sie nowy lancer projektantom :)
Pozdroo

Anonymous - 03-02-2009, 17:01

Jechałem Aurisem 1.4l w dieslu akurat po słabej nawierzchni i słuchałem uważnie, oczywiście można zrobić głośniej radio i wtedy toyota będzie najlepsza :wink:
Robson86 - 03-02-2009, 18:52

Bastek77 napisał/a:
Jechałem Aurisem 1.4l w dieslu akurat po słabej nawierzchni i słuchałem uważnie

nie wierze ze az taka jest przepasc pomiedzy Lancerem a Aurisme :P
Jesli chodzi o czasopisma to Auris niezle wypadal pod wzgledem materialow...
Pozdroo

Mariuga - 03-02-2009, 20:42

Robson86 napisał/a:
nie wierze ze az taka jest przepasc pomiedzy Lancerem a Aurisme

oj, naprawdę różnica jest odczuwalna. Właśnie zamieniłem 2letnią corolle na lancera intence (lancer jest nawet o 200zł tańszy). Corolla była przy nim plastikowym toczydłem - przeciętnie wyglądała, przeciętnie jeździła a paliła tylko 1l/100km mniej niż 2,5boxer... A podobno jest wyżej pozycjonowana niż auris

Anonymous - 03-02-2009, 22:57

Auris to Turecki hatchback odpowiednik corolli,jak paskudne tak zrobione po Chińsku, podobnie z resztą jak nowe Hondy. Jakośc wnętrza Lancera przyrównał bym np. do Octawii, bardzo podobna jakość, WV nieco lepiej, co jest zaletą niemieckiej motoryzacji, oczywiście nie mówię tu o Oplu czy Fordzie, Francuzi robią ładne , ale trzeszczące wnętrza, tak przynajmniej jest w 407:)
Robson86 - 03-02-2009, 23:19

Bastek77 napisał/a:
Auris to Turecki hatchback odpowiednik

vw caddy to polski odpowiednik Citroena Berlingo, bmw x5 to hamerykanski odpowiednik Mercedesa ml...daj spokoj....globalizacja, trzeba albo zaakceptowac albo nie...
Bastek77 napisał/a:
podobnie z resztą jak nowe Hondy

oj Honda zawsze stala na wysokim poziomie, i tak jest i w tej chwili. Accord to jeden z glownych "mocarzy" klasy sredniej, z bardzo dobrymi materialami wykonczeniowymi i w ogole wszystkim a Civic to jeden z najlepiej sie sprzedajacych hatchbackow-a czy tysiace ludzia moga sie myslic, w koncu to oni daja opinie czy dane auto jest dobre czy nie...
Pozdroo

Anonymous - 05-02-2009, 17:32

Nie miałem na myśli Accorda, tylko właśnie Civica :wink: Panowie, mój znajomy taksówkarz, oblatał juz kilka Hond(dziwny wybór jak na taxe, nie?)Starsze Accordy były super, kilka lat temu kupił pierszą nówkę-City, mówił, że ni była za dobra, ale pakowna i dobra zawiecha do miasta, Przyszedł czas na nowego Civica w sedanie:) który okazał się najgorszym autem Hondy jakim jeżdził. padająca zawiecha non stop, natomiast jak wiezie 3-4 pasażerów tył haczy o ulicę!!! Aż strach mówić co się dzieje z pełnym bagażnikiem, jedyny gadzet to cyfrowe zegary:)
sla - 05-02-2009, 18:39

Bastek77 napisał/a:
Przyszedł czas na nowego Civica w sedanie:) który okazał się najgorszym autem Hondy jakim jeżdził. padająca zawiecha non stop, natomiast jak wiezie 3-4 pasażerów tył haczy o ulicę!!!

To są opowieści typu jedna pani drugiej pani. Jeździłem tym samochodem przez dwa tygodnie. Nie mam żadnych zastrzeżeń i bardzo miłe wspomnienia jeśli chodzi o komfort i silnik. Zawieszenie nie padło i nie haczyło mimo 5 osób na pokładzie.

tomekrvf - 05-02-2009, 18:53

Bastek77 napisał/a:
Jakośc wnętrza Lancera przyrównał bym np. do Octawii,

Chyba do Fabii, Octavia wyprzedza Lancera

salezian - 05-02-2009, 19:23

Siedziałem w najnowszej Octavii i nie odniosłem wrażenia że ma lepsze materiały wykończeniowe.
Hubeeert - 05-02-2009, 19:33

Robson86 napisał/a:
3eba

Proszę pisz w języku polskim. Robson86 już Cie poprzednio o to prosiłem. To nie jest Twoja komórka i kolejny SMS.

Pozdrawiam

Anonymous - 05-02-2009, 19:35

Niestety ma ;)
Robson86 - 05-02-2009, 20:29

Hubeeert napisał/a:
Proszę pisz w języku polskim. Robson86 już Cie poprzednio o to prosiłem. To nie jest Twoja komórka i kolejny SMS.

Przepraszam z przyzwyczajenia napisalem :? Juz poprawiam :)
Pozdroo

tomekrvf - 05-02-2009, 20:36

salezian napisał/a:
Siedziałem w najnowszej Octavii i nie odniosłem wrażenia że ma lepsze materiały wykończeniowe.

Hmmm, to chyba w innej Octavii siedzielismy

Radassss - 05-02-2009, 20:52

czy sa lepsze to nie wiem jak juz mowilem slowa jakosc nie powinnismy tu uzywac
ale tez uwazam ze w Octavii materialy sa milsze w dotyku i sprawiaja lepsze wrazenie