To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Bagażniki dachowe - boxy.

lukaszkalb - 07-05-2019, 19:58

Jeśli nigdy nie były używane otwory to są lakierem zabrudzone oryginalnie więc je gwintownikiem popraw, a belki się trzymają na tylko tych śrubach
phpion - 07-05-2019, 20:15

Były używane, widaćw środku rdzawy nalot. Śrubę mogę trochęwłożyć w dziurę (nie jest tak, że gwint jest od samej góry otworu). Czyli rozumiem, że 6mm to dobra średnica i mimo wszystko próbować wkręcić?
toudi - 15-05-2019, 23:44

Hej. Od niedawna jestem posiadaczem Lancera i mam kilka pytań dotyczących boxów.
1) Jak trwałe one są? Czy dadzą radę wytrzymać z 5 sezonów?
2) Jakich producentów warto kupować a kogo należy unikać?
3) Jak z montażem? Można poradzić sobie samodzielnie, nie posiadając dużego doświadczenia w tej materii?
4) Czy takie boxy są dobrze zabezpieczone przed kradzieżą lub włamaniem do nich?
5) Planuję zobaczyć, co ta firma http://www.amos.auto.pl/oferta-przystawki/ będzie mi w stanie zaoferować. Ktoś z Was korzystał z ich usług w zakresie pomocy przy wyborze i montażu boxa?
6) Czy budżet 1000-1500 złotych będzie budżetem, który pozwoli mi już coś konkretnego wybrać?

LuckyLegs - 27-05-2019, 08:39

Panowie i Panie
Czy istnieje bagażnik rowerowy montowany na tylną klapę pasujący do sportbacka ?
Lub czy macie sprawdzone belki na dach i uchwyty rowerowe ?

Nie ma chyba takiego tematu na naszym forum :)
z góry dzięki i pozdrawiam
Maciek

flojd - 29-10-2019, 23:21

Cześć,

orientujecie się może czy OEM z Lancera EVO MME 31697 podejdzie do Lancerka Sportback ? Mam możliwość kupienia jednak bez przymierzenia, ewentualnie jaka przeróbka by była potrzebna żeby wszedł ;)

Organic - 22-05-2020, 22:09

Ja dziś niestety poległem na tych fixpointach. Kupiłem zestaw Thule z kitem pod Lancera. Przy wkręcaniu śrub okazało się że tylko jedna udało się wkręcić w całości, reszta tak tylko do połowy, a do tego jedną śrubę przy montażu stopy dosłownie wyrwało z fixpointa. Udało się ją ponownie wkręcić, głębiej ale też nie do końca. Teraz mam obawy czy to w ogóle nadaje się do użytkowania. Co gorsza Thule te śruby zrobił z plasteliny więc jedna się już ukręciła. Totalna katastrofa. Nie wiem co z tym teraz robić.

[ Dodano: 25-05-2020, 14:50 ]
Udało mi się zdemontować śruby, trzy w miarę bezproblemowo,a jedną było więcej zabawy. Gwinty przeczyściłem bo jednak były skorodowane, prawdopodobnie poprzedni właściciel coś tam wkręcał.

Zastanawia mnie czy jest możliwe że przednie gwinty są krótsze niż w tylnych mocowaniach? Wygląda to tak, jakby były o przynajmniej jeden obrót śruby krótsze? Ktoś coś podobnego zaobserwował?

pazikko - 16-05-2021, 16:09

Cześć wszystkim. Dostałem od poprzedniego właściciela bagażnik Mont Blanc Roofbar Supra 127. Czy ktoś z was może taki posiada i czy uchwyty rowerowe Thule Freeride 532 będą pasowały do niego?
PS - 22-03-2025, 11:18

Panowie szukam do mojego lancera bagażnika z Thule, czytam i wertuje internet i nie potrafię się ogarnąć z tymi kitami. Jeśli ktoś mógłby polecić jakiś zestaw z konkretnymi numerami elementów będę wdzięczny.